This post was originally published on this site

VOORBESCHOUWING TER LEEDE – SPORTLUST ‘46

Zaterdag 8 april 18.00 uur

Scheidsrechter: Jules Nelissen (Deventer)

TER LEEDE IN AVONDWEDSTRIJD TEGEN SPORTLUST ‘46

Als het internationale Easter Open toernooi achter de rug is treedt het eerste van Ter Leede aan tegen het Woerdense Sportlust ’46. Het moet dan proberen om de broodnodige punten binnen te halen, want door het 3-0 verlies in en tegen Urk vorige week is de nood hoog geworden. Roodgeel staat nu op een p/d-plek en het zal een zware klus worden om daarvan weg te raken. En het treft het met het team van Jochem Twisker niet, want de Woerdenaren hebben ook al vijf wedstrijden niet gescoord en zullen erop gebrand zijn om weer eens het net te vinden.

Sportlust ’46 heeft twee prima periodes achter de rug: het behaalde zowel in de eerste als in de tweede periode 21 punten en had zelfs op 25 februari de kans om de tweede periode binnen te halen, maar dan moest het wel in Veenendaal winnen van GVVV. Dat ging goed mis, getuige de 6-0 uitslag, waardoor het uiteindelijk vierde werd, een plaatsje hoger dan in de eerste periode. Omdat de derde periode tot nu toe slechts één gelijkspel bracht, thuis 0-0 tegen Excelsior ’31, en drie nederlagen tegen achtereenvolgens Hoek (4-0), SteDoCo (0-3 met drie treffers alweer van Joram Schröder) en vorige week van Sparta Nijkerk (2-0) heeft Sportlust geen uitzicht meer op een periodetitel en kan het vrijuit voetballen, maar die zeer lage plek in de laatste periode zullen ze toch ook ondermaats vinden.

In de uitwedstrijd werd het op 15 oktober 1-1, een zwaarbevochten punt nadat Ter Leede in de eerste helft op voorsprong was gekomen door Marc de Kruijs na een mooie actie en assist van Mike van den Steenhoven. Na de pauze kwam Ter Leede zwaar onder druk te staan, wist het lang stand te houden, maar wist Joshua Patrick, volgend jaar vertrekkend naar VVOG, in de 80e minuut gelijk te maken.

Het vorige competitie jaar kon Ter Leede geen punten scoren tegen Sportlust ’46. Zowel uit met 2-1 als thuis op 28 mei trok Roodgeel aan het kortste eind met 0-5 maar liefst na de met dezelfde cijfers gewonnen uitwedstrijd tegen VVSB. “Zo gewonnen, zo geronnen,” schreef ik in mijn verslag. De laatste winst op de Roodemolen tegen Sportlust ’46 dateert alweer van zeven mei 2016, toen invaller Mike Dam in de 88e minuut met een diagonale volley de winnende maakte en daarmee het lot van Sportlust ’46 bezegelde. Wist u overigens dat Marc de Kruijs toen ook met een masker speelde?

De trainer van Sportlust ‘46 is Jochem Twisker. Eerder trainer van USV Hercules en GVVV was hij vorig jaar mentor/trainer van Spakenburg, heeft hij dus stuivertje gewisseld met Patrick Loenen die na Argon drie jaar trainer was van Sportlust ’46. Door het periodekampioenschap het afgelopen jaar was er de mogelijkheid om via de p/d-wedstrijden de Woerdenaren een mooi afscheidscadeau te geven, maar het 0-0 gelijkspel en het 4-1 verlies van Kozakken Boys blokkeerden de promotie naar de tweede divisie. Door zijn overgang naar Spakenburg werd Loenen alsnog trainer in de Jack’s league en werd het de schone taak van Twisker om de aspiraties van Sportlust te verwezenlijken. Al na drie maanden moest Patrick Loenen overigens plaats maken voor Spakenburger Chris de Graaf.

Een titel binnenhalen, dat schone voornemen komt dit jaar niet uit, maar toch zijn de prestaties van de Woerdenaren uitstekend. Net als Ter Leede heeft de ploeg 44 doelpunten gemaakt. Topscorer is aanvallende middenvelder Mohamed Bendadi (ex-TEC, DOVO-jeugd) met twaalf goals, daarna aanvaller Wessel Meiring met zeven en Joshua Patrick met zes. Verdediger Kesley den Haag heeft er vier in liggen, linksbuiten Ahmed al Mahdi drie. Verdedigend staat de ploeg met 38 tegentreffers er wel aanmerkelijk beter op.

We nemen het reilen en zeilen van Sportlust ’46 in deze eeuw even door. Als tweedeklasser kwam de ploeg het millennium binnen, het promoveerde in 2006 naar de eerste klasse, in 2011 naar de hoofdklasse, moest in 2014 voor een jaar terug, in 2016 weer, maar sinds 2019 gaat het onstuitbaar omhoog met twee promoties in twee jaar: eerst van de eerste klasse E en in 2021 kreeg voorzitter Van den Heuvel, ook oud-trainer,  het heuglijke bericht dat de nummer één van de hoofdklasse A na 21 wedstrijden in de afgebroken competitie toch promoveerde naar de Derde Divisie. En daarna eindigde Sportlust ’46 eerst als zesde in 2021 (na vijf wedstrijden) en afgelopen competitiejaar als derde met een periodekampioenschap.

Voor Ter Leede staat er veel op het spel, voor Sportlust ’46 niet, maar daarom kan het vrijuit spelen.

De scheidsrechter is zaterdag Jules Nelissen uit Deventer die bij mijn weten eenmaal eerder Ter Leede leidde, op 23 april vorig jaar, toen een aangeslagen Ter Leede (door het plotselinge overlijden van Jan Keuning) het opnam tegen Harkemase Boys.

Hij wordt geassisteerd door Mario Kwaytaal en Thimo Deden.

Kom naar de Roodemolen om uw ploeg aan te moedigen!

Zijn assistenten zijn Mario Kwaytaal en Thimo Deden