This post was originally published on this site

VOORBESCHOUWING AVV SWIFT – VV TER LEEDE

Zaterdag 9 september 2023 14.30 uur

Scheidsrechter Remon Tulen

VIJFDE UITWEDSTRIJD TER LEEDE OP HET OLYMPIAPLEIN

Of eigenlijk de zesde. Weet u nog? De laatste uitwedstrijd in de toenmalige hoofdklasse op 15 september 2018 werd door scheidsrechter Paarhuis gestaakt omdat hij onwel was geworden en op 10 november uitgespeeld en toen floot scheidsrechter Kloet na een halfuur af en was de eindstand dezelfde als bij het begin in september, 0-0, twee ontmoetingen, geen treffers!

Van de andere uitwedstrijden ging de eerste in het seizoen 2010/11 met 2-1 verloren en werden de tweede en derde met 0-2 gewonnen, in 2016/17 scoorden Vincent Ammerlaan en Jeffrey Bok, het jaar erna waren dat Siali en Van Otterlo.

Deze uitwedstrijden tegen het  113-jarige Swift  werden alle op historische grond gespeeld:

Het sportpark Olympiaplein ligt op een prachtig plein in Amsterdam Zuid en wordt wel beschouwd als het duurste stuk openbare grond van Amsterdam. Het sportpark is tussen 1926 en 1927 aangelegd als onderdeel van het plan Berlage, voorafgaand aan de Olympische Spelen, die in 1928 in Amsterdam werden gehouden. Er was aanvankelijk een 8-laans atletiekbaan, met accommodatie voor spring- en werpnummers, als trainingsbaan voor de Olympische Spelen. Na de Olympische Spelen van 1928 betrok voetbalvereniging Swift het sportpark.”

De club van onze vroegere doelman Bogdan Constantin en Jesse Dingjan promoveerde in 2010 met een vierde plaats in 1A naar de hoofdklasse door de instelling van de Topklasse, degradeerde het jaar daarop, zoals dat veel debutanten overkwam en vertoefde daarna vier seizoenen in de eerste klasse. Het wist, nadat dat twee keer mislukte in 2015 in de nacompetitie promotie af te dwingen door Sliedrecht en Kloetinge te bedwingen. Daarna speelde het met wisselend succes, maar vorig jaar werd in de nieuwe vierde divisie onder trainer Jimmy Simons, ook oud-trainer van FC Rijnvogels een behoorlijk succes geboekt: tweede achter het onaantastbare Eemdijk, maar wel met de derde periodetitel. In de nacompetitie verloor het tweemaal (met 3-2 en 0-4) van ODIN ’59 en dus ging de promotie niet door.

In de verse competitie kreeg Swift uit stevig klop van de amateurs van Ajax (7-2), maar vorige week won het team de eerste thuiswedstrijd met 3-2 van Huizen ondanks dat Raymond Manuputty al in de 51e minuut zijn tweede gele kaart kreeg. Met tien man wist Swift toch nog de voorsprong naar 3-1 te vergroten, waarna Huizen in de extra tijd nog de 3-2 scoorde.

Bij Swift komen we in doelman Clé Vos de Mooy, overgekomen van ASV de Dijk toch nog een bekende tegen. Met hem zijn nog vier nieuwe spelers gekomen en van de vertrekkers is Bas Buimers, ook ex-FC Lisse, de bekendste. Hij heeft zijn voetbalschoenen aan de wilgen gehangen.

Ter Leede moet het zaterdag in de coaching doen zonder trainer Niek Oosterlee, maar we zijn benieuwd of de nieuwe aanwinst, centrumspits Carlito Fermina al in het veld komt. Hij heeft al getraind, dus, wie weet.

Scheidsrechter is zaterdag Remon Tulen, afkomstig uit Barneveld ( maar tegenwoordig uit Apeldoorn?). Zijn assistenten zijn Iwan Larijn en Martijn Koster.

Kom naar Sportpark Olympiaplein om uw ploeg aan te moedigen.

Wij wensen u een sportieve middag toe.