This post was originally published on this site

VOORBESCHOUWING TER LEEDE – HOLLANDIA

Zaterdag 20 april 2024 17.00 uur

Scheidsrechter: Teun van Pelt (Hilvarenbeek N-Br.)

TER LEEDE ONTVANGT HOORNSE VOETBALVERENIGING HOLLANDIA

Aanstaande zaterdag wanneer het bloemencorso Sassenheim al voorbij is ontvangt om vijf uur de nummer zeven van de competitie de nummer zes. Daar waar Ter Leede vorige week met maar liefst 2-12 won van DHSC, de grootste competitiewinst ooit , speelde Hollandia ook een doelpuntenrijke partij, maar werd er uit tegen Wilhelmina Vooruit HEDW toch nipt met 5-4 verloren, ondanks de hattrick, waarvan twee penalty’s, van Niels Koster. De vorig jaar van Medemblik overgekomen linksbuiten bracht daarmee zijn totaal op veertien treffers en daarmee is hij met afstand de topscorer van de Hoornse voetbalvereniging. Hij wordt gevolgd door aanvallende middenvelder Dennis Jansen met zeven, centrale verdediger Encho Margaritha met vijf en middenvelder Bart Spil met vier goals.

In de eerste periode eindigde het team van eerstejaars trainer Lars Keppel met achttien punten op de vijfde plaats, de tweede periode was met 12 uit 10 en een negende plek minder al versloeg het thuis wel Ajax met 2-1 en in de derde periode heeft Hollandia nu met negen uit vijf evenveel punten gehaald als Ter Leede. Dat deed het door twee thuisoverwinningen op Swift (3-1) en Hoogland (2-0) en één zege uit tegen Alphense Boys (1-4). Uit werd van Huizen verloren met 2-0 en dus afgelopen zaterdag van Wilhelmina Vooruit.

In de beker kwam Hollandia aardig ver en pikant is het dat het op 12 maart op het eigen sportpark Juliana BOL in de beker met 5-1 versloeg nadat het drie dagen eerder in de competitie de inhaalwedstrijd uit tegen BOL nog met 2-0 had verloren. Een aardige sportieve revanche in de beker en dat zou zich het op 4 mei kunnen herhalen wanneer het weer thuis tegen BOL speelt.

Een teleurstelling was overigens wel het verlies op 4 april in de districtsbeker van tweedeklasser De Bilt. In wat trainer Keppel “de slechtste wedstrijd van het seizoen” noemde verloor het na de reguliere 0-0 -stand met strafschoppen.

Wat opvalt, is dat Hollandia net als Ter Leede thuis veruit de meeste punten haalt: 28 uit 13 tegen 11 uit 12 in de partijen op verplaatsing. Bij Ter Leede is het 25 om 12.

Nog even een kort overzicht van het reilen en zeilen van HVV Hollandia. Het zondagteam, in het begin van het competitiejaar 2021/22 werd het zaterdagteam teruggetrokken, vertoefde van 1960-1974 elf seizoenen in de eerste klasse, van 1990-2010 achttien seizoenen in de hoofdklasse, promoveerde vervolgens naar de Topklasse door WKE in de play-offs te verslaan, moest terug, maar promoveerde in het Covidjaar 2020 omdat het bovenaan stond, en degradeerde in 2022 weer naar de vierde divisie. Vorig jaar werd het negende in de vierde zondagdivisie A.

In de hoofdklasse werd het driemaal kampioen, in 2000, 2002 en 2008. In dat jaar algemeen zondagkampioen, maar het algemeen amateurkampioenschap ging tegen het FC Lisse van Niek Oosterlee verloren door thuis met 1-3 te verliezen na de 3-2 winst op Ter Specke.

Zaterdag staan er in onze divisie weer enkele interessante partijen op de rol. Hoe herstelt DHSC zich thuis tegen SJC, onze tegenstander op vier mei, van de 2-12 nederlaag? Kan ARC thuis punten halen tegen Swift? Wat doet BOL thuis tegen WV-HEDW en hoe presteren de koplopers Huizen en AFC Ajax uit tegen respectievelijk AFC ’34 en JOS/Watergraafsmeer? Dat zijn geen gemakkelijke tegenstanders.

Terug naar Ter Leede – Hollandia. Beide ploegen kijken met een schuin oog nog naar de derde periode. De kansen zijn niet groot, maar ze zijn er. Na zaterdag weten we meer.

De wedstrijd wordt geleid door scheidsrechter Teun van Pelt uit Hilvarenbeek.  Zijn assistenten zijn Pepijn Meuldijk en Jasper Langerak.

Kom naar de Roodemolen en moedig uw club aan!

Wij wensen u een sportieve middag toe.