This post was originally published on this site

VOORBESCHOUWING ALPHENSE BOYS – TER LEEDE

Zaterdag 23 september 2023 14.30 uur

Scheidsrechter J.A.C. van Dongen

EERSTE COMPETITIEWEDSTRIJD TER LEEDE OP SPORTPARK DE BIJLEN

Voor het eerst neemt Ter Leede het in een competitiewedstrijd op tegen de zondagamateurploeg van oud- en erevoorzitter Kees Jansma. Nu wordt het ontvangen door voorzitter mevrouw Irina van Stijn-Lamur die de voorzittershamer onlangs heeft overgenomen van Dennis Captein.

Alphense Boys is als vereniging twee maanden jonger dan Ter Leede, dat wil dus zeggen op één juni 1930 opgericht. Het kwam in 2010 door een periodekampioenschap in de eerste klasse de hoofdklasse binnen en streed drie jaar later in de nacompetitie zelfs om een plek in de Topklasse zondag. Tegen de Koninklijke HFC en Westlandia  ging dat goed, zij werden verslagen, maar tegen Haaglandia ging het op 2 juni goed mis. De heenwedstrijd eindigde in 0-0, de return op De Bijlen ook, maar in de verlenging scoorde Haaglandia waarna de partij eindigde in een ontluisterende vechtpartij. Geen promotie derhalve, maar de Alphenaren werden zelfs zeer zwaar  – te zwaar vonden ook beide coaches Corneille en Grünholz – gestraft en teruggezet naar de eerste klasse. In 2017 keerde de ploeg na een tweede plaats en een periodekampioenschap terug in de hoofdklasse en eindigde het afgelopen competitiejaar op de elfde plaats. Door de samenvoeging van de zaterdag- en de zondag komen de teams elkaar nu dus tegen.

In het team van hoofdcoach Remco Tuinenburg, nu voor het vierde jaar bij Alphense Boys, eerder ook al trainer van ARC, komen we enkele bekenden tegen. Daniel Abbink en Julian van der Kwaak die al in de befaamde jeugdopleiding van Alphense Boys uitkwamen, zijn teruggekeerd, de laatstgenoemde scoorde al tegen SJC en verder is Hicham Rbii de assistent-coach en die naam is bij Ter Leede welbekend: met 22 treffers staat deze sympathieke aanvaller op de tiende plek op de topscorerslijst achter Yordi Teijsse, doelpunten die hij in zes jaar bij Ter Leede (2000-2006) maakte waarna hij nog twee jaar voor Alphense Boys uitkwam. Vorig jaar kwam hij er in dienst als assistent-coach. Trouwens, ook onze voormalige spits Patrick Kalkema speelde na zijn jaren bij Ter Leede ook nog van 2006 tot 2009 bij Alphense Boys.

In de competitie gaat het de Alphenaren net als Ter Leede nog niet voor de wind: het begon met een 4-4 gelijkspel uit tegen SJC, verloor daarna thuis met 0-2 van AFC ’34, speelde uit met 1-1 gelijk tegen Huizen, maar verloor vervolgens vorige week weer thuis met 0-2 van Swift en neemt met twee punten de vijftiende plek in.

Het zal er dus zaterdag alles aan doen om nu thuis punten te halen. Ter Leede zal op zijn beurt het positieve gevoel van de thuiswinst tegen die andere Alphenaren willen vasthouden door een goed resultaat op Sportpark De Bijlen.

Dat kan dus nog spannend worden!

De wedstrijd wordt geleid door arbiter Jonathan van Dongen uit Nijmegen die vorig jaar op 26 november de wedstrijd Barendrecht – Ter Leede (0-0) bekwaam leidde. Zijn assistenten zijn Jan van Gurp en Chris Hoogland.

Kom Ter Leede in Alphen aan den Rijn aanmoedigen!

Wij wensen iedereen een sportieve middag toe.