This post was originally published on this site

VOORBESCHOUWING DHSC – TER LEEDE

Zaterdag 13 april 2024 14.00 uur

Scheidsrechter Nick Ooms (Veldhoven N-Br.)

TER LEEDE UIT NAAR DOS HOLLAND STICHTSE BOYS COMBINATIE

Na het 2-1 verlies afgelopen dinsdagavond tegen BOL dat daardoor met 26 punten over ARC wipte, mag Ter Leede het in de 25e competitieronde weer uit proberen tegen een volgende partij die zich graag uit de gevarenzone wil voetballen. En in de derde periode is DHSC goed bezig met twee overwinningen uit vier partijen, de 0-1 uitzege op ARC, gevolgd door de 2-0 overwinning thuis op AFC ’34.

Dat is een knappe prestatie, nu onder coach Ton Delfgou die, afkomstig van derdeklasser Heukelum, op 17 januari de opvolger is geworden van trainer Mark Verkuijl die eind november 2023 bij de club uit Ondiep vertrok. Assistent-coach Jeffrey Sneijder nam hierna de honneurs waar en komende zaterdag zal hij wellicht weer coachen, want vorige week vielen er in de met 1-0 verloren wedstrijd tegen JOS/Watergraafsmeer twee rode kaarten, een voor verdediger Tom de Klein en daarna een voor trainer Delfgou die tegen deze volgens hem zeer onterechte beslissing protesteerde en ook rood kreeg.

DHSC staat nu op de veertiende plek, het boekte tegen AFC ’34 zijn tweede thuisoverwinning en het is natuurlijk vast van plan om de derde zege binnen te halen, vooral nu het gezien heeft dat Ter Leede tegen andere ploegen in nood niet best voor de dag komt. En het is ook een verschijnsel dat je in alle divisies ziet: aan het eind van de competitie gaan alle ploegen onderin punten pakken, want ze willen koste wat kost het vege lijf redden.

Op andere fronten verkeert DHSC ook in zware problemen. In een artikel in het AD van begin maart wordt vermeld dat de vereniging een schuld van zo’n 150.000 à 200.000 euro heeft, iets wat interim-penningmeester René  Lensen bevestigt, maar hij voegt eraan toe dat er allerlei plannen zijn om binnen vijf jaar van DHSC weer een gezonde club te maken. Er zou bij de gemeente overigens ook nog een huurschuld zijn en een terugvordering van een subsidie dreigt ook nog.

Ook sportief gebeurde er het een en ander. Het contract van de van DVS ’33 Ermelo overgekomen aanvaller Lars Middelwijk is in de winterstop ontbonden en hij speelt inmiddels bij De Merino’s en doelman Niels Willemse is in januari bij de club gestopt. Captain Nejmi Achraf, overgekomen van GVVV luidde begin maart de noodklok: “het is een voor twaalf voor DHSC.”

Maar ondanks deze problemen doet DHSC het binnen de lijnen op dit moment niet slecht. Het lijkt me ook een uitstekend middel om je op het voetbalveld uit de problemen te spelen en met wedstrijden tegen Ter Leede en SJC (thuis), Swift uit, waarvan het thuis met 2-1 won en de laatste partij tegen Alphense Boys thuis, zijn er nog voldoende mogelijkheden om het te redden.

Topscorer is momenteel Zakaria el Bennay met zeven goals, gevolgd door Kenneth Aninkora (ex-DVS ’33 en Almere City FC) met zes en Dion van Burik en Olaf van der Sande met drie.

DHSC is een fusieclub en dat komt omdat het een samengaan is van D.O.S (Door Oefening Sterk), USV Holland en Stichtse Boys (sinds 1916). Het vertoefde jaren in de derde klasse, stootte in vijf jaar door naar de hoofdklasse onder trainers Rick Schipper, John Vink en Gert Kruijs, speelt op Sportpark Wesley Sneijder in de Utrechtse wijk Ondiep, zo geheten omdat het in het stroomgebied van de Vecht ligt. Overigens gebruikt men nu de naam Sportpark Thorbecke aan de Thorbeckelaan 16 gelegen. Dat is hetzelfde sportpark, maar kennelijk prevaleert nu deze naam.

Op de Roodemolen werd het 2-0 voor Ter Leede een schot in de rechterbovenhoek  van aanvoerder Arroyo in de 26e minuut en in de 80e een prachtig doelpunt van Luc de Kruijs.

We zijn benieuwd wat het zaterdag wordt. DHSC moet, maar Ter Leede eigenlijk ook, wil het niet verder zakken, het staat nu nog net in het linkerrijtje.

Scheidsrechter is Nick Ooms uit het Brabantse Veldhoven met als assistenten Nick Stuurman en Danny van Veenendaal.

Kom naar Sportpark Thorbecke om Ter Leede te ondersteunen!

Wij wensen u een sportieve middag toe.