This post was originally published on this site

VOORBESCHOUWING TER LEEDE – SJC

Zaterdag 18 november 2023 15.00 uur

Scheidsrechter Luc Baars (Tilburg)

TER LEEDE NEEMT HET OP TEGEN DE SINT JEROEN’S CLUB

Negen jaar geleden speelde Ter Leede in de hoofdklasse een eerste nieuwe derby op de Kooltuin tegen FC Rijnvogels, zaterdag wordt op de Roodemolen wederom een derby geboren, de eerste competitiewedstrijd in de vierde divisie tegen de Noordwijkse streekgenoot, de Voetbalvereniging Sint Jeroen’s Club, zo geheten naar de van oorsprong Ierse (Scoti) Hieronymus of Jeron die in de negende eeuw Northgo als missiegebied kreeg toegewezen door de bisschop van Utrecht. Toen hij, door de invallende Vikingen gedwongen, weigerde zich te bekeren tot de Noorse goden werd hij onthoofd en daarmee  martelaar en patroonheilige van Noordwijk en kreeg de katholieke kerk van Noordwijk-Binnen  zijn naam.

Maar nu de hiernaar genoemde voetbalvereniging die door S. Braakman op 26 september 1920 werd opgericht. Ze ging spelen op de grond aan de Lageweg die deze kapelaan had aangekocht en waar zij nog steeds speelt, maar nu op het onlangs prachtig nieuw gerealiseerde complex, Gemeentelijk Sportpark SJC geheten.

En de laatste weken is de ploeg van vierdejaars trainer Marcel IJzendoorn ( ook voormalig coach  van VVSB, Foreholte en LFC) uitstekend bezig. Startte SJC aanvankelijk matig met zeven uit negen door één overwinning (2-1 tegen BOL), vier gelijke spelen en vier nederlagen tegen Hoogland (3-0), WV HEDW (1-4), HBC (2-0) en AFC (0-1), in de maand november loopt het nu veel voorspoediger. De KNVB-bekerwedstrijd op twee november in de eerste ronde was een eerste positief teken. Na eerst Bon Boys, Gemert en Olympia te hebben uitgeschakeld, werd door WILLEM II aan de Lageweg maar met veel moeite gewonnen (1-3), nadat Martijn Trigt de thuisploeg tot groot enthousiasme van het publiek zelfs op voorsprong had geschoten. Drie dagen later klopte SJC JOS/Watergraafsmeer uit met 1-2 en afgelopen zondag werd thuis met 4-1 gewonnen van DHSC. “Het blessureleed is achter de rug,” sprak IJzendoorn tevreden en de weg naar de middenmoot is ingeslagen.

Met vier treffers is de al genoemde aanvaller Martijn Trigt topscorer, gevolgd door de aanvaller Chris Hoogervorst met drie en Wesley Haasnoot en middenvelder Tim Ruigrok met twee goals.

Het zondagteam van SJC was in 2000 nog derdeklasser, promoveerde onder Ruud de Groot naar de tweede klasse, werd tijdens het trainerschap van Stefan Roodakkers (2008-2011) eersteklasser, waarna Kees Zethof als opvolger van Lourens Mouter de promotie naar de hoofdklasse bewerkstelligde en Sjaak Polak de Noordwijkers in 2018 door het kampioenschap zelfs de derde divisie binnenloodste. Hierna volgde weer degradatie naar de hoofdklasse waarna het team onder Marcel IJzendoorn in de hoofdklasse, later vierde divisie achtereenvolgens een derde, vierde en zesde plek in de competitie behaalde.

SJC zal dus zaterdag op de Roodemolen vast van plan zijn om deze nieuwe derby te winnen, maar Ter Leede zal de bittere nasmaak van de net gemiste overwinning uit tegen Hollandia graag willen wegspoelen door de punten thuis te houden.

Dat zal dus spannend worden!

De wedstrijd wordt geleid door Luc Baars die op 30 mei jl. ook de thuiswedstrijd Ter Leede – Barendrecht (1-2) floot. Zijn assistenten zijn Elco van Gurp en Sebastiaan de Vries.

Wij wensen u een sportieve middag toe!