This post was originally published on this site

VOORBESCHOUWING SV HUIZEN – TER LEEDE

Zaterdag 26 augustus 2023 14.30 uur

Scheidsrechter Teun van der Velde (Enschede)

TER LEEDE NA TIEN JAAR WEER NAAR SPORTPARK WOLFSKAMER

In het kampioensjaar 1912-1913 van Ter Leede speelde het de laatste competitiewedstrijden tegen SV Huizen. Uit werd het een 1-3 winst door twee doelpunten van Robert Steemers en één van Yordi Teijsse, op de Roodemolen scoorden ze ook beiden en werd het met het doelpunt van Vincent Ammerlaan 3-0. In het voorgaande jaar speelde Ter Leede thuis met 1-1 gelijk, maar zegevierde het team van Paul van der Zwaan met maar liefst 0-6 in de uitwedstrijd en in de nacompetitie deed Roodgeel het nog eens dunnetjes over door met 0—5 op Sportpark Wolfskamer te winnen door twee treffers van Hicham Verbeek, ook twee van Ronnie Verplancke en één van Gert Jan Tamerus. Ja, das war einmal, zeggen we dan met enig heimwee….

Overigens won Huizen in het jaar 2010/2011 wel thuis wel met 2-0 en speelde het in Sassenheim doelpuntloos gelijk. Ook tientallen jaren eerder in het degradatiejaar 1973-1974 onder trainer Harrie van der Horst waren de partijen tegen Huizen niet succesvol.

En nu dus weer de openingswedstrijd tegen SV Huizen op sportpark Wolfskamer zo vernoemd naar een oude boerderij van Koekkoek. Het team van vijfdejaars trainer Arnold Klein, eerder assistent-trainer van Spakenburg,  eindigde het afgelopen jaar op een mooie zesde plaats na in 2021 kampioen van 1C  te zijn geworden. In 2017 was het uit de hoofdklasse B gedegradeerd nadat het in 2016 een jaar in de derde divisie had gebivakkeerd doordat het in 2015 als tweede in de nacompetitie promoveerde uit de hoofdklasse A.

Huizen heeft net als Ter Leede een wisselvallige oefenperiode achter de rug maar sloot die vorige week wel af met een 0-2 winst op het Zwolse Berkum (4e divisie D). Daarmee was de zeperd, thuisverlies met 1-3 tegen het Amsterdamse Arsenal ASV (2e klasse), rechtgezet. Eerdere oefenpartijen eindigden in tweemaal verlies (6-1 tegen GVVV en 0-5 tegen Kampong), maar wel 1-5 winst in Harderwijk tegen VVOG.

Ook Ter Leede kende geen briljante voorbereiding. De partijen tegen de tweededivisionisten Koninklijke HFC en Rijnsburgse Boys werden bijvoorbeeld ruim verloren (respectievelijk  1-5 en 5-0), maar tegen vierdedivisionist DSO was er een 0-1 winst en vorige week werd het een 2-0 zege op tweedeklasser Nieuwkoop, het elftal van aanvoerder en voormalig Ter-Leedespeler Mike Boelee, een matig resultaat, maar de barbecue ’s avonds was dan wel weer een succes.

Het is voor de buitenwacht ook nog een goed bewaard geheim wie de basiself zullen zijn aanstaande zaterdag. Tegen Nieuwkoop stond bijvoorbeeld Alessandro Kwant in het doel, maar in andere wedstrijden Daan Prins. Bij Huizen krijgt doelman Olivier Pabon waarschijnlijk de voorkeur, wie zal het bij Ter Leede worden? En wie zal er centraal in de verdediging staan naast aanvoerder Arroyo? Dave Star of Tomas de Louw? Of staat de laatste linksback, of wordt het Martijn Youri Wooter? Staat Dirk Hoekstra op zijn vertrouwde plek of toch voorin?

De spitspositie is ook nog een vraagteken.

Zaterdag zullen we zien met wie trainer Oosterlee start. De wedstrijd staat onder leiding van Teun van der Velden uit Enschede, zijn assistenten zijn Ruben IJsseldijk  en Samir Aboujid.

Hoe gaat Ter Leede het in de vierde divisie doen? We roepen ieder die daarnaar benieuwd is en die Ter Leede een warm hart toedraagt op om naar Huizen af te reizen en we wensen hen een sportieve wedstrijd toe.