This post was originally published on this site

Ook de tweede wedstrijd in de kwartfinale van de Sportiff LAV gisteravond moest worden beslist vanaf de stip. Na negentig boeiende minuten kwam er geen winnaar bij de strijd tussen derdeklasser Graaf Willem II VAC en Ter Leede (Onder 23). De thuisploeg won na deze ‘loterij’ en speelt nu in de halve finale thuis tegen Voorschoten’97.

Graaf Willem II VAC zit in een heerlijke flow. Vorig seizoen werd het kampioen in de vierde klasse en nu is de ploeg uit Wassenaar in de race om de titel in de derde klasse B. Daarnaast versloeg de ploeg van Jan de Jong onder meer Alphense Boys en Westlandia in de districtsbeker en in het toernooi om de Sportiff LAV Cup werden o.a. LFC en FC Rijnvogels 2 geklopt. Ook gisteravond lieten de groengelen zich weer van hun beste kant zien.

In de eerste helft was er weinig verschil qua niveau tussen de teams. De gasten uit Sassenheim speelden wel ongewoon slordig en daardoor had de thuisploeg overwegend het iets betere van het spel en dat resulteerde ook in enkele kansen. De eerste was voor Luuk Evenhuis. Zes minuten later en rond het kwartier was het wel raak. Na een strakke voorzet van Brian de Jong kwam de boomlange Bob Huiskes voor zijn man en zijn inzet was te machtig voor Bjorn Beuling.

Aan de overkant liet Sam Rotteveel zich een paar keer gelden met voorzetten, maar de gastheren stonden goed georganiseerd en konden de voorsprong tot aan de rust vasthouden. Spits Lars Sandberg kwam nog het dichtst bij de gelijkmaker met een ferme kopbal die op de paal belandde vanuit een vrije trap bij de achterlijn. Riny Blankespoor werd gedwongen om voor de pauze tweemaal te wisselen vanwege ongelukkige blessures aan de kant van geelroden.

Na de pauze werd Ter Leede beter en werd Graaf Willem meer teruggedrongen. De Jong bracht ook wat youngsters, die aan het grote werk mochten ruiken. Evenhuis schoof een bal voorlangs voor de 2-0, maar de ingevallen Matthijs Mac Laughlin had ook zomaar de 1-1 kunnen afdrukken na goed voorbereidend werk van Benjamin van Aken. De gelijkmaker volgde evenwel vanuit de volgende Sassenheimse aanval. Dit keer vond Van Aken Joël van der Graaf. De middenvelder rondde koelbloedig af: 1-1.

In de slotfase drong Ter Leede aan in de hoop zicht te houden op een tweede finaleplaats in dit toernooi over de jaren. Graaf Willem wankelde wel, maar bleef staan en kreeg eigenlijk nog de beste kans met Hugo Smeets om het treffen voor sluitingstijd te beslissen. Dat lukte niet en zo moesten de zenuwen bedwongen worden na de reguliere speeltijd.

De Jong: ,,Een prima pot van beide kanten. Dit is voor ons een heel nuttig toernooi (geweest) en daar vormde deze wedstrijd geen uitzondering op. We komen in dit toernooi veel meer aan voetballen toe dan in een ander regionaal toernooi en de jongens waarmee ik werk genieten ervan. Ik denk dat de gelijke stand terecht was en daarna moet je geluk hebben. Het liep goed af voor ons en we gaan ons nu opmaken voor Voorschoten’97. Een pittige tegenstander en tevens de bekerhouder, maar we hebben eerder dit seizoen laten zien goed in de pas te kunnen lopen met hoger spelende clubs. Dus wie weet zit er nog een stuntje in.”

Blankespoor: ,,Twee aanvallend ingestelde ploegen die beide hoog druk hebben gezet. Wij hadden in de eerste fase van de eerste helft moeite met de omschakelmomenten, waarbij we niet goed door dekten. Aan de bal hadden we moeite met de opbouw. Graaf Willem kwam op voorsprong, waar slordig balverlies aan vooraf ging. Daarvoor waren ze al een aantal keren gevaarlijk voor de goal geweest. Gaandeweg kwamen we beter in ons spel, wat resulteerde in wat mogelijkheden. Alleen was de bezetting voor het doel niet altijd goed of we waren slordig in de afwerking. In de 2e helft hadden we de overhand, met veel balbezit. Dat resulteerde in een goede mogelijkheid voor McLaughlin en Van der Graaf. De gelijkmaker wil ik zeker verdiend noemen. We bleven de bovenliggende partij, maar creëerden te weinig. Helaas verloren we nipt met 6-5 na acht genomen penalty’s. Al met al een leuke wedstrijd en we hebben een goede reeks gehad in de LAV Cup met deze jonge ploeg.”

De uitstekend fluitende Rene Sinke moest daarna de administratie verrichten onder regenachtige omstandigheden, maar ook nu maakte de leidsman er geen potje van. Zie hieronder de spelers die niet tot scoren kwamen vanwege goed keeperswerk van Tim van Vlist (Graaf W) en Bjorn Beuling (Ter Leede).

Graaf Willem II VAC: Jack Kusters, Mitchell Stam.

Ter Leede: Chris van der Zaag, Gijs Beekwilder, Quincy Blankespoor