This post was originally published on this site

VOORBESCHOUWING TER LEEDE – HOOGLAND

Zaterdag 16 maart 2024 15.00 uur

Scheidsrechter Robbie Tiesinga (Amsterdam)

TER LEEDE ONTVANGT HOOGLAND OP DE ROODEMOLEN

In ronde 22 van deze competitie neemt de nummer zeven Ter Leede het op tegen het Amersfoortse Hoogland, de nummer twaalf van de ranglijst. Door de 0-1 uitwinst vorige week van de inhaalwedstrijd van ronde veertien tegen AFC ’34 – en dat is knap! – heeft de ploeg van vijfdejaars trainer Raymond Prins, die net als zijn assistent Sam Rutten volgend jaar doorgaat,  nu 24 punten behaald met een doelsaldo van min acht (24-32).

Die misschien wat tegenvallende stand komt door een veel mindere tweede periode waarin uit negen partijen maar negen punten werden behaald, drie uit vier uitwedstrijden met slechts de mooie winst van vorige week tegen AFC ’34 en verlies tegen Purmerend (3-0), SJC (1-0) en Huizen (5-0) en thuis tweemaal winst op ARC (3-0) en Swift (2-1) en drie verliespartijen tegen Ajax (0-1), JOS/Watergraafsmeer (1-2) en HBC (1-3).

De eerste periode was veel positiever met een zevende plaats en 15 uit 10 met een positief doelsaldo van 2 (15-13).

Die 24 punten zijn tot stand gekomen door vijf treffers van Yassine Tekfaoui en daar waren er twee tegen Ter Leede bij: op 7 oktober verloor Ter Leede op Sportpark Langenoord met 3-2  en nam Tekfaoui de eerste (5e minuut) en in de 64e minuut de derde treffer voor zijn rekening. Ter Leede was door doelpunten van Marc de Kruijs en Tomas Arroyo, in de extra tijd van de eerste helft, gelijkgekomen, drong in de tweede helft aan, maar slaagde er na de 3-2 niet meer in om nog op gelijke hoogte te komen. Een ongelukkig verlies, dat hopelijk thuis kan worden goedgemaakt.

Van de andere treffers hebben de van Sparta Nijkerk overgekomen middenvelder Fin van Kommer en Henri Kersten en Justin de Vos er drie gemaakt en Tim van Iddekinge twee. De laatste gaat stoppen, middenvelder Jorrit Fiegen gaat naar DOVO en Ruben Jansma naar SVL en ik denk dat daarmee de Leidse Studenten Vereniging wordt bedoeld.

Maar met de komst van centrale spits Dion van Burik (van DHSC), middenvelder Youssef El Bouaazzati en doelman Julian Prinsen (van IJsselmeervogels) is de selectie met aanvulling uit de eigen O23 voor volgend jaar bijna compleet.

Nog even een kort overzicht van de Voetbalvereniging Hoogland. De club van voorzitter Nico Terschegget is de grootste en hoogst spelende voetbalvereniging van Amersfoort en telt 1509 spelende leden met 97 teams. Zij werd in juni 1946 opgericht.

In 2016 werd de zondagvereniging Hoogland kampioen in de eerste klasse, degradeerde het jaar daarop weer uit de hoofdklasse, maar daarna volgden twee promoties en kwam Hoogland vanaf 2019 in de derde divisie zondag, maar redde het als vijftiende niet in de nacompetitie tegen OJC Rosmalen en ging terug naar de vierde divisie. Zij eindigde vorig jaar op een verdienstelijke vierde plek achter Juliana ’31, Kampong en het ongenaakbare Meerssen SV dat met vijftien punten voorsprong kampioen werd.

Nu is zich zo snel mogelijk veilig spelen het voornaamste doel en dat zullen ze onder meer willen bereiken door Ter Leede weer te verslaan. En als je AFC ’34 uit kunt bedwingen, dan is dat heel goed mogelijk.

Maar Ter Leede zal proberen om het 2-0 uitverlies veertien dagen geleden tegen AFC ‘34 goed te maken door nu wel van Hoogland te winnen.

We zullen zien wat het wordt.

De wedstrijd wordt geleid door scheidsrechter Robbie Tiesinga uit Amsterdam. Zijn assistenten zijn Jesper van Ham en Martina Boer.

Wij wensen u een sportieve middag toe!