This post was originally published on this site

KORT WEDSTRIJVERSLAG TER LEEDE- DHSC

Zaterdag 4 november 2023 15.00 uur

VERDIENDE OVERWINNING VAN TER LEEDE OP DHSC

Op een natte en winderige Roodemolen waar de wind dwars over het veld stond heeft de thuisploeg door doelpunten van aanvoerder Arroyo en Luc de Kruijs met 2-0 gewonnen en zo afstand genomen van de onderste plaatsen.

Met Daan Prins op doel ook al omdat Alessandro Kwant nog kampt met zijn enkelblessure, Dave Star achterin en Mike van den Steenhoven weer in de basis op het middenveld samen met Boy Tetteroo en Tim Bloemendaal kwam Ter Leede goed uit de startblokken hoewel het bezoekende DHSC een eerste goede kans kreeg toen Lars Middelwijk op links te snel was voor Dirk Hoekstra, goed kon voorzetten. Tot vreugde van de aanhang van Ter Leede kopte spits Olaf van der Sande in kansrijke positie over.

Hierna nam Roodgeel het initiatief over en toen de weer actieve Marc de Kruijs op links de mee opgekomen Dave Star bediende werd de laatste in de zestien met een sliding gestuit en daar zag scheidsrechter Michielsen een overtreding in en zo kon Tomas Arroyo in de 26e minuut met een schot in de rechterhoek, zijn zevende treffer alweer, waarvan zes penalty’s de 1-0 aantekenen.

Een volgende kans leverde bijna weer een treffer op toen Daan Prins uitlopend de bal ver weg speelde, DHSC-verdediger Tom de Klein de bal op doelman Willemse wilde terugkoppen, dat te kort deed, waardoor de alerte Marc de Kruijs er tussen kwam, de bal in schoot die de keeper nog kon pareren waarop Carlito Fermina de rebound benutte, Klein zijn inzet blokte, waarschijnlijk met zijn arm, maar nu wilde de referee niet naar de stip wijzen.

In de tweede helft krijgt Luc de Kruijs al snel een kans uit een pass van Tomas Arroyo, maar wacht hij iets te lang en daarna probeert DHSC terug te komen en wat meer grip op het middenveld te krijgen. Een schot van Marc de Kruijs lost doelman Willemse, aan de andere kant redt Daan Prins als Kenneth Aninkora dreigt te scoren en dan let de verdediging van DHSC niet goed op als Marc de Kruijs in de 80e minuut een corner op links kort speelt op zijn broer Luc en die het leer met een soepele voetbeweging met links in de rechterbovenhoek schiet. Een beauty, deze 2-0. Als Luc in de extra tijd alleen op de keeper af kan gaan wordt hij vastgehouden, maar ook daar ziet de leidsman geen overtreding in en daarom blijft 2-0 de eindstand.

Een verdiende overwinning en we kijken met spanning uit naar de volgende wedstrijd, uit tegen de Hoornse voetbalvereniging Hollandia.

Tot dan!

Opstelling Ter Leede: Daan Prins, Tomas Arroyo ©, Dirk Hoekstra, Hidde van den Ende, Dave Star (78’ Jeffrey van Kempen), Tim Bloemendaal, Mike van den Steenhoven, Luc de Kruijs, Boy Tetterode ( 68’Steven Wajer), Carlito Fermina, Marc de Kruijs (83’ Oscar Minnaard)

Opstelling DHSC: Niels Willemse, Tom de Klein, Lars Middelwijk, Achraf Nejmi, Jevgeny Aleksandrovitsj Gromov (46’ Jens van Doorn), Olaf van der Sande, Soufyan Moro (73’Jesse Oliekan), Abdel Metalsi (73’ Charmant Luijk 75’ geel)), Quinzairo Boasman, Samba Will, Kenneth Aninkora

Scheidsrechter: Haico Michielsen

Assistent-scheidsrechter: Raimon de Rooi en Niels Sprenkeling

(met dank aan BO-verslaggever Willem Moleveld omdat uw correspondent even uitgeschakeld is)