This post was originally published on this site

Zaterdag 17 februari 2024 14.30 uur

VERDIENDE EN BELANGRIJKE ZEGE TER LEEDE OP DE ZEGERSLOOT

Ter Leede startte met twee wijzigingen ten opzichte van de vorige wedstrijd: Dirk Hoekstra was door ziekte van Tim Bloemendaal weer rechtsback en hij deed meteen van zich spreken en verder stond Alessandro Kwant in het doel.

Prima voetbalweer (trouwens ook om te fietsen op Terschelling zoals uw correspondent deed met het verslag van BO- reporter Willem Moleveld in zijn oor) en de gastploeg nam meteen het initiatief, verwierf zich enkele kleine kansjes en in de achtste minuut veroverde Carlito Fermina alert de bal en na een mooie actie was zijn slimme passje op de opgekomen Dirk Hoekstra voor de rechtsback een prima gelegenheid om met een schot in de linkerhoek de 0-1 aan te tekenen

ARC reageerde met snelle aanvallen over de flanken en kreeg enkele kleine kansjes, maar goed verdedigen van Ter Leede zorgde ervoor dat het met de geringe voorsprong aan de thee ging.

Na de rust sloeg Roodgeel weer heel snel toe. In de 48e minuut schoot doelman Vogel ongelukkig uit, Steven Wajer kwam in balbezit en speelde de razendsnelle Marc de Kruijs aan en met een schot in de rechterbenedenhoek zette hij Ter Leede op 0-2.

Gek genoeg kreeg het team van oud-ARC’er Niek Oosterlee hierna de beste kansen op nog een doelpunt, maar die werden door eerst Steven Wajer, daarna door Carlito Fermina en dan weer door Wajer niet benut en naarmate de tweede helft vorderde kreeg Alessandro Kwant nog de gelegenheid om zijn klasse te bewijzen.

Zo zag het redelijk talrijk opgekomen Ter Leede publiek hun team in 2024 weer uit winnen en nu is het zaak om zich volgende week thuis op de Rodemolen niet net zo te laten verrassen door Alphense Boys zoals dat afgelopen zaterdag Swift overkwam.

Tot dan en let op, het begint al om twee uur!

Opstelling ARC: Niets de Vogel, Derek Prins (74’ geel),Laos van IJzendoorn (90+4’ geel), Niet Ossevoort, Arjen Ouwendijk, Boys Baatje, Yassin Kaabouni (33’ geel, 71’ Thijs Spanjer), Coen vd Hoek, Pepijn Kooij (71’ Moreno Bruster),Matt Veerhuis (82’ Donny van der Neut),Tjerk Veerhuis

Opstelling Ter Leede: Alessandro Kwant, Hidde van der Ende, Dirk Hoekstra, Thomas Arroyo ©, Jeffrey van Kempen, Thijs Pieter Job Timmermans (71’ geel), Stijl van Biezen (56’ geel, 62’ Oscar Minnaard), Mike van den Steenhoven (32’ geel), Steven Wajer, Carlito Fermina, Marc de Kruijs

Scheidsrechter: Youri Kuijpers

Assistent-scheidsrechter: Bryan de Groot en Alex van Luijk

Scoreverloop:

Dirk Hoekstra 8’ : 0-1

Marc de Kruijs 48’ : 0-2

(Met dank aan BO-verslaggever Willem Moleveld)