This post was originally published on this site

Landelijk vuurwerkverbod bij ALLE wedstrijden in het amateurvoetbal

Een mooie en goede sfeer bij de wedstrijden juichen we alleen maar toe. Niet vaak maar toch, werd tot voor kort de sfeer bij sfeer bij de wedstrijden van onze vrouwen en herenselectieteams soms verhoogd met rookpotten en fakkels. Hoe sfeervol ook, de KNVB heeft dit zeer duidelijk verboden.

De KNVB neemt namelijk ingaande het lopende seizoen ingrijpende maatregelen tegen het afsteken van vuurwerk bij wedstrijden in het amateurvoetbal. Dit geldt voor alle wedstrijden dus ook voor die van ons eerste heren- en dames elftal. Indien er door de KNVB wordt waargenomen dat er vuurwerk wordt afgestoken tijdens een wedstrijd dan doet men hiervan aangifte bij de aanklager amateurvoetbal. De aanklager zal vervolgens een onderzoek starten hetgeen zal leiden tot een forse geldboete oplopend tot 1.500,- euro per incident. De boete kan zowel worden opgelegd aan een thuisspelende als een bezoekende vereniging. Onder vuurwerk worden ook fakkels, rookbommen en overige vuren verstaan. Het bestuur heeft daarom vanaf heden de volgende regels opgesteld:

  • Het afsteken of bij je dragen van vuurwerk tijdens wedstrijden van Ter Leede, dus zowel thuis als uitwedstrijden, is verboden;
  • Sportpark De Roodemolen is een vuurwerkvrij sportpark, geen enkel vuurwerk, dan wel bij je dragen van vuurwerk, is toegestaan, dit geldt ook voor supporters van bezoekende elftallen;
  • Boetes voortkomend uit het negeren van het vuurwerkverbod zullen op de persoon of personen die er verantwoordelijk voor zijn verhaald worden.

Kortom, zorg ervoor dat onze club niet in deze situatie komt en laat vuurwerk thuis. Je benadeeld jezelf en je club als je dit wel doet. Laten we er met zijn allen een sportief, succesvol maar vuurwerkvrij seizoen van maken.

We hebben dit besloten in overleg met het bestuur van onze buren, rkvv Teylingen.

Namens het bestuur,

Kees de Lange, voorzitter.