VOORBESCHOUWING TER LEEDE – HSV HOEK

Zaterdag 11 februari 2023 15.00 uur

Scheidsrechter Marco Oosting (Niekerk Gr.)

TER LEEDE ONTVANGT HET ZEEUWSE HOEK

En dat wordt de tweeëntwintigste competitiewedstrijd sinds 1997. De laatste was de avondwedstrijd op vijf oktober. Het werd 1-2 voor Roodgeel en dat mocht een soort wonder heten. Een ontsnapping noemde ik het eerder. Ter Leede komt op het kletsnatte veld vier minuten na de rust voor met 0-1 door een hard en laag schot van Luc de Kruijs in de korte hoek en die stand blijft tot de 85e minuut gehandhaafd, maar dan valt de gelijkmaker en kort daarop lijkt de thuisclub de volle buit binnen te halen wanneer ze een penalty mag nemen. Maar Daan Prins verricht een heldendaad door het schot van Jabar Zada te keren en het wordt nog mooier als het fanatieke thuispubliek tot zijn afgrijzen moet aanschouwen dat bij een uitval in de extra tijd de gebroeders De Kruijs zorgen voor de overwinning: Luc passeert op rechts, kan schieten, maar legt af op Marc en die jaagt de bal hard in de kruising. Ja, dan heb je vrouwe Fortuna behoorlijk mee.

Ter Leede presteert toch niet slecht tegen de Zeeuwen: de eenentwintig wedstrijden leverden dertien keer winst, zevenmaal verlies en slechts één gelijkspel op. Gelijkspelen doet HOEK niet veel, dit jaar ook maar twee van de eenentwintig wedstrijden, het is dus meestal winnen of verliezen.

De laatste wedstrijd op de Roodemolen zegevierde het met 2-3, op paasmaandag. Ter Leede kwam door Bart van der Weijden nog wel voor, maar daarna scoorde HOEK driemaal en de aansluitingstreffer van Melvin van Stijn in de 81e minuut kreeg geen vervolg meer en dus kwam er nog geen einde aan de zwakke reeks die Ter Leede toen neerzette.

Nu is de ploeg van Niek Oosterlee na de winterstop beter bezig. Eerst het zwaarbevochten gelijkspel uit tegen ACV (2-2), daarna de 2-0 winst thuis tegen Excelsior ‘’31 en vorige week weer een 2-2 gelijkspel in een pittige strijd uit tegen Harkemase Boys, waarbij het jammer was dat Ter Leede twee keer een voorsprong niet wist vast te houden.

HOEK heeft vorige week ook gewonnen, uit tegen Excelsior ’31 met 3-5. Daar zat een hattrick bij van topscorer Steve Schalkwijk en dat was zijn tweede achtereenvolgende, want de week daarvoor thuis tegen koploper GVVV scoorde hij ook driemaal, maar dat was niet genoeg om te winnen blijkt uit de 4-7 korfbaluitslag. Hij is dus goed bezig!

Scoren doen de Zeeuwen ook heel veel, met 46 treffers zelfs het meest van onze divisie. Ze krijgen er echter ook veel (47) tegen, terwijl ze toch best de nul weten te houden. Uit tegen GVVV bleef het 0-0, tegen Volendam uit 0-1, maar soms moesten ze forse nederlagen incasseren: 5-1 tegen Sportlust ’46, 4-1 tegen ACV en 5-4 tegen Barendrecht.

Het zal niet verbazen dat centrumspits Schalkwijk met twaalf treffers topscorer van de ploeg is, gevolgd door linksbuiten Mathieu de Smet (overgekomen van Zulte Waregem) met zes en spits Sylvio Hage en middenvelder Rik Impens beiden met vijf goals. In de bekerwedstrijd tegen FC Heerenveen op 18 oktober wisten Impens en Schalkwijk trouwens ook te scoren, waardoor de ploeg met 2-0 voorkwam, maar uiteindelijk toch met 2-4 verloor. Daarvoor hadden ze wel Jos/Watergraafsmeer en IJsselmeervogels uitgeschakeld, de laatste na strafschoppen.

Ter Leede – HSV HOEK, wat gaat het worden? Het zal weer een spannende strijd worden en iedereen kan van iedereen winnen en resultaten in het verleden …….. ach, u weet er alles van.

De wedstrijd wordt geleid door Menno Oosting uit het Groningse Niekerk. Hij leidde eerder Ter Leede – Sportlust (25 mei 2022: 0-5), op 15 februari 2020 thuis tegen FC Lisse (1-1, mooie treffer van Jeffrey Bok), uit tegen Nootdorp (8-12-2018: 0-2) en op 24 februari 2018 thuis tegen Rijsoord (3-1). Zijn assistenten zijn Chris Hoogland en Andrew Habib.

Wij wensen u een sportieve middag toe, en u kunt ook al om twaalf uur naar O23-1 komen kijken als de koploper van divisie 1-A het opnemen tegen RKAVV 023-1. Ter Leede 023-1 draait goed, vooral na de 0-4 uitwinst tegen concurrent ADO ’20!

Veel kijkplezier!