This post was originally published on this site

KORT WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE – VVOG

Zaterdag 22 april 2023 17.00 uur

TER LEEDE ONDERUIT IN KELDERKRAKER

Beste lezer, mijn verhaal wordt eentonig, maar daarom niet minder triest. Weer verlies, het zesde alweer in deze laatste periode, slechts eenmaal onderbroken door het 1-1 gelijkspel thuis tegen Sparta Nijkerk, alweer bijna een maand geleden. De laatste winst dateert van 28 januari, de 2-0 thuis tegen Excelsior ’31. Tegen de Harderwijkers werd het nu ook 2-0, maar dan voor hen.

Toen ik van de tribune terugliep, stond oud-speler Pieter van der Plas achter het doel mij speciaal op te wachten om mij toe te vertrouwen dat hij altijd erg genoot van mijn verslagen, maar mij nu verzocht om het maar een keer over te slaan. Te triest voor woorden.

Tja, daar valt iets voor te zeggen. Toen in Ter Leede ooit in beter tijden eens uit op De Krom met 1-6 van Katwijk won, deed de speaker na de vierde treffer er ook het zwijgen toe.

Welaan dan, toch maar een overzicht, maak het kort, sprak Oldenbarneveldt.

Zonder Wesley Goeman en de nog steeds geblesseerde Stefan Wajer, maar met Julian van der Kwaak weer in de basis op het middenveld speelt Ter Leede een aardige eerste helft waarin het drie kansen krijgt. De eerste al in de tweede minuut door een schot van Bart van der Weijden dat doelman Hoogewoning pakt, de tweede, een betere als Dirk Hoekstra in de 17e minuut de bal bij de achterlijn oppikt en teruglegt op Marc de Kruijs en die keihard op doel schiet. De zwabberbal kan Hoogewoning net via de lat corner tikken. De derde kans wanneer Luc de Kruijs het leer uit een corner voor slingert en Tomas Arroyo inkopt en de bal via de linkerpaal terugkaatst en Bart van der Weijden in een reflex de rebound in de handen van de doelman kopt. Dat is echt pech.

VVOG heeft in de elfde minuut kunnen scoren, maar de inzet van Mitchel Dijkhof vliegt over. Als Julian van der Kwaak in de 36e minuut op rechts gevaarlijk doorkomt, wordt hij door Rick van den Brink neergelegd ten koste van een gele kaart. Uit de vrije trap schiet aanvoerder Arroyo in de muur. Na nog een schot van de actieve Bart van der Weijden dat de doelman pakt en een waarschuwing van scheidsrechter Visser aan interim-trainer Jan Vlap gaan de ploegen rusten.

Na de rookpotten aan het begin van de tweede helft zien we van de thuisploeg geen vuurwerk meer. Ze weten zich geen mogelijkheden te creëren, worstelen, maar kunnen nauwelijks een fatsoenlijke aanval opzetten. Veel spelers zakken zogezegd door de ondergrens en dan gebeurt het onvermijdelijke: door het zwakke spel van de thuisploeg gaan de gasten beter spelen en in de 65e minuut komt een verre voorzet van links de zestien in, vliegt over Ziad Oulad heen, Mark de Vries aarzelt en is dan te laat om centrumspits Jeremy de Graaf te verhinderen zijn dertiende treffer te maken en Ter Leede staat weer achter. Zes minuten later kan Tomas Arroyo toch wel scoren, maar zijn inzet gaat over en nadat invaller Younes El Ghamarti in de 76e minuut al in kansrijke positie links naast schiet, biedt hij twee minuten later met zijn assist De Graaf een niet te missen kans en staat het 0-2.

In die stand komt geen verandering en zodoende wipt VVOG over Ter Leede heen en wordt de positie van Roodgeel nog benarder.

Nog vier wedstrijden. De optimist zegt “dat zijn twaalf punten,” de realist hoopt op nog enkele overwinningen.

Kan dat? Ja, als je naar VVOG kijkt is dat mogelijk: zij verloren maar liefst acht wedstrijden achtereen, maar na een gelijkspel tegen Sparta Nijkerk volgden ineens twee overwinningen dus als Ter Leede de gelatenheid van zich weet af te schudden zijn er nog kansen.

Over veertien dagen uit naar FC Rijnvogels. Misschien is dat een gelegenheid om zich op te richten.

We gaan het zien.

Opstelling Ter Leede: Mark de Vries, Dirk Hoekstra, Ziad Ouled M’hand (90’ geel), Tomas Arroyo ©, Youri Martijn Wooter (15’ geel),  Tim Bloemendaal, Mike van den Steenhoven (52’ geel), Julian van der Kwaak, Luc de Kruijs, Bart van der Weijden (62’ Rowdy van der Putten), Marc de Kruijs

Opstelling VVOG:  Manuel Hoogewoning, Jeffrey Snijders (52’ geel), Dailey Groenewegen, Brian van den Hooff, Mitchel Dijkhoff (18’ geel, 57’Younes El Ghamarti), Rick van den Brink (37’ geel), Lammert Roosien(57’ Mats Zwart), Ferdi van Looy © (47’ geel), Jeremy de Graaf (90 + 2’ Milan Holstege), Daniël van Warven, (84’ Milan Brüggemann), Yasin Kurt

Job Hoogedoorn (82’ geel, niet gespeeld)

Scheidsrechter: Tim Visser

Assistent-scheidsrechter: Dennis van Berk en Ricardo Pieterse