This post was originally published on this site

KORTE VOORBESCHOUWING HOOGLAND – TER LEEDE

Zaterdag 8 oktober 2023 18.00 uur

Scheidsrechter: Max Broekhuizen (Houten)

TER LEEDE VOOR HET EERST NAAR HOOGLAND

Zaterdag in de namiddag neemt Ter Leede het op tegen de nummer acht van de ranglijst, de Voetbalvereniging Hoogland. De club van voorzitter Nico Terschegget is de grootste en hoogst spelende voetbalvereniging van Amersfoort, telt 1509 spelende leden met 97 teams, waarvan onder andere vijftien senioren- en zes vrouwenteams. Hoogland, opgericht op één juni 1946,  speelt op Sportpark Langenoord, genoemd naar boer Jan van den Langenoord die volgens de historische site meer land dan koeien bezat en ook nog een eigen café uitbaatte. Misschien dat de clubbijnaam “Superboeren” tot deze persoon is te herleiden.

Het team wordt weer gecoacht door Raymond Prins, die al van 2016 tot 2020 hoofdtrainer was, eerder al assistent-trainer en in 2020-2021 ook nog jeugdtrainer.

In 2016 werd de zondagvereniging Hoogland kampioen in de eerste klasse, degradeerde het jaar daarop weer uit de hoofdklasse, maar daarna volgden twee promoties in de nacompetities en dus kwam Hoogland vanaf 2019 uit in de derde divisie bij de zondagamateurs. In 2021-2022, het eerste volledige jaar na de corona, eindigde Hoogland op de vijftiende plek en in de nacompetitie verloor het tweemaal van OJC Rosmalen na eerst nog wel van Hoogeveen gewonnen te hebben. In het afgelopen competitiejaar eindigde het op een verdienstelijke vierde plaats in de vierde divisie zondag achter Juliana ’31, Kampong en het ongenaakbare Meerssen SV dat met vijftien punten voorsprong kampioen werd.

Hoogland is thuis nog ongeslagen. Het won op Sportpark Langenoord  tweemaal,  van SJC met 3-0 en SV Huizen met 1-0, speelde er eenmaal gelijk, vorige week met 2-2 tegen Alphense Boys, speelde de eerste uitwedstrijd met 1-1 gelijk tegen DHSC en verloor uit in Amsterdam tweemaal, met 2-1 van Ajax en met 2-0 van Swift.

Topscorer met twee treffers is nu de van Batavia ’90 en ook van Sparta Nijkerk overgekomen middenvelder Fin van Kommer, één van de elf nieuwe spelers tegen tien vertrokken voetballers. Onder de nieuwkomers de 23-jarige tweeling Simon en Thomas van den Abeelen, linksbuiten en aanvallende middenvelder ( van SV Huizen) en rechtsback Ruben Jansma van Alphense Boys. Ook middenvelder Jorrit Fiegen en rechtsbuiten Maurits de Baar hebben een Sparta Nijkerkverleden. Beiden hebben al eenmaal gescoord. Onder de vertrekkers zien wij de twintigjarige centrale verdediger Delano Essenboom (naar IJsselmeervogels O21) en de 22-jarige Marvin Renfurm (naar Hercules).

Ongeslagen is Hoogland tot nu toe thuis. Dat zullen ze zaterdag zeker zo willen houden! Ter Leede heeft wat goed te maken na het forse 1-5 verlies thuis tegen AFC ’34. We zijn benieuwd wat deze avondwedstrijd ons oplevert.

Hij wordt geleid door de 23-jarige scheidsrechter Max Broekhuizen uit Houten die eerder eredivisiewedstrijden bij de vrouwen floot en ook actief was in de vierde divisie zondag.

Zijn assistenten zijn Dean Cummins en Thijmen Schimmel.

Als u tijd en gelegenheid hebt, kom Ter Leede aanmoedigen in en tegen Hoogland. Zij kunnen het gebruiken!