This post was originally published on this site

VOORBESCHOUWING TER LEEDE – DHSC

Zaterdag 4 november 2023 15.00 uur

Scheidsrechter Haico Michielsen (Chaam)

TER LEEDE ONTVANGT DE DOS HOLLAND STICHTSE BOYS COMBINATIE

En dat is bij mijn weten voor de tweede keer. De eerste was een oefenwedstrijd tijdens de winterstop op 13 januari 2018 tussen eersteklasser DHSC en hoofdklasser Ter Leede. Op de Roodemolen werd het na een 0-1 voorsprong van de gasten 4-2 door eerst twee treffers van Oussama Siala en de derde en vierde achtereenvolgens van Joey van den Berg en Ian van Otterlo.

DHSC, dat jaren in de derde klasse vertoefde stootte in vijf jaar door naar de hoofdklasse onder trainers Rick Schipper, John Vink en Gert Kruijs, speelt op Sportpark Wesley Sneijder in de Utrechtse wijk Ondiep, zo geheten omdat het in het stroomgebied van de Vecht ligt.

En dat het sportpark naar Wesley vernoemd is, is terecht, want zo verklaarde voorzitter Harry Lulofs deze week nog in het AD “als Wesley er niet was geweest, dan was deze club er er niet meer.” Dit naar aanleiding van de financiële perikelen waardoor staf en spelers niet betaald kregen. Door bemiddeling van de oud-international is een buitenlandse multinational te hulp geschoten en kan de club weer een half jaar vooruit.

Financieel is de lucht dan wat opgeklaard, sportief gaat het DHSC net zo min als Ter Leede voor de wind. Onder toeziend oog van Wesley en zijn broer Jeffrey verloor de ploeg van trainer en oud-prof Mark Verkuijl (die Kampong van de derde klasse naar de vierde divisie bracht) in Utrecht met 0-2 van JOS/Watergraafsmeer dat zich dus prima herstelde van de 3-0 nederlaag op de Roodemolen. Daardoor zakte de fusieclub naar de veertiende plek, maar laten we niet vergeten dat het maar een puntje minder is dan de negen van de nummer elf, Ter Leede. De Utrechtenaren hebben nu tweemaal gewonnen, beide keren uit, met 2-3 van WV-HEDC in de tweede en met 1-2 tegen Purmersteijn in de zesde ronde. Verder de twee 1-1 gelijke spelen tegen Hoogland en ARC. Bij de vier nederlagen springt het 0-8 thuisverlies tegen koploper HBC op, waardoor het doelsaldo van DHSC met min twaalf (9-21) vertekend is. Dat zijn toch altijd nog twee tegentreffers minder dan de 23 van Roodgeel, waarmee Ter Leede de meest gepasseerde verdediging van de vierde divisie A heeft, alleen heeft de ploeg wel veel vaker (21 keer) gescoord.

DHSC noemde ik net een fusieclub en dat komt omdat het een samengaan is van D.O.S (Door Oefening Sterk), USV Holland en Stichtse Boys (sinds 1916). Het is nu een team met met veel ervaren spelers, de gemiddelde leeftijd is ook 28 jaar met als aanwinsten onder anderen Lars Middelwijk (ex-Ajax) en Achraf Nejmi van GVVV. Topscorer is Olaf van der Sande (ex-Capelle, Spakenburg en Quick Boys) met drie treffers, met twee goals Jesse van Baal en Kenneth Aninkora (afkomstig van DVS ’33 Ermelo die vorig jaar mei nog tegen Ter Leede speelde).

Beide teams hebben de punten heel hard nodig. Het wordt dus een spannende partij! De wedstrijd wordt geleid door scheidsrechter Haico Michielsen die ook onze uitwedstrijd leidde tegen Urk op 1 april (0-3, een slechte aprilgrap van Ter Leede kopte ik toen). Zijn assistenten zijn Raimon de Rooi en Niels Sprenkeling.

Wij wensen u een sportieve middag toe.