This post was originally published on this site

VOORBESCHOUWING AJAX (AMATEURS) – TER LEEDE

Zaterdag 2 december 2023 14.45 uur

Scheidsrechter: Rob Souwen (Tilburg)

TER LEEDE VOOR DE TIENDE MAAL UIT NAAR AJAX

En voor de negende maal naar Sportpark De Toekomst, want de laatste uitwedstrijd werd wegens de strenge coronavoorzorgsmaatregelen van Ajax in september 2021 gespeeld op het sportpark van Only Friends in Amsterdam-Noord. Na een prima start met een doelpunt van Melvin van Stijn verliep de voortzetting veel minder en uiteindelijk verloor Ter Leede met 4-1 van de Godenzonen. En het is inderdaad al heel even geleden dat Roodgeel uit van Ajax wist te winnen: in oktober 2016 met 0-2 door treffers van Vincent Ammerlaan en Jeffrey Bok.

Gelukkig wist het team van Steef Roodakkers op 2 april 2022 thuis op de Roodemolen nog wel te winnen, nu met 2-1 en weer was het Melvin van Stijn die nu in de extra tijd met een mooie wreeftrap doelman Ruben Zandwijken wist te verrassen.

Nu dus weer op De Toekomst, waar Ajax goed bezig is. Het won er al vijf thuiswedstrijden, de laatste twee met 4-1 van SJC en Jos/Watergraafsmeer, verloor er alleen op zeven oktober van HBC (1-2) en met de drie uitoverwinningen op Alphense Boys (0-2), WV-HEDW (0-3) en Purmersteijn (0-1) en nog twee gelijke spelen staat de ploeg met 26 punten uit twaalf op een mooie tweede plaats achter HBC en als de bij een 0-2-stand gestaakte uitwedstrijd tegen DHSC, omdat het veld onbespeelbaar geworden, wordt uitgespeeld en gewonnen kan Ajax zelfs de koppositie overnemen. Derdejaars trainer Sander Middelbeek – ook jarenlang trainer van JOS/Watergraafsmeer –  die in 2022 met Ajax naar de vierde divisie degradeerde is dus heel goed bezig en vast van plan om het verloren terrein terug te winnen.

Dan moet het zaterdag natuurlijk wel winnen van Ter Leede. En het team van Oosterlee/Van Tongeren zal na de 4-1 winst op SJC graag een positief resultaat in Amsterdam willen neerzetten.

Beide teams zijn goed op schot: Ajax heeft al 32 maal het doel gevonden met Jordi Bitter (ex-GVVV en –Spakenburg) als topscorer met acht goals, Vincenzo Schep met vier en vier spelers met drie treffers: Tristan Buis, Kevin van Kippersluis (ex-Volendam en ook –Quick Boys), Kenneth Misa Danso en Carlos Opoku, die wij nog kennen van Rijnsburgse Boys, allen ervaren spelers. Ter Leede heeft 29 keer gescoord, maar heeft ook veel meer doelpunten tegen.

Het wordt dus vast spannend op De Toekomst en wie weet kan Ter Leede Ajax in eigen huis verrassen.

De wedstrijd wordt geleid door scheidsrechter Rob Souwen uit Tilburg. Zijn assistenten zijn Jan van Gurp en Floris Smit.

Wij wensen u een sportieve middag toe.