This post was originally published on this site

VOORBESCHOUWING FC RIJNVOGELS – TER LEEDE

Zaterdag 6 mei 2023 14.30 uur

Scheidsrechter: Shona Shukrula (Alkmaar)

TER LEEDE VOOR DE VIJFDE MAAL NAAR DE KOOLTUIN

De vierde keer is al weer ruim viereneenhalf jaar geleden. Op 29 september 2018 werd het 1-1.Nadat Max van Steen de thuisploeg al in de zesde minuut op voorsprong had gebracht, wist Ian van Otterlo in de 48e minuut gelijk te maken. Op de Roodemolen werd het in februari 1-0 voor Ter Leede door een eigen doelpunt van Arie de Vreugd. Daarna volgden twee coronajaren waarin Ter Leede in de derde divisie vertoefde en de Vogels in de hoofdklasse A om in 2022 kampioen te worden met ruime voorsprong op de achtervolgers SC Feyenoord en Capelle. En waar een eerder verblijf in de derde divisie in 2016/17 maar één jaar duurde doet de ploeg van trainer Thomas Duivenvoorden het uitstekend met de vijftig behaalde punten en de vijfde plaats. Zo goed, dat aan zijn derde jaar bij de Rijnvogels een eind komt, want hij vertrekt naar de nog iets grotere broer Quick Boys en laat zijn prima presterende ploeg over aan zijn opvolger Dogan Corneille  die op 10 april jongstleden vrij abrupt afscheid heeft genomen van Excelsior Maassluis.

Aan de vooravond van die vierde uitwedstrijd in 2018 tegen de Fusie Club Rijnvogels schreef ik:

Langzaam maar zeker zijn ze uit zicht geraakt, Rijnsburgse Boys, FC Lisse, Katwijk, Quick Boys en uiteindelijk ook Noordwijk, onze traditionele tegenstanders en streekgenoten. We hebben nu alleen nog de betrekkelijk nieuwe derby tegen FC Rijnvogels.”

En nu dreigt er voor Roodgeel nieuw gevaar: de positie op de ranglijst is dermate wankel dat ook deze derby in het geding komt. Het team van Niek Oosterlee presteert in de derde periode namelijk dramatisch met slechts een punt uit zeven wedstrijden en neemt in die periode dan ook de laatste plaats in en staat in de algemene ranglijst op de zestiende en dus p/d-plaats. De wedstrijd tegen directe concurrent VVOG ging op de Roodemolen met 0-2 verloren.

Tot nu toe houden FC Rijnvogels en Ter Leede elkaar aardig in evenwicht: negen competitiewedstrijden leverden voor beide viermaal winst en één gelijkspel op, het doelsaldo van FC Rijnvogels is wel iets beter: 15 voor en 13 tegen.

Op de Roodemolen werd het op 12 november 3-4 voor de Rijnvogels. In de rust keek Ter Leede al tegen een 1-3 achterstand aan nadat Rowdy van der Putten in de achtste minuut nog wel wist gelijk te maken na de razendsnelle treffer van Roy van Leeuwen in de derde minuut, waarna de ruststand bereikt werd door twee goals van de van RCL overgekomen Sieb Rutgers. Direct na de thee was Ter Leede nog niet bij de les en werd het door Edin Bubuljica (ex-FC Boshuizen)1-4, maar toen was de thuisploeg wakker en wist nog tot 3-4 terug te komen. Een gelijkmaker zat er niet helaas meer in.

Met 61 doelpunten heeft FC Rijnvogels er tot nu toe lustig op los gescoord. Dennis Bakker heeft met twaalf de meeste gemaakt, gevolgd door Virgil Tjin-Asjoe en Tom Bijen met acht en Sieb Rutgers met zeven goals.

Het wordt zaterdag spannend voor Ter Leede. Weet het met een of meer punten van de Kooltuin terug te keren? Het is hard nodig, maar het zal een zware klus worden. De thuisploeg kan vrijuit spelen, er staat voor hen niets op het spel, behalve natuurlijk de goede klassering.

De wedstrijd wordt geleid door Shona Shukrula en dat is voor Ter Leede de vijfde keer. Als laatste de thuiswedstrijd tegen HSV Hoek in september 2019 (3-2 winst). Haar assistenten zijn Menno Winckens en Muhamed Osman.

Kom naar de Kooltuin om uw ploeg aan te moedigen!