This post was originally published on this site

KORT WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE – JOS/WATERGRAAFSMEER

Zaterdag 14 oktober 2023 15.00 uur

TER LEEDE VERSLAAT DE KOPLOPER

Een knappe prestatie en nodig ook, want Roodgeel was naar de onderste regionen afgezakt. Ter Leede start door blessures van Hidde van der Ende en Mike van den Steenhoven weer met Dave Star naast aanvoerder Arroyo en met Boy Tetterode op het middenveld. Op een winderige Roodemolen neemt de thuisploeg met de harde westenwind in de rug direct het initiatief, zet hoog druk en in de 24e minuut na een paar eerdere mogelijkheden betaalt zich dat uit als Marc de Kruijs met een snel sprintje de opbouw van JOS Wgm “doorkruist” en de op volle snelheid liggende Carlito Fermino aanspeelt en die passeert doelman Schol met een lage schuiver. Hierna krijgen beide ploegen nog enkele kleine kansjes, maar met de 1-0 gaan ze rusten.

De tweede helft geeft hetzelfde beeld en nu is het middenvelder Tim Bloemendaal die in de 59e minuut een pass onderschept en weer ligt het achter bij de Amsterdammers helemaal open, met een steekpass bedient hij de snelle Marc de Kruijs en die passeert doelman Schol  op bijna identieke wijze als bij de eerste treffer en het staat 2-0.

Vlak hierop raakt doelman Alessandro Kwant, die al in de eerste helft last kreeg, bij een uitworp zodanig verder geblesseerd dat hij niet verder kan en neemt Daan Prins de plek onder de lat weer in.

Kort hierna lijkt JOS Wgm tot 2-1 terug te komen wanneer Luc de Kruijs op rechts na een verre pass van Arroyo de bal te ver voor zich uitspeelt, Richie Owusu-ansah het leer oppikt, een lange solo langs de lijn begint, voorgeeft waarna Ayrton Dol inkopt. Maar de grensrechter vlagt, tijdens de rush is de bal de zijlijn gepasseerd en de treffer gaat niet door en als trainer Cor ten Bosch zijn frustraties botviert krijgt hij geel van scheidsrechter Spoon.

In de 88e minuut scoort Ter Leede de 3-0. JOS Wgm dringt aan, maar geeft daarom veel ruimte weg en als Stijn van Biezen een hard schot blokt, komt de bal uit een pass weer bij Marc de Kruijs terecht, hij start vanaf eigen helft, het is drie tegen een, Marc is niet zelfzuchtig en legt de bal keurig opzij en het is voor Carlito Fermina een koud kunstje om zijn tweede van de middag te maken.

In de 91e minuut verrast Moubarak Adouch doelman Prins door van rechts direct in de korte hoek te scoren, maar ondanks een kwartier (!)extra tijd komt er in de stand geen verandering ook al omdat doelman Schol Marc de Kruijs met een mooie redding verhindert om de 4-1 te maken.

Een mooie overwinning, met negen uit acht en het doelsaldo weer nul (19 om 19!) staat Ter Leede er weer beter voor. Over veertien dagen de volgende competitiewedstrijd tegen WV-HEDW uit. Eerst nog een bekerwedstrijd.

Tot dan.

Opstelling Ter Leede: Alessandro Kwant (60’ Daan Prins (72’ geel)), Tomas Arroyo ©, Dirk Hoekstra, Dave Star, Jeffrey van Kempen, Tim Bloemendaal (81’ geel), Stijn van Biezen, Boy Tetterode (26’ geel, 66’ Steven Wajer), Carlito Fermina, Marc de Kruijs (16’ geel), Luc de Kruijs (82’ Oscar Minnaard)

Opstelling JOS/Watergraafsmeer: Bas Schol, Tony Tol ©, Joël Amakodo, Moubarak Adouch, Boris Santen, Ayrton Dol (72’ Jurre Duijn), Richie Owusu-ansah ( 70’ geel, 72’ Reggie Schaap), Tim Plemper, Derre Kwee (53’ Danny Blom), Luciandro Andeloe (45+3’ geel),82’ Ruben van Dam), Martin Campbell

Scheidsrechter: Maarten Spoon

Assistent-scheidsrechter: André van Vliet en Nick Poelenjee

Door afwezigheid wegens omstandigheden was uw correspondent niet aanwezig en daarom is dit verslag tot stand gekomen met dank aan verslaggever Willem Moleveld.