This post was originally published on this site

TER LEEDE BOEKT KLEINE ZEGE OP DSO

Het was al weer acht jaar geleden dat ik mij op de fiets naar Sportpark Bentwoud spoedde om daar Ter Leede 2 met 0-3 te zien winnen van Door Samenspel Overwinnen 2. Het team van coach Alain Campfens werd daar kampioen in de reserve eerste klasse en keerde daarom na een jaar terug in de reserve hoofdklasse. Volgens mij stond Jeroen Zuidhoek toen op doel.

Dat het alweer zo lang geleden is, was duidelijk te merken aan zowel de omgeving als aan de club zelf: er was een behoorlijk aantal hoge flats bijgebouwd op de weg erheen en DSO is ook meegegroeid in grootte en niveau. Acht velden, vier kunst, vier gras, 1600 leden, 23 seniorenelftallen, 74 jeugdelftallen en in de twee laatste jaren gepromoveerd van de tweede klasse naar de vierde divisie onder andere door het kampioenschap in 2023 in 1B.

Een prachtige zomeravond, een prima accommodatie, een leuke tegenstander in de Zoetermeerse promovendus, aardig wat publiek, ook uit Sassenheim, wat wil je nog meer! Ter Leede startte met Daan Prins in het doel, Hidde van den Ende en Tomas de Louw centraal achterin, Jeffrey van Kempen en Tim Bloemendaal als backs, op het middenveld Boy Tetteroo en Mike van den Steenhoven, Luc de Kruijs op tien, Dirk Hoekstra weer als centrumspits en Oscar Minnaard als rechts- en Marc de Kruijs als linksbuiten.

Qua veldspel was Ter Leede beter met vooral op het middenveld een hoger tempo, maar door met name nummer elf Tim Cader kreeg de thuisploeg in de eerste helft toch twee mooie kansen, maar in beide gevallen was doelman Prins op zijn post en voorkwam een thuistreffer. Het spel van nummer zeven de jonge Joep Roovers werd door zijn oom Frits Wilbrink overigens met belangstelling gevolgd.

Voor Ter Leede kreeg Dirk Hoekstra al in de negende minuut een aardige kans, maar hij legde af in plaats van zelf te schieten, schoot Marc de Kruijs even later na een goede aanval over en beëindigde Oscar Minnaard in de achttiende minuut een aardige dribbel met een te gemakkelijk schot voor DSO-doelman Sven Wolsheimer.

Maar tegen de specialiteit van Luc de Kruijs was hij in de 37e minuut machteloos. Dirk Hoekstra veroverde de bal, speelde over op Luc, die zwenkte vanaf rechts naar binnen en schoot met links met een mooie curve in de linkerbovenhoek.

Bij dat ene doelpunt zou het blijven. In de tweede helft kwam aanvoerder Tomas Arroyo die andere Tomas aflossen, Dave Star was er al in de eerste helft ingekomen voor de licht aangeslagen Hidde van den Ende en ook Martijn Wooter (linksback),  Joel van de Graaf (linksbuiten) en Benjamin van Aken (middenveld) kwamen erin.

DSO kwam het beste uit de kleedkamer , verwierf een aantal corners, maar werd niet echt gevaarlijk en pas na een uitbrander van trainer Niek Oosterlee zagen we in de 62e minuut een goede aanval van Ter Leede en even later een kopbal van Tim Bloemendaal die op de bovenkant van de lat eindigde. De inzet van Benjamin van Aken op aangeven van Luc de Kruijs in de 88e minuut was te zacht om doelman Wolsheimer te verontrusten.

Na een laatste corner voor DSO floot scheidsrechter Lizzy van der Helm af.

Een aardige wedstrijd met maar één doelpunt. Ter Leede moet toch nog meer kunnen brengen?

Zaterdag het laatste oefenduel tegen Nieuwkoop, de jongste winnaar van de districtsbeker.