This post was originally published on this site

VOORBESCHOUWING TER LEEDE – AFC ‘34

Zaterdag 30 september 2023 15.00 uur

Scheidsrechter R.G.C.M. Schul (Leidschendam)

TER LEEDE ONTVANGT DE ALKMAARSE FOOTBALL CLUB ’34 OP DE ROODEMOLEN

In deze zesde ronde komt de nummer vijf van onze divisie op bezoek bij de nummer negen. Promovendus FC ’34 heeft negen punten doordat het de competitie uitstekend begon met de 1-0 thuiswinst op Hollandia, het haalde daarna uit tegen BOL de volle winst binnen door met 1-3 te winnen, maar leed tien september thuis fors verlies tegen HBC, het werd 0-4. Herstel volgde door de 1-2 uitwinst tegen Purmersteijn, maar afgelopen zaterdag liep het in het mes van een op de counter loerend ARC dat op het Jan Ory Sportcomplex met 0-1 won.

Maar met negen uit vijf kan het in de vierde divisie debuterend team van zesdejaars trainer Job Dragstma niet ontevreden zijn. Vorig jaar eindigde de ploeg in de eerste klasse op de tweede plaats, werd kampioen van de derde periode en won in de nacompetitie eerst met 3-0 van De Bataven en versloeg op 18 juni RKHVV uit het Gelderse Huissen op het terrein van Hoogland en promoveerde daardoor naar de vierde divisie. Met twee treffers was de linkerspits Ties Glas belangrijk voor de Alkmaarders  en ook in deze kersverse competitie heeft hij alweer tweemaal gescoord, net als de van Zeevogels gekomen middenvelder Huib Sprenkeling die met zijn winnende treffer tegen Hollandia een droomstart kreeg.

AFC ’34 kwam al in 1996 in de zondag hoofdklasse A, het werd trouwens toen ook al getraind door de huidige coach Dragtsma, degradeerde er in 2004 uit onder trainer Alex Pastoor, keerde onder Jaap Schilder in 2010 weer voor twee jaar terug, maar bivakkeerde tot 2023 in de eerste klasse A. Het werd afgelopen jaar in die klasse tweede achter kampioen HBC en bereikte zoals eerder beschreven via de nacompetitie de vierde divisie en komt dus nu ex-derdedivisionist Ter Leede tegen op de Roodemolen.

Bekende oud-spelers van AFC ’34 zijn overigens Phillip Cocu, Tim en Yuri Cornelissen en Haris Medunjanin. Op dit moment maakt de 34-jarige linksbuiten Joshua John (ex-Twente en –Sparta) deel uit van de selectie, maar hij heeft naar mijn weten nog niet meegespeeld.

Dit jaar is de 29-jarige verdediger Sandro Staal na een uitstapje bij RKvv Velsen naar AFC ’34 teruggekeerd.

AFC ’34 zal de goede resultaten tegen Hollandia, BOL en Purmersteijn weer willen voortzetten en de teleurstelling tegen ARC van zich af willen spelen, Ter Leede wil graag na de winst op de Alphense ploegen aan een leuke serie beginnen.

Dat kan dus weer een mooie clash opleveren!

De wedstrijd wordt geleid door Remco Schul en dat wordt de vijfde maal dat hij Ter Leede fluit. Eerder was dat uit tegen Ajax in november 2019 (2-1), uit tegen GOES (3-0 op 22-2-2020), de 1-0 winst van Ter Leede op FC Lisse in de eerste thuiswedstrijd in augustus 2021 en het meest recent het 3-1 verlies uit tegen DOVO op 7 mei 2022. In onze bekerwedstrijd tegen Katwijk in 2017 was Schul overigens al de vierde official.

De assistenten zijn Dennis Bosgraaf en Wesley Ruter.

Kom naar de Roodemolen om Ter Leede aan te moedigen. Eerder is overigens ook de moeite waard, want ons tweede speelt al om twaalf uur tegen ARC 2.

Tot dan!