This post was originally published on this site

VOORBESCHOUWING BOL – TER LEEDE

Zaterdag 25 november 2023 14.30 uur

Scheidsrechter: Hasse Aartsen

TER LEEDE NAAR BROEK OP LANGENDIJK

Zaterdag speelt Ter Leede voor het eerst tegen de Christelijke Sport Vereniging BOL op het Sportcomplex CSV BOL uit Broek op Langendijk, al vanaf de dertiende eeuw bekend als Broeck opten dijk. Langendijk, zo geheten naar de dijk die van St-Pancras naar het Noorden loopt, St- Pancras, de geboorteplaats van de bekende schrijver Bernlef en deze plaats figureert ook in zijn bekende roman Eclips, waarin een man na een zwaar ongeluk al zwervend, langzamerhand, geholpen door de muziek uit een gestolen radio zijn gezichtsvermogen en geheugen terugkrijgt. Prachtig boek, tegenhanger van Hersenschimmen. Broek, Engels brook, dat wij ook kennen in Lisserbroek en Roversbroekpolder betekent moeras en dat verklaart misschien ook waarom er tijdens de langdurige regenval twee wedstrijden op het natuurgrasveld werden afgelast, op 4-11 en 18-11 tegen Hoogland en Hollandia.

Ook voor de districtsbekerwedstrijd tegen sv Diemen afgelopen dinsdagavond werd uitgeweken naar het veld van SVW ’27 Heerhugowaard. De partij eindigde in de reguliere speeltijd in 3-3, maar na penalty’s kwam BOL toch met 5-4 als winnaar uit de bus en dus zijn ze een ronde verder. Dat is interessant weten we, want als je tot de laatste vier weet door te dringen speel je het jaar daarop in de grote KNVB-beker.

Maar voorlopig heeft vierdejaars trainer Erwin Trump andere zorgen. Vorig jaar bezorgde hij de club met het kampioenschap in 1A de promotie maar nu vindt de ploeg zich na tien wedstrijden terug op de veertiende plek met acht punten en een doelsaldo van min 12 (9-21). Thuis werd een keer gewonnen van DHSC (2-0) en tweemaal gelijkgespeeld tegen Ajax (2-2) en Swift (0-0) wat op zich aardige prestaties zijn en verloren van AFC (1-3). Uit waren de prestaties nog magerder met eenmaal winst op Alphense Boys (1-2) en vijf verliespartijen, de laatste tegen WV HEDW (3-0). Daar kunnen we over meepraten.

Topscorers zijn de ervaren middenvelder Jack Schoon met vier en Bas Jonker met twee goals, naast nog drie spelers met een.

Tegen deze ploeg neemt Ter Leede het op. Er zijn natuurlijk kansen op winst, maar BOL heeft de punten nog harder nodig en zal er alles aan doen om een of meer punten in eigen huis te houden. En dat het kan bewijzen de prestaties tegen Ajax en Swift, toch echt niet de minste ploegen!

De wedstrijd wordt geleid door scheidsrechter H.J.C.Aartsen uit Groningen. Een van zijn assistenten is Bert van Katwijk, de andere is mij nog niet bekend.

Het wordt vast weer spannend in Broek op Langendijk. Helaas staat uw correspondent door een positieve coronatest buitenspel maar hij hoopt dat menige fan van Ter Leede de weg naar Noord-Holland weet te vinden.