VOORBESCHOUWING SPARTA NIJKERK – TER LEEDE

Zaterdag 1 oktober 2022 15.00 uur

Scheidsrechter Erik ter Brake (Dedemsvaart)

TER LEEDE VOOR PITTIGE OPGAVE NAAR DE EBBENHORST

Na de zwaarbevochten thuisoverwinning op Staphorst wacht het team van coach Niek Oosterlee de zware opgave om het goede gevoel te bewaren door de Nijkerkse Spartanen een of meer punten af te snoepen. Dat is in de twee vorige competitiewedstrijden nooit gelukt. In 2011/2012 toen Ter Leede onder trainer Paul van der Zwaan een periodetitel bemachtigde en het uiteindelijk op 9 juni van Kozakken Boys verloor werd het in januari 2012 2-1 voor de Spartanen en vorig jaar ging Ter Leede aan het eind van de tweede periode als kanshebber naar Nijkerk maar daar maakte het elftal van trainer Erik Speelziek korte metten met de aspiraties door binnen het halfuur de 3-0 eindstand te bereiken en ook de tweede periode te bemachtigen. Uiteindelijk werd de ploeg tweede achter FC Lisse en voor Sportlust ’46 en in de nacompetitie werd tweemaal (1-0 uit en 1-2 thuis) verloren van het Haaksbergse HSC ’21.

De aspiraties van de Nijkerkse ploeg zijn onveranderd: promoveren naar de tweede divisie. Op dit moment staat de ploeg met elf punten op de zesde plaats, maar dat is net zoveel als nummer drie SteDoCo maar door het 5-1 verlies in de eerste wedstrijd in en tegen Urk is het doelsaldo ongunstiger, maar met de topscorer van vorig jaar Mark van der Weijden (23 goals) moet dat te repareren zijn. De ploeg herstelde zich ook snel met overwinningen op DVS ’33 Ermelo (2-1), Rijnvogels (0-1), Barendrecht (2-1), nog wel uitverlies tegen HSV Hoek (2-1) en tweemaal 1-1, tegen Excelsior ’31 en vorige week SteDoCo thuis. Door weer te winnen van Ter Leede willen de Spartanen natuurlijk weer naar de top stijgen.

Dat doen ze met een vijftal aanwinsten: rechtsback Raymond Huizing van Jong FC Utrecht, centrale middenvelders Christiaan van Hussen (Sportlust ’46) en Thomas Reijnaers van Noordwijk, centrumspits Tyrone Fonville van USV Hercules en doelman Johan Jansen van GVVV die vorige week dinsdag in de bekerwedstrijd (1-0 winst GVVV) tegen zijn voormalige ploeg de voorkeur kreeg boven doelman Wouter Beukers.

Vijf spelers zijn er vertrokken onder wie de ons bekende Jesse van Nieuwkerk  naar VVSB en Gilbrano Plet naar Rijnsburgse Boys.

Met het drietal nieuwe spelers Nino Roffelsen, Lucas Leverland en Ziad Ouled Haj M’Hand die zich vorige week goed manifesteerden, gevoegd bij onze aanvallers Marc de Kruijs en Rowdy van der Putten en onze vertrouwde krachten bindt Ter Leede zaterdag de strijd aan tegen deze geduchte tegenstander.

Dat doen ze onder leiding van scheidsrechter Erik ter Brake uit Dedemsvaart. Hij leidde Ter Leede eerder thuis tegen Harkemase Boys in september 2019 (0-2) en uit vorig jaar oktober uit tegen VVOG (1-2 winst). Zijn assistenten zijn Gabriel Nusselder en Cas Wessels.

Er rijdt geen supportersbus, maar kom naar Nijkerk om Ter Leede aan te moedigen  en sla niet af om de Veenendaalse kraker GVVV – DOVO , de top van de ranglijst, te aanschouwen. Ook de ontmoeting URK-Staphorst is opmerkelijk, te meer omdat ze elkaar ook in de KNVB-beker zullen ontmoeten. Nee, tot in Nijkerk!