This post was originally published on this site

KORT WEDSTRIJDVERSLAG VOORSCHOTEN ’97  2 – JONG TER LEEDE

Zaterdag 9 maart 2023 12.00 uur

TELEURSTELLEND RESULTAAT TER LEEDE UIT TEGEN VOORSCHOTEN ‘97

Omdat het eerste van Ter Leede niet speelde fietste ik even over half twaalf naar Sportpark Adegeest bij het Wedde, mooie naam, betekent doorwaadbare plaats, vlakbij ligt ook de buitenplaats Huis ter Wadding vlak bij de Rijn. Een drukte van belang aan de Weddeloop, heel sportend Voorschoten komt ernaartoe om te hockeyen, tennissen, te zwemmen, maar ik kwam voor de voetbal.

Om wat aantekeningen te maken nam ik plaats op de hardhouten bank ter hoogte van de middenstip, niet op de tribune, want die ligt merkwaardigerwijs, waarschijnlijk ook noodgedwongen, helemaal links langs het veld en kijkt uit op de helft waar zich uitsluitend Ter-Leededoelman Björn Beuling bevond, want het spel speelde zich vrijwel uitsluitend af op de helft van de Voorschotenaren. Jong Ter Leede viel aan, Voorschoten verdedigde.

Dan zullen de doelpunten daar wel vallen? Nou nee, dat viel erg tegen. Na een verkeerde kaats van Joël van de Graaf zag ik wel twee kansen achtereen voor Ter Leede, maar daarna werd de bal bij Ter Leede veelvuldig achterin rondgespeeld en was het alleen linksback Dave Star die met rushes doorkwam, maar zijn voorzetten leverden nauwelijks gevaar op. Op rechts stond Joël van de Graaf heel vaak vrij, maar hij kreeg de bal meestal niet en ook middenvelder Benjamin van Aken kon zich niet onderscheiden. Ik noteerde alleen in de 22e minuut een kans voor Robin Rovers en even later een vuurpijl van Sem Rotteveel richting hockeyveld. In de 44e minuut had hij wel bijna succes met een hoge voorzet van links door de wind gepromoveerd tot een schot dat tegen de verre rechterpaal uit het doel stuiterde. Na een half uur kwam voor Robin Rovers Chris van der Zaag erin, na zijn wintersportvakantie niet in de basis gestart. Na nog een schot van middenvelder Lucas Schepers en ondanks de acht corners voor Ter Leede in de eerste helft haalden de Voorschotenaren toch ongeschonden de rust.

Dan maar na de thee. Maar ook dat viel tegen. Uit een aardige aanval van Ter Leede schoot Joël van de Graaf naast, daarna ebde het offensief van de nu voor de wind spelende gasten weg en kreeg tijdens die zwakke fase van Ter Leede zowaar de linkerspits van Voorschoten een kans, hun enige, maar zijn kopbal ging hoog over en naast.

Na de 75e minuut heb ik alleen nog vijf corners genoteerd, waarvan er slechts een bij de tweede paal kansrijk was, maar die werd door verdediger Thijs Schepers overgekopt.

Na twee minuten extra floot de scheidsrechter af. Vele aanvallen, vijftien corners, geen treffer. Een gemiste kans. De zwaar teleurgestelde coach Rini Blankespoor had er na afloop geen woorden voor.

Ter Leede 2 blijft nu op de vierde plaats steken. Volgende week weer nieuwe kansen, thuis tegen Verburch 2, de nummer zeven van de ranglijst.

Om twaalf uur.

Tot dan.