This post was originally published on this site

VOORBESCHOUWING DVS ’33 ERMELO – TER LEEDE

Zaterdag 15 april 2023 15.00 uur

Scheidsrechter Stef Veekamp (Enschede)

TER LEEDE NEEMT HET IN ERMELO OP TEGEN DOOR VERENIGING STERK

En dat wordt weer een zware klus. In mei 2022 werd het er 1-1 nadat Ter Leede lang had voorgestaan door een treffer van Melvin van Stijn in de 34e minuut, maar in de 77e minuut kwam DVS door een treffer van Stef Nijland toch langszij. Ook in deze competitie speelde Ter Leede gelijk. Op 29 oktober kwam Ter Leede tweemaal voor door Rowdy van der Putten, maar in de tweede minuut van de extra tijd werd het door Lars van Wetering toch nog 2-2. Het jaar ervoor werd het op de Roodemolen nog 3-1 voor Ter Leede en hieruit kunnen we concluderen dat Roodgeel niet slecht presteert tegen de Ermeloërs.

Toen Ter Leede het in oktober thuis opnam tegen DVS ’33 was dat de nummer elf tegen de nummer zes. Ter Leede had een sterke periode achter de rug met vier overwinningen en een gelijkspel en was daardoor zeven plekken gestegen. Nu zit het door de magere resultaten flink in de problemen. DVS ’33 werd in de eerste periode achtste met 19 punten, in de tweede elfde met veertien punten en in de derde periode staat het derde met tien punten achter Sparta Nijkerk met elf en ACV met dertien punten. Het maakt dus nog kans op die derde periodetitel en dat maakt het voor Ter Leede moeilijk om met de broodnodige punten uit Ermelo terug te keren.

In het afgelopen competitiejaar lukte het de Ermeloërs ook om de derde periode te veroveren en in de nacompetitie wist het team van derdejaars trainer Peter Wesselink USV Hercules te verslaan (thuis met 5-2 winst en uit gelijk met 1-1), maar tegen Kozakken Boys liep het niet goed af door het uitverlies op 19 juni met 2-1, na thuis met 1-1 te hebben gelijkgespeeld.

Niettemin is het een feit dat DVS ’33 Ermelo de laatste jaren goed presteert en voortdurend bovenin te vinden is. Na de promotie uit de eerste klasse C in 2010 volgden vijf jaren in de hoofdklasse, bekroond met het kampioenschap in de hoofdklasse C en het jaar daarop een negende plek in de Topklasse, gevolgd door de overgang naar de Derde Divisie. In 2018 werd de ploeg derde, en na de twee coronajaren dus vierde met een periodetitel. In de kwalificatie voor de KNVB-beker versloeg het op 20 september FC Lisse op sportpark Ter Specke met 0-3 en kort daarna wist het in de slotfase Katwijk nog het vuur na aan de schenen te leggen, maar verloor het uiteindelijk met 2-1.

Assistent-trainer Stevan de Geijter is op dit moment de interim-coach van DVS ’33. Vlak voor de uitwedstrijd tegen Ter Leede volgde hij de opgestapte Peter Wesselink op, “De chemie is weg”. Met Jaap de Vries maakt De Geijter het seizoen af en volgend jaar wordt Patrick Loenen, ex-Argon, -Sportlust ’46 en –Spakenburg (tot november 2022), de nieuwe trainer van DVS ’33.

Voordat De Geijter zijn sabbatical year neemt zal hij proberen om het seizoen zo goed mogelijk af te sluiten. Zijn team heeft dit competitiejaar 44 maal gescoord, een minder dan Ter Leede, maar met 35 tegentreffers heeft het na GVVV met Staphorst de sterkste defensie.

Topscorer is de bekende aanvallende middenvelder Stef Nijland met tien, gevolgd door de centrale spits Lars van de Wetering met acht goals. Beiden scoorden ook in oktober op de Roodemolen. Linksbuiten Omarel Ghazoiuani heeft zesmaal gescoord, aanvallende middenvelder Lars Huber viermaal.

Ter Leede gaat in Ermelo voor een goed resultaat. Dat zal erg moeilijk worden, maar het kan. Het is de vraag of Rowdy van der Putten weer van de partij kan zijn. Afwachten maar.

Scheidsrechter is Stef Veekamp uit Enschede. Op elf maart leidde hij nog Harkemase Boys tegen Rijnvogels (5-2). Hij wordt geassisteerd door Ruben Reinds en Ryan Schiffel.

Het wordt spannend voor Ter Leede en de ploeg kan uw aanmoedigingen goed gebruiken.

Tot daar!