This post was originally published on this site

VOORBESCHOUWING VV TER LEEDE – VPV PURMERSTEIJN

Zaterdag 2 september 2023 15.00 uur

Scheidsrechter K. van Dijk (Vlaardingen)

EERSTE COMPETITIETREFFEN MET PURMERSTEIJN OP DE ROODEMOLEN

Aanstaande zaterdag ontvangt Ter Leede op de Roodemolen voor het eerst de VPV Purmerend. VPV staat voor Verenigde Purmerender Voetbalvereniging want het op vijf mei 1907 opgerichte Purmersteijn fuseerde op 15 januari 1946 met Sandow, een andere Purmerender voetbalvereniging, vandaar dat VPV.

De eerste wedstrijd vond op 29 september in het oprichtingsjaar plaats tegen Sparta Edam, in 1910 werd de club voor het eerst kampioen, in 1964 kampioen van de 1e klasse KNVB en recent, in 2017, promoveerde Purmersteijn naar de Hoofdklasse A en door de samenvoeging van de zaterdag – en zondagdivisies komen de ploegen elkaar nu tegen in de competitie.

De vereniging van voorzitter Jan Groenhart telt 845 leden, heeft 47 teams en speelt op Sportpark Purmersteijn. Bekende spelers waren onder anderen Martin Koopman, de vader van Ronald en Erwin en Yuri Rose ( van Volendam Heracles, Heereveen en Sparta).

Trainer Mo El Bouziani begint aan zijn derde jaar bij de club en in een interview op 5 juli jongstleden uitte hij zijn teleurstelling dat Purmersteijn, dat als derde eindigde, net naast de prijzen greep en hij is vol ambitie om komend competitiejaar wel een titel te veroveren. Ondanks het vertrek van goaltjesdief Thomas Schaap naar VVSB vindt hij dat zijn team door de komst van zeven nieuwe spelers toch sterker is geworden. Het zijn keeper Joppe Volcklandt van FC Hilversum, aanvaller Daryl Plasmeyer van Odin ’59, linksbuiten Ilias Boudouni van Scherpenzeel, aanvallende middenvelders Damio Walberg (ex-OFC)en Gani Meholli van De Zouaven, terwijl centrale verdediger Rowin Mol (ZOB) en rechtsbuiten Omar Nait Aicha (Hollandia) op het oude nest zijn teruggekeerd.

In de voorbereiding won Purmersteijn op 19 juli met 2-1 van ADO ’20, verloor het op 8 augustus met 2-4 van ODIN ’59 en versloeg het op 22 augustus eersteklasser Zwaluwen ’30 met 0-7.

Als halve finalist in de districtsbeker mocht Purmersteijn het in de voorronde van de KNVB-beker opnemen tegen Sportlust ’46, maar kwam er door het 0-2 verlies op 12 augustus al een vroeg einde aan de bekeraspiraties.

Vorige week werd het thuis tegen HBC uit Heemstede 1-1. HBC was de eerste helft beter, maar Purmersteijn kwam heel goed uit de kleedkamer, nam een voorsprong door Rachid Madi, een intikker uit een doorkopbal van Mark Mul, maar uit een penalty wegens een handsbal scoorde Arno Dijkstra voor HBC de gelijkmaker.

Tegen deze ploeg neemt Ter Leede het op. Het heeft iets recht te zetten na de matige prestatie uit tegen Huizen en met Dirk Hoekstra weer in de gelederen hopen we op een beter resultaat op de Roodemolen.

We gaan het zien. De wedstrijd wordt geleid door Kenneth van Dijk uit Vlaardingen. Zijn assistenten zijn Ryan Witteveen en Jeffery Boahen.

Wij wensen u een sportieve middag toe.