This post was originally published on this site

Het seizoen 2023/2024 staat op punt van beginnen, voor heren-1 is het zelfs al begonnen. Goed moment om even terug te kijken en vooruit naar het komende seizoen.

Als ik terugkijk naar het afgelopen seizoen, denk ik meteen aan twee dingen, namelijk de degradatie van heren-1 vanuit de derde divisie naar de vierde divisie. Na de moeizame start van het afgelopen seizoen, een paar vervelende en langdurige blessures, hing het zwaard van de degradatie bijna het hele seizoen boven ons hoofd. Toch bleef het tot en met de laatste minuten van de laatste wedstrijd tegen DOVO nog spannend en was alles nog mogelijk. Helaas, ondanks onze overwinning, waren de resultaten op de andere velden zodanig dat we nu in de vierde divisie spelen. Het is niet anders en we staan nu voor de uitdaging om, met een kleine selectie, het waar te maken in deze divisie. Het scheelt in ieder geval ongeveer 1400 kilometer rijden en iedereen heeft weer volop mogelijkheden om heren-1 ook bij uitwedstrijden, op redelijke afstand, te steunen. Afgelopen zaterdag werd nipt verloren van Huizen, maar dat kunnen we zaterdag alweer goedmaken tegen Purmersteijn.

Wat me ook is bijgebleven van afgelopen seizoen is het fantastische resultaat van vrouwen-2 in de nacompetitie voor promotie naar de Hoofdklasse. Na een aantal mooie en goede wedstrijden werd in Aalsmeer, tegen Wartburgia, overtuigend gewonnen na een uitstekende wedstrijd van onze vrouwen. Echt reclame voor het vrouwenvoetbal in het algemeen en vooral het vrouwenvoetbal bij Ter Leede. De uitdaging voor vrouwen-2 is nu om te handhaven op dit allerhoogste niveau. De uitdaging voor vrouwen-1 is om zo lang mogelijk mee te doen in de top van de topklasse.

Komend seizoen zullen we allemaal weer hard en vooral met plezier moeten werken om de vereniging draaiende te houden. Iedereen is hierbij belangrijk. De uitdagingen komend seizoen liggen, naast de sportieve, ook op financiële vlak, door de stijgende energie- en onderhoudskosten is het belangrijk om kritisch te kijken naar de uitgaven en daarnaast extra inkomsten genereren.

Binnen het bestuur zijn we ongeveer een jaar geleden een, met een mooi woord, transitietraject gestart. Met financiële steun van de Rabobank en onder externe hulp en begeleiding van Dirk Bader, zijn we bezig om de vereniging in de brede zin toekomstbestendig te maken en alle taken en werkzaamheden binnen de club kleiner te maken door ze te verdelen over meerdere mensen, zodat het “te doen” blijft. Ook willen we de verantwoording en zelfstandigheid lager neerleggen binnen vereniging. Uiteraard binnen de door het bestuur bepaalde kaders. Om voor breed draagvlak te zorgen hebben we al een bijeenkomst gehad met random gekozen vertegenwoordigers vanuit de gehele vereniging. Komende maanden zullen we meer van deze bijeenkomsten organiseren voor specifieke geledingen binnen de club. Als u hier vragen over heeft, schroom dan niet om mij hierover aan te spreken.

Kees de Lange