This post was originally published on this site

NIEUWE VOORZITTER VROUWENCOMMISSIE.

 Na lang zoeken hebben we een nieuwe voorzitter van de vrouwencommissie gevonden in de persoon van Froukje van der Vlist. Ronald Vonk heeft afgelopen jaar de rol van voorzitter vrouwencommissie uitstekend waargenomen en zijn belangrijkste doelstelling was het vinden van een nieuwe en goede vaste voorzitter. Nu is dat (eindelijk) gelukt. Enkele maanden geleden raakten we in gesprek met Froukje omdat een van haar dochters bij ons komt voetballen. Na een aantal goede gesprekken en wat bedenktijd, heeft Froukje aangegeven dat ze de rol van voorzitter van de vrouwencommissie in wil gaan vullen en daar zijn we uiteraard zeer content mee. Waarschijnlijk zullen veel mensen haar niet kennen, en zeker niet onder de naam Van der Vlist. Toch is Froukje geen onbekende, maar dan wel onder haar meisjesnaam. Ze heeft in het verleden namelijk enkele jaren bij onze vrouwen gevoetbald en deel uitgemaakt van de opkomst van het vrouwenvoetbal bij Ter Leede en in Nederland. Ronald zal Froukje goed en zo lang als nodig, begeleiden bij de invulling van haar rol als voorzitter van de vrouwencommissie tot ze dat zelfstandig kan doen. Ik ben zelf ook erg blij met de komst van Froukje en ik kijk uit naar de samenwerking met haar.

Hieronder stelt Froukje zichzelf aan u voor, begeleid met enkele mooie foto’s uit het verleden en heden.

Namens het bestuur,

Kees de Lange, voorzitter

Mag ik mij even voorstellen: Ik ben Froukje van der Vlist, 43 jaar, getrouwd en moeder van twee dochters. Vanaf komend seizoen zal ik als voorzitter van de commissie vrouwen mij ingaan zetten voor alle vrouwen bij Ter Leede

Jaren geleden, ik was 14 jaar, ben ikzelf bij Ter Leede komen voetballen in Vrouwen 2. Ik speelde daarvoor bij Foreholte, waar ik ben begonnen met voetballen. Doordat ik toen ook bij de Leidse selectie speelde, waar ik samen met mijn zus Nederlands kampioen mee ben geworden, ben ik via Lien Drommel bij Ter Leede terecht gekomen. Helaas heeft mijn voetbalcarrière bij de club niet lang geduurd. Ik ben een van de “gelukkige” dames die kruisbandblessure opliep toen ik 18 was, ik begrijp dus als geen ander dat de KNVB daar nu zo op inzet. Het is door mijn dochters dat ik weer actief betrokken raakte bij het voetballen. Als spelbegeleider, scheidsrechter, vlagger en afgelopen seizoen hoofdtrainer vrouwen ben ik de afgelopen tien jaar af en aan betrokken geweest bij rkvv Meerburg. Dat ik nu weer bij Ter Leede terecht kom, komt door onze oudste dochter. Zij heeft besloten uitdaging te willen in het voetballen en aangezien wij in Leiden wonen, ikzelf ervaring met de club heb, kwamen we al snel uit bij Ter Leede. Ik ben dan ook trots om te zien dat ze in mijn voetsporen treedt. Onze jongste dochter blijft nog bij Meerburg voetballen waar ze als enig meisje in een jongens team hoofdklasse kan spelen, aangezien ze bij ADO Den Haag stage trainingen mag gaan volgen in september. Ik ben werkzaam in het onderwijs, ooit begonnen als docente biologie en vanaf komend schooljaar eindverantwoordelijke van een middelbare school in Leiden. Vaardigheden uit mijn werk zoals organiseren, samenwerken en communiceren zullen mij goed van pas komen in mijn taak binnen de club. Ik kijk er dan ook enorm naar uit mijn steentje bij te dragen aan de vrouwenafdeling binnen Ter Leede en hoop zo samen met jullie het vrouwenvoetbal nog verder op de kaart te zetten. Tot langs de lijn!

Tags: