This post was originally published on this site

Zeer verheugd zijn wij dat Sara Kost het komende seizoen deel uit maakt van de Vrouwenselectie van Ter Leede. Deze jonge Amsterdamse aanvalster is afkomstig van de Beloften van Ajax en hebben wij de afgelopen periode leren kennen als een voorhoede speelster die sterk is in haar actie en een neusje heeft voor de goal.

Van harte welkom bij Ter Leede Sara, wij wensen je enorm veel plezier, ontwikkeling en succes toe.

– Technische Commissie Ter Leede Vrouwen –


Hoe oud ben je en hoe ziet je dagelijks leven eruit?
Ik ben Sara Kost ik ben 18 jaar oud. Ik woon in Amsterdam. In het dagelijks leven ga ik naar school en voetbal ik. Ik doe sport en bewegen, dat is een MBO opleiding.

Vertel eens iets over je voetbalachtergrond?
Ik ben als 6 jarig meisje begonnen bij de voetbalclub Fortius, in Amsterdam Oost, daar heb ik 5 jaar tussen de jongens gespeeld. Ik kreeg een beetje genoeg van die jongens haha dus had ik besloten om naar WV-HEDW te gaan zodat ik bij de meiden kon gaan spelen. Daar heb ik 2 jaar gespeeld en op een gegeven moment wilde ik wat meer uitdaging en dat kon ik bij WVHEDW niet krijgen, dus ben ik naar Sc Buitenveldert gegaan. Bij Buitenveldert heb ik 3 jaar gespeeld. Ik ben na Buitenveldert naar Ajax gegaan. Ik heb nu 2 jaar bij de beloften van Ajax gespeeld.

Wat voor type speelster ben je?
Ik ben een speelster die altijd wil winnen. Ik kan in de voorhoede eigenlijk overal wel spelen.

Hoe ben je bij Ter Leede terecht gekomen?
Ik ben gebeld door Ronald van Gool en hij vroeg of ik een keertje mee wilde trainen en dat leek mij super leuk. Zo doende dat ik hier terecht ben gekomen.

Wat verwacht je van het komende voetbalseizoen?
Ik verwacht dat dit een heel leerzaam jaar gaat worden en ook een heel leuk jaar. Ik denk dat wij veel kunnen bereiken met dit team.

Wil je verder nog iets kwijt?
Ik kijk heel erg uit naar het nieuwe seizoen!

Sara Kost

Tags: