This post was originally published on this site

Afgelopen donderdag 30 mei was selectie en staf van Ter Leede 1 bijeen in het sponsorhome voor de traditionele Speler van het Jaar Verkiezing.

Niet alleen werd de trofee van Speler van het Jaar uitgereikt, ook waren de awards te winnen voor de Assist Koning en Talent van het Jaar en uiteraard werd de topscorer van dit seizoen gehuldigd met de Wilbrink van der Vlugt Trofee.

Thijs de Jong nam het woord voor deze avond en gaf een toelichting op de uitverkiezing en bracht dit met veel humor naar voren…

De Jan Keuning Award voor de Assist Koning ging naar Luc de Kruijs voor zijn bijdrage aan maar liefst dertien assists en scoorde zelf ook nog vijfmaal.

De Freeline Vegetable Oils Award voor Talent van het Jaar was voor Boy Tetteroo, zijn talent heeft hij tot ontwikkeling gebracht dankzij een 97% hoge trainingsopkomst en zijn capaciteiten op het veld en daarbuiten zijn terecht opgemerkt.

De Wilbrink van der Vlugt Trofee voor de topscorer was uiteraard voor Carlito Fermina met twintig doelpunten en ook nog eens acht keer een assist om zijn medespelers te laten scoren.

De Jan Schoen Trofee voor Speler van het Jaar werd gewonnen door Hidde van den Ende, onze centrale verdediger, hij scoorde over elke wedstrijd een ruime voldoende, scoorde zelf twee keer op belangrijke momenten.

Zijn prestaties op het veld en inbreng binnen de spelersgroep leverden ook een waardevolle bijdrage op voor het presteren van Ter Leede 1.

De Jan Schoen Trofee is vernoemd naar onze oud-voorzitter van de vereniging.

Meer dan veertig jaar verbonden aan onze club als speler, jeugd- en elftalbegeleider en op latere leeftijd als bestuurslid voetbaltechnische zaken.

Aan zijn periode van voorzitterschap wordt nog vaak herinnerd, dankzij zijn eigenschappen van een visionair, deskundig, innemend en betrokken persoon.

Voor zijn overlijden in 2012, na een langdurige periode van ziekte is aan Jan Schoen de Gouden Speld van onze vereniging uitgereikt.

De Jan Keuning Award draagt de naam van de in 2022 overleden oud-elftalbegeleider van Ter Leede 1.

Jan Keuning was de verbindende factor in de selectie door op de juiste momenten aan allen in welke vorm dan ook aandacht te besteden, dankzij zijn sociaal bewogen karakter.

Met deze eigenschappen was Jan Keuning de “Assist-himself!”

Gedurende een lidmaatschap van meer dan vijftig jaar leerden velen deze Gouden Speld drager kennen vanwege zijn humoristische en analytisch scherpe uitspraken.

de prijswinnaars vlnr: Carlito Fermina, Hidde van den Ende, Luc de Kruijs en Boy Tetteroo.