This post was originally published on this site

VERNIEUWDE VOORBESCHOUWING BOL – TER LEEDE

Zaterdag 10 februari 2024 14.30 uur

Scheidsrechter: Hasse Aartsen (Groningen)

TER LEEDE VOOR INHAALWEDSTRIJD NAAR BROEK OP LANGENDIJK

Aanstaande zaterdag haalt Ter Leede de dertiende competitieronde in uit tegen BOL, voluit de Christelijke Sport Vereniging BOL geheten, op het Sportcomplex CSV BOL uit Broek op Langendijk. Loopt Ter Leede een wedstrijd achter, BOL moet er naast Ter Leede nog twee inhalen, alle thuis, de twaalfde ronde tegen Hollandia en de zestiende tegen ARC, toen op twintig januari alleen Ter Leede – Huizen doorging.

BOL staat momenteel op de vijftiende plek met 13 uit 15 en een doelsaldo van min vijftien (16-31) en daaruit blijkt dat het team van vierdejaars trainer Erwin Tump het moeilijk heeft. Vorig jaar bezorgde hij de club nog de promotie in de eerste klasse A waar de ploeg vijf jaar in verbleef, maar nu is het vechten voor handhaving. Aan het eind van het competitiejaar gaat hij weg en wordt dan opgevolgd door Purmerender Charles van Altena, nu hoofdtrainer van tweedeklasser Hooglanderveen (bij Amersfoort). Of assistent-trainer, de ons bekende oud-voetballer Martijn Gootjes blijft is mij nog niet bekend.

De eerste periode eindigde BOL nog als elfde met elf punten, maar een punt minder dan Ter Leede, maar in de tweede periode heeft het in vijf wedstrijden slechts twee punten veroverd en staat het op de veertiende plek. Het speelde thuis met 2-2 gelijk tegen ARC en uit in de derby met AFC ’34 met 1-1. De drie overwinningen in de eerste periode waren de thuiszeges tegen DHSC (2-0) en Hoogland (2-1) en uit tegen Alphense Boys (1-2).

Topscorers zijn de ervaren middenvelder Jack Schoon met vijf en de andere middenvelders Bas Jonker en Thimo Schouwink met twee goals, naast nog zes spelers met een treffer.

Zaterdag speelt Ter Leede dus voor het eerst tegen CSV BOL, vandaar enige kennismaking. BOL staat voor Broek op Langendijk en dat is al vanaf de dertiende eeuw bekend als Broeck opten dijk. Langendijk, zo geheten naar de dijk die van St-Pancras naar het Noorden loopt, St- Pancras, de geboorteplaats van de bekende schrijver Bernlef en deze plaats figureert ook in zijn bekende roman Eclips, waarin een man na een zwaar ongeluk al zwervend, langzamerhand, geholpen door de muziek uit een gestolen radio zijn gezichtsvermogen en geheugen terugkrijgt. Prachtig boek, tegenhanger van Hersenschimmen. Broek, Engels brook, dat wij ook kennen in Lisserbroek en Roversbroekpolder betekent moeras en dat verklaart misschien ook waarom er door de langdurige regenval al drie wedstrijden op het natuurgrasveld werden afgelast.

Voor de districtsbekerwedstrijd tegen sv Diemen op dinsdagavond 21 november 2023 werd er zelfs uitgeweken naar het veld van SVW ’27 Heerhugowaard. De partij eindigde in de reguliere speeltijd in 3-3, maar na penalty’s kwam BOL toch met 5-4 als winnaar uit de bus en dus zijn ze een ronde verder. Dat is interessant weten we, want als je tot de laatste vier weet door te dringen speel je het jaar daarop in de grote KNVB-beker.

Maar voorlopig heeft trainer Erwin Tump andere zorgen. Hij moet proberen om nog punten te halen in deze tweede periode en daarom zal hij er alles aan doen om zaterdag thuis te winnen van Ter Leede en gezien de grillige prestatiecurve van Roodgeel zal hij kansen zien, te meer daar hij thuis ook al met 2-2 wist gelijk te spelen tegen Ajax amateurs en Purmersteijn en met 0-0 tegen Swift, teams waarmee Ter Leede toch veel moeite heeft.

Ter Leede kan na de domper thuis tegen Swift wel weer een opsteker gebruiken. Het slaagt er maar niet in om een reeks neer te zetten. Iedere keer als het goed speelt, zoals thuis tegen HBC en uit tegen Purmersteijn volgt een teleurstellend verlies. Slechts tweemaal wist Ter Leede in deze competitie twee wedstrijden achtereen te winnen. Laten we hopen dat het zaterdag weer een positief resultaat boekt en dan weet door te gaan.

De wedstrijd wordt geleid door scheidsrechter H(asse).J.C.Aartsen uit Groningen. Hij wordt geassisteerd door Yngwie.L. van de Velde en Gerke Jansen.

Het wordt vast weer spannend in Broek op Langendijk en ik hoop dat er veel supporters van Ter Leede hun weg weten te vinden naar BOL om hun ploeg aan te moedigen. Ze hebben het nodig!

Ik wens u een sportieve middag toe.