This post was originally published on this site

VOORBESCHOUWING TER LEEDE – BARENDRECHT

Ronde 33

Zaterdag 20 mei 2023 14.30 uur

Scheidsrechter Luc Baars (Tilburg)

LAATSTE THUISWEDSTRIJD VAN TER LEEDE ONDER HOOGSPANNING

En dat is geenszins overdreven, want zowel voor gastheer Ter Leede als voor het bezoekende Barendrecht staat er veel op het spel. Door de 0-1 uitwinst van de BVV op de Kooltuin tegen FC Rijnvogels heeft het team van trainer Leen van Steensel nog uitzicht op de derde plaats die recht zal geven op de nacompetitie. Want het streven van deze grote IJsselmondse vereniging (2200 leden) is onverminderd gericht op het terugkeren op het hoogste amateurniveau. Dan moet het twee punten (56 om 58) inlopen op SteDoCo terwijl ook het doelsaldo ongunstiger is (+17 tegen +21). De laatste wedstrijd wordt hoogstwaarschijnlijk ook spannend op Sportpark De Bongerd, want dan komt GVVV op bezoek dat in deze ronde FC Rijnvogels ontvangt en zijn kampioenskansen verdedigt.

Tja, alles hangt met alles samen. Ter Leede heeft door de 1-0 winst op mededegradatiekandidaat ASWH weer een beter perspectief gekregen op een p/d-plek en mogelijkerwijs op directe handhaving, maar dan heeft het een volgende overwinning hard nodig.

Dat kan, want in de laatste thuiswedstrijd tegen Barendrecht op 21 mei 2022, een jaar geleden, werd er een zwaarbevochten 3-2 overwinning behaald door een magnifieke kopbal van Dirk Hoekstra in de 89e minuut en daarmee speelde het team van Roodakkers zich zo goed als veilig. Eerder hadden Noah Marti de 1-1 en Thijs Haarman de 2-1 gescoord. Toch werd Stijn van Biezen de man-of-the-match, maar daar kwamen er meer voor in aanmerking. Overigens, op De Bongerd had Ter Leede na een knappe inhaalrace van 2-0 naar 2-2 uiteindelijk met 4-2 verloren.

Ook de eerdere thuiswedstrijd en tevens laatste wedstrijd in het coronajaar 2020-2021 werd gewonnen, met 4-1. “Mike Bekooij is los,” schreef ik toen, want hij nam in de 4-1 overwinning op die tiende oktober alle doelpunten voor zijn rekening.

In de onderlinge competitie staan we overigens nog ruim achter met in de hoofdklasse, Topklasse en Derde divisie viermaal winst, vijf gelijke spelen en zeven nederlagen.

Onze laatste onderlinge confrontatie (26 november 2022) eindigde op De Bongerd in 0-0 wat door heel Barendrecht als teleurstellend werd ervaren, maar trainer Leen van Steensel merkte toen op dat het toch ook een verdienste was om de toen meest scorende ploeg die de week daarvoor ASWH met 1-6 had verslagen nu op de nul te houden.

Sinds die tijd is het scorend vermogen van Ter Leede erop achteruit gegaan, terwijl Barendrecht nu na GVVV (77)en Hoek(69) het meest scorende team is (66 treffers) met bijvoorbeeld ook een 6-1 winst op DOVO in de tweede wedstrijd van de derde periode. Maar drie thuisverliezen tegen Harkemase Boys (1-2), Staphorst en DVS ’33 Ermelo (beide 0-2) zorgden ervoor dat een direct periodekampioenschap niet meer reëel is, maar een vervangende nog wel.

Topscorers zijn de van Rijnsburgse Boys teruggekeerde Robbert Olijfveld en Marouane Bakour, die volgend jaar naar Noordwijk verkast, met dertien goals, gevolgd door Niels Vorthoren met acht, Aness Serghini met zeven en de ons bekende Romano van der Stoep en Joey Jongman met zes treffers.

Volgend jaar verdwijnt er heel wat ervaring bij Barendrecht, want centrale verdedigers Stanley Husen en Max van Dijk gaan bij Rhoon en Bergschenhoek lager spelen en tweede doelman Michael Bekkers, ex-Rijnsburgse Boys en –Ter Leede, stopt.

Zaterdag half drie op de Roodemolen, dan gaat het erom spannen. Tegen FC Rijnvogels speelde Ter Leede goed, maar verloor het met 0-1, vorige week won het met hetzelfde cijfer van ASWH, maar was trainer Niek Oosterlee absoluut niet te spreken over het vertoonde spel. En Nu?  Ter Leede moet beter spelen om weer winnen, anders keert Barendrecht zegevierend terug naar IJsselmonde.

We gaan het zien.

De wedstrijd wordt geleid door arbiter Luc Baars uit Tilburg. Zijn assistenten zijn Dyon Reinshagen en Nick Veldhuis.

Kom naar de Roodemolen om uw team aan te moedigen!