This post was originally published on this site

VOORBESCHOUWING DOVO – TER LEEDE

Zaterdag 27 mei 2023 14.30 uur

Scheidsrechter: Maurice Paarhuis  (Hellendoorn)

ULTIEME KANS VOOR TER LEEDE OP SPORTPARK PANHUIS

Aanstaande zaterdag gaat Ter Leede naar Veenendaal voor de laatste kans om in het reguliere seizoen nog te redden wat er te redden valt. Dat is eerst en vooral een plek in de nacompetitie en, maar dan moet er echt heel veel meezitten, maar ook nog directe handhaving.

Daarover later, eerst richten we ons op de tegenstander Voetbal Vereniging Door Ons Vrienden Opgericht.

Het team van de ex-trainer van SJC, Florian Wolf, heeft een goed competitiejaar achter de rug. Na de sterke eindsprint in de eerste weer volledige competitie van ’21- ’22 waardoor het zich veilig speelde en op de 13e plek eindigde, zette het met uitstekende resultaten in de eerste periode het goede optreden voort en kaapte meteen het periodekampioenschap voor de neus van Panhuisbuurman GVVV weg met een puntje meer (24 om 23). In de volgende periodes ging het minder met een twaalfde plaats in de tweede met twaalf punten en nu een dertiende in de derde met weer twaalf punten. Het verloor weliswaar driemaal achtereen van achtereenvolgens FC Rijnvogels (0-2), Barendrecht (6-1) en concurrent GVVV (0-2), maar daarna volgden toch ook drie winstpartijen waarvoor Ter Leede dankbaar mag zijn: 0-1 winst bij Excelsior ’31 en 5-1 thuis tegen VVOG en vorige week 0-3 uit tegen ASWH, dat daardoor officieus gedegradeerd is. Door die zeges heeft Ter Leede nog enig zicht op een verblijf volgend jaar in de derde divisie.

DOVO kan zich ontspannen voorbereiden op de nacompetitie. Dat worden dan de laatste wedstrijden van doelman en aanvoerder Jeroen Vrolijk, want de oud-keeper van Ter Leede gaat ermee stoppen na mooie jaren bij DOVO. Volgend jaar komt overigens Lilinho da Silvo Martins, de tweelingbroer van die andere oud-Ter Leedespeler Lulinho Martins over van ARC naar DOVO.

Lulinho is dit jaar op drie treffers blijven steken net als linksback Timo Pluk en Anil Mercan. Topscorer is centrumspits Guido van Dijk met twaalf treffers, gevolgd door de pas in januari van IJsselmeervogels gehuurde Kian Visser met vijf, net als Oktay Özturk, die vorig jaar op zeven mei op Panhuis nog de 2-1 en 3-1 tegen Ter Leede scoorde tot uitzinnige vreugde van het publiek, nadat Mercan al had gelijkgemaakt. Ter Leede was door rechtsback Daan Walraven, op de positie van de ook toen geschorste Dirk Hoekstra, op 0-1 gekomen en domineerde ruim een uur lang, maar moest uiteindelijk een 3-1 verlies incasseren.

Dit competitiejaar bleef het op drie december op een koude Roodemolen bij 0-0.

Nog even iets over de historie van DOVO.

VV DOVO speelt op het zuidelijk deel van Sportpark Panhuis dat het deelt met de grote rivaal aan de noordkant, GVVV. De vereniging telt 1500 leden en speelde sinds de invoering van de eerste klasse in de zaterdagcompetitie op het hoogste niveau – eerste klasse, hoofdklasse – totdat het in 2006 in de nacompetitie degradeerde naar de eerste klasse D, waarna het weer onmiddellijk kampioen werd. Degradatie en direct daarop promotie naar de hoofdklasse herhaalde zich in 2011, in 2017 won het in de Hoofdklasse B de tweede periodetitel en in de nacompetitie, in hetzelfde jaar waarin Ter Leede het uiteindelijk niet redde tegen ODIN ’59, versloeg DOVO eerst Noordwijk (2-3, 3-1 nv.) en daarna was het twee keer te sterk voor SteDoCo (3-0, 0-1) en dus promoveerde het naar de Derde Divisie waarin het in de afgelopen vijf jaren speelt.

En dan Ter Leede. Hoe staat het ervoor?

Wel, met nog één wedstrijd voor de boeg, zo:

PLEK    PLOEG                       PT           DOELSALDO    WEDSTRIJD TEGEN

14        Volendam                   33                    50-71: -21       Sportlust ’46 thuis

——————————————————————————————————

15        VVOG                          32                    47-70: – 23      Harkemase Boys uit

16        Excelsior ’31               30                    43-58: -15       FC Rijnvogels uit

——————————————————————————————————-

17        Ter Leede                   30                    48-65: -17       DOVO uit

18        ASWH                         27                    25-57: -32       ACV uit

Het doelsaldo is in alle gevallen doorslaggevend. Als het gelijk is wordt gekeken naar de zelf gescoorde goals. ASWH moet met een gigantisch aantal doelpunten winnen om nog boven de degradatiestreep uit te komen, theoretisch mogelijk, praktisch niet.

Er zijn voor Roodgeel verschillende scenario’s mogelijk: van het zwartste, winnen en toch direct degraderen omdat de ploegen boven ons ook winnen tot direct veilig bij winst van Ter Leede bij verlies van Volendam en verlies of gelijkspel van VVOG en Excelsior ’31.

Verlies tegen DOVO levert vrijwel zeker directe degradatie op, want alleen wanneer Excelsior ’31 heel ruim verliest van FC Rijnvogels kan Ter Leede bij klein verlies nog boven de streep eindigen.

Een gelijkspel kan een p/d-plek opleveren als FC Rijnvogels wint van Excelsior ’31.

Zo’n puntje kan dus belangrijk zijn en, dit even terzijde, dat realiseerde Ter Leede zich vorige week waarschijnlijk niet toen het gelijkstond en op jacht ging naar de overwinning. Een punt had ons op de zestiende plek gezet met een beter perspectief voor de laatste wedstrijd. Het gemak waarmee onze verdediging zich door één man liet wegzetten gaf aan dat zij zich daar niet van bewust was.

Deze rekensom maken de andere ploegen natuurlijk ook, dus blijft de spanning er zaterdag tot de laatste minuten in.

En zo trekt Ter Leede naar Veenendaal, jammer genoeg weer zonder een of meer geschorste spelers. De wedstrijd wordt geleid door de ons zeer bekende Maurice Paarhuis die op drie september 2022 zijn twaalfde wedstrijd voor Ter Leede floot, uit tegen Excelsior ‘’31 (5-3). Zijn assistenten zijn Soerish Ramcharan en Edwar Holvast.

Dat Ter Leede uw support heel hard nodig heeft, behoeft geen betoog!