This post was originally published on this site

VOORBESCHOUWING TER LEEDE – ASWH

Zaterdag 13 mei 2023 15.00 uur

Scheidsrechter: Sander de Brito Roque (Capelle aan de IJssel)

VOLGENDE KELDERKRAKER OP DE ROODEMOLEN

Aanstaande zaterdag vindt de tweeëntwintigste ontmoeting tussen Ter Leede en Altijd Sterker Worden Hendrik-Ido-Ambacht plaats en door de uitwinst op 19 november staan de ploegen er in de onderlinge competitie sinds 1997 wonderlijk gelijk voor: zevenmaal winst, zeven gelijke spelen en zevenmaal verlies. Die uitwinst in november was voor het team van Oosterlee/Van Tongeren meteen een hoogtepunt in deze zich voor Roodgeel dramatisch ontwikkelende competitie. Toen de ploegen het na zeven jaar weer tegen elkaar opnamen stonden ze er beide beter voor: Ter Leede op de dertiende plek met 15 uit 14 en ASWH met een punt meer een plek hoger. De doelsaldo’s waren ook met min vijf gelijk, maar wel heel verschillend opgebouwd want Ter Leede had 27 maal gescoord tegen ASWH slechts 15, maar Roodgeel had al 32 tegendoelpunten terwijl de defensie van de Ambachters nog maar 20 keer gepasseerd werd.

Dat veranderde sterk, want al in de rust stond Ter Leede met 0-4 voor, en aan het eind bleef de teller op 1-6 steken. Hierna was ASWH behoorlijk van slag en verloor het in de tweede periode nog zesmaal en eindigde daarin op de laatste plek met vijf uit elf. Ter Leede scoorde met elf uit elf een veertiende plek. Overigens leverde die uitwedstrijd in IJsselmonde behalve winst ook een behoorlijk verlies op, want in de 54e minuut blesseerde onze begaafde middenvelder Nino Roffelsen zich zo zwaar dat zijn seizoen meteen over was. Ik denk dat Ter Leede graag zeker vier goals van deze grootste uitoverwinning had teruggegeven als dit lot Nino en Roodgeel daarmee bespaard was gebleven.

Maar in de derde periode herstelde ASWH zich enigszins met een knap 0-0 gelijkspel thuis tegen koploper GVVV en tweemaal 1-0 thuiswinst tegen Excelsior ’31 (op 25 maart) en SteDoCo (op 8 april), waardoor het de aansluiting vond bij de Rijssenaren en de Sassenheimers. Die laatstgenoemden wisten in deze periode slechts één mager puntje tegen Sparta Nijkerk te scoren en nemen in de laatste periode nu de laatste plaats in.

En zo vinden we Roodgeel met 27 punten terug op de 16e plek en dit alleen maar omdat het doelsaldo met min 17 eentje gunstiger is dan dat van Excelsior ’31 en ASWH die evenveel punten hebben. De Ambachters krijgen na Ter Leede DOVO nog thuis en besluiten dan uit tegen ACV. Excelsior ’31 speelt zaterdag tegen URK uit en krijgt dan nog DVS ’33 Ermelo thuis en FC Rijnvogels uit. Voor alle drie de ploegen wordt het een helse klus om nog de nummers vijftien (VVOG met 32) of dertien en veertien Urk en Volendam met 33 punten te achterhalen.

ASWH degradeerde vorig jaar uit de tweede divisie en ging met een sterk verjongd team de nieuwe competitie aan in de derde divisie en de jonge trainer Sjoerd van der Waal, eerder al assistent-trainer, was zich ervan bewust dat het een pittige klus zou worden om zich, bijgestaan door oud-spits Mike van Dommelen dit jaar te handhaven met zijn compleet gewijzigde spelersgroep.

Wel dat is uitgekomen. De laatste drie wedstrijden gingen tegen Sparta Nijkerk uit en Sportlust ’46 thuis met 1-0 verloren, vorige week werd het tegen VVOG uit een 2-1 verlies ook al omdat spits Hugo Botermans zich voor de wedstrijd moest terugtrekken wegens droevige privéomstandigheden. Deze in januari 2023 van Katwijk overgekomen aanvaller heeft al driemaal gescoord, met vijf treffers zijn Mohamed El Kharbachi (ex-Jong Sparta) en Yassin Ouja (ex-Kozakken Boys) momenteel topscorer. Aanvaller Lester Pires heeft drie doelpunten gemaakt.

Voor beide teams geldt dat het er min of meer op of onder is, dus het kan nog spannend worden. Het is afwachten of onze spits Rowdy van der Putten die uit tegen ASWH driemaal scoorde van de partij kan zijn. Het scorend vermogen van Ter Leede dat in het begin zo aardig was is in de laatste periode sterk gedaald, want in acht wedstrijden wist Ter Leede slechts driemaal te scoren. Ook vorige week kwam er ondanks het bemoedigende goede spel uit tegen FC Rijnvogels geen doelpunt bij en dat was tegen de verhouding in.

Beide ploegen kunnen ondersteuning heel goed gebruiken en ondanks de belangen hopen we op een sportieve wedstrijd. Hij wordt geleid door scheidsrechter Sander de Brito Roque, de vierde maal na de partij thuis tegen DVS ’33 (2-2 op 29-10-2022), FC Lisse uit (12-03-2022 3-0) en thuis tegen BVV Barendrecht ( 25-01-2020 0-3). Zijn assistenten zijn Chris Hoogland en Gabriel Nusselder.

Wij wensen een ieder een sportieve middag toe, wat ook de uitslag moge zijn.