This post was originally published on this site

VOORBESCHOUWING SV ARC – VV TER LEEDE

Zaterdag 17 februari 2024 14.30 uur

Scheidsrechter: Youri Kuipers (Middelharnis)

TER LEEDE WEER NAAR SPORTPARK ZEGERSLOOT

Voor de competitie is dat ruim elf jaar geleden. Op 15 december 2012 werd het in Ter Leedes kampioenjaar op Sportpark Zegersloot 5-1 voor Ter Leede door een hattrick van Yordi Teijsse en goals van Vincent Ammerlaan en Robert Steemers. Op de Roodemolen werd het in mei overigens 1-1, maar dat ene punt kon ARC niet redden van degradatie en Ter Leede was toen al kampioen.

Ja, dat waren voor Ter Leede tijden ….

Nu staan beide ploegen vlak bij elkaar: ARC met 21 punten op de tiende en Ter Leede op de negende met maar een puntje meer. Op de Roodemolen werd het voor Ter Leede na drie verliespartijen op 16 september de eerste winst, 3-0 door treffers van Marc de Kruijs, de eerste, en Tim Bloemendaal, de derde, en de tweede een ongelukkige eigen treffer van

verdediger Huib Oversloot.

In de eerste periode eindigde ARC op de tiende plek met elf uit tien, in de tweede periode heeft ARC uit zeven wedstrijden nu weer tien punten behaald en staat daarmee weer op de tiende plek, ook al omdat het nog twee inhaalwedstrijden tegoed heeft.

In zijn zevende en voorlopig laatste jaar voor ARC, hij gaat volgend jaar naar De Jodan Boys,  zal trainer Mark Evers de ploeg op een veilige plek in de middenmoot willen afleveren aan zijn opvolger Remco Tuinenburg, oud-speler en –trainer van ARC en tot januari 2024 de trainer van Alphense Boys. En dat het heel goed mogelijk is bewijzen mooie winstpartijen thuis tegen Huizen (2-1) WV-HEDW (6-0, de grootste thuisoverwinning tot nu toe) en uit tegen AFC ’34 (0-1) en Swift (1-3), toevallig allemaal teams waarvan Ter Leede verloor. Daar staat tegenover dat Ter Leede weer wist te winnen van ploegen die ARC versloegen zoals HBC (1-5), JOS/Watergraafsmeer (0-1) en Purmersteijn (2-4). Dat geeft aardig aan dat beide partijen grillig presteren en meteen dat elke voorspelling uiterst onzeker is.

Topscorer is nu de jonge aanvaller Boyd Baatje met zes, centrale spits Ronaldo Lima Duarte met drie, Milan Kuiper en de ons bekende linksbuiten Yassin Kaabouni met twee treffers. Negen andere spelers hebben voor de rest(elf) van de doelpunten (24-30) gezorgd en dat geeft een breed spectrum aan doelpuntenmakers.

Ik geef nog even een kort overzicht van ARC in eerdere jaren.

In 1986 promoveerde ARC naar de eerste klasse, toen de hoogste afdeling in het zaterdagamateurvoetbal. Dat was voor het eerst in de opzet van het zaterdagamateurvoetbal zoals die in 1970 werd ingevoerd. Tot en met het seizoen 2001/02 verbleef ARC op het hoogste niveau, vanaf het seizoen 1996/97 hoofdklasse geheten. Hoogtepunt was het kampioenschap van de hoofdklasse A in het seizoen 1997/98. In het seizoen 2002/03 speelde ARC in de eerste klasse waarin het direct kampioen werd en zo na een seizoen weer terugkeerde naar de Hoofdklasse. In het seizoen 2005/06 degradeerde ARC opnieuw, nu duurde het twee seizoenen om terug te keren. Via de nacompetitie bereikte ARC voor het seizoen 2008/09 de Hoofdklasse weer. In het seizoen 2009/10 kwalificeerde de club zich voor de Topklasse die bij aanvang van seizoen 2010/11 van start ging. ARC was de laatste club die zich voor de Topklasse plaatste, door op 19 juni 2010 een beslissingsduel van Be Quick 1887 te winnen na strafschoppen (stand 1-1 na reguliere speeltijd en verlenging). Degradatie volgde in het tweede seizoen (2011/12) uit de Topklasse. In het seizoen erop (2012/13) volgde ook direct degradatie uit de Hoofdklasse. Een seizoen later was ARC bijna direct terug in de Hoofdklasse maar kwam het in de nacompetitie onder oud-Ter Leedespeler en -trainer Frank Bloemheuvel één doelpunt tekort en ARC moest daarna tot 2019 wachten op promotie naar de hoofdklasse onder trainer Mark Evers, toen tweedejaarstrainer.

Vorig jaar werd ARC vijfde in de vierde divisie A, het jaar ervoor miste het net de promotie naar de derde divisie. Het won de tweede periode, maar in de nacompetitie ging het door tweemaal verlies tegen ODIN ’59 mis, nadat het wel Volendam had verslagen.

 

IJs en wederdienende neemt Ter Leede het op tegen ARC en over de uitslag valt zoals hierboven beschreven niet veel te zeggen. Wint ARC, dan gaat het over Ter Leede heen, wint Ter Leede, dan vindt het aansluiting bij de solide middenmoot.

Wat gaat het worden?

We zullen het zien.

De wedstrijd wordt geleid door de jonge Youri Kuipers uit Middelharnis, bij mijn weten zijn debuut in de vierde divisie. Zijn assistenten zijn Alex van Luijk en Bryan de Groot.

Ik wens u een sportieve middag toe!

Ik wens u een sportieve middag toe!