This post was originally published on this site

VOORBESCHOUWING TER LEEDE – VVOG HARDERWIJK

Zaterdag 22 april 2023 17.00 uur

Scheidsrechter: Tim Visser (Dinteloord)

NA HET BLOEMENCORSO EEN KELDERKRAKER OP DE ROODEMOLEN

Om vijf uur nemen de nummers achttien en vijftien het tegen elkaar op. Het verschil tussen beide ploegen is maar één punt, 26 om 27, en een doelsaldo dat voor Ter Leede iets minder ongunstig is, 46-60 tegen 41-60. Voor beide ploegen staat er met vijf competitiewedstrijden voor de boeg dus heel wat op het spel. Vorig jaar wist de Voetbal Vereniging Ons Genoegen zich op het eind onder de vorige trainer Raymond Schuurman naar een p/d-plek te spelen en kon de ploeg zich in de nacompetitie redden door eerst Eemdijk te bedwingen door thuiswinst (3-2) en een gelijkspel (2-2) om daarna tweemaal te winnen van Feyenoord SC (3-1 en 0-1). Het is overigens zo dat Eemdijk volgend jaar zeker naar de derde divisie gaat, want het staat in de vierde divisie B maar liefst veertien punten voor op AVV Swift. Het is dus maar echt de vraag of Sassenheim en/of Harderwijk het volgend jaar tegen Eemdijk mogen opnemen.

In derde periode staat VVOG nu op de vijftiende plek met vier punten uit zes wedstrijden door goede resultaten in de laatste twee wedstrijden: het speelde op acht april thuis met 1-1 gelijk tegen Sparta Nijkerk en het won vorige week uit zeer verrassend met 0-3 van Sportlust ’46, dat met tien man verder moest door een rode kaart van Sonny Monteiro. Het was de tweede uitoverwinning, de eerste was op vijftien oktober, de 1-2 tegen Sparta Nijkerk. Dat was nog onder interim-trainer Dwight Lodeweges, maar die werd begin februari door Ajax weggekaapt en is nu de assistent van John Heitinga. De bekende coach Jan Vlap maakt nu het seizoen af en hij wordt volgend jaar opgevolgd door Jurjan Wouda,  de oud-trainer van Excelsior ’31.

De eerste periode leverde VVOG elf punten op en een zestiende plaats, de tweede begon hoopgevend met de 3-2 winst op Ter Leede dat wel voorkwam met 0-2 door Nino Roffelsen met zijn eerste en tevens enige goal en daarna de benutte penalty door Tomas Arroyo. Maar VVOG kreeg de tweede helft vleugels en wist door Jeremy de Graaf, nu de topscorer met veertien treffers en Job Hoogedoorn op gelijke hoogte te komen en daarna lachte het geluk VVOG toe, want een verre voorzet al in de extra tijd van rechtsback Jeffrey Snijders zeilde door de wind gedragen de bovenhoek in en dat leverde de derde thuiszege op. Er volgden in deze sterke fase nog twee overwinningen, eerst uit tegen ASWH (0-3) en veertien dagen later tegen periodekampioen DOVO, ook heel ruim met 4-1, weer door Hoogedoorn en De Graaf, de laatste met een hattrick. Het verdere verloop van die periode was minder succesrijk met nog maar twee gelijke spelen uit acht wedstrijden waardoor het saldo uiteindelijk net zo mager was als dat van Ter Leede, elf punten.

Met de komst van Elikia Mbinga van de jeugd van PEC heeft VVOG er na de winterstop een productieve speler bij want de middenvelder scoorde al tweemaal, tegen GVVV en Excelsior ’31. Middenvelder Mats Zwart heeft vijfmaal het doel gevonden, rechtsbuiten Job Hoogedoorn driemaal, ze volgen dus op eerbiedige afstand van centrumspits Jeremy de Graaf.

In een grijs verleden verkeerde Ter Leede ook al in degradatienood toen het thuis, uiteraard nog op het sportpark aan de Menneweg uitkwam tegen VVOG. Misschien aardig om dit op te halen:

Op drie april 1965 speelt Ter Leede, dat in de toen hoogste tweede klasse zaterdag uitkwam, tegen VVOG. De nood is hoog, want de landskampioen van 1957 en 1959 is afgezakt naar de dertiende en een-na-laatste plaats, IJsselmeervogels en Quick Boys staan bovenaan. Trainer Kantebeen is te elfder ure te hulp geroepen en hij zet Jan Tijsen wegens het ontbreken van Manus Molenaar midvoor en ook de piepjonge Cees van Biezen is het team komen versterken. En dit werkt kennelijk, want in de twintigste minuut scoort broer Dick van Biezen de 1-0 en vijf minuten later scoort Jan Tijsen de 2-0 en dat wordt ook de eindstand, want Willem van Ginhoven weet in de tweede helft net niet te profiteren van een fout van doelman Karssen die de bal lost. Aan de andere kant voorkomt zijn collega Jaap Graaff met een prachtige safe een tegentreffer. Verder vermeldt het verslag nog een door scheidsrechter Schroots gegeven rode kaart aan VVOG-linkshalf Goosensen omdat hij zich niet kan beheersen na een flinke sliding van Henk Tijsen.

Mede door deze thuisoverwinning –  uit tegen VVOG werd wel met 2-1 verloren – weet Ter Leede zich toch nog te handhaven.

Op 7 december 2019 wist Ter Leede op de Roodemolen met 4-3 te winnen. Het komt met 02 achter, maar komt voor de rust langszij door Omar Limon en Ian van Otterlo, Ter Leede komt weer achter, maar na de gelijkmakende penalty van weer Limon wordt Joey van de Berg matchwinnaar met 4-3.

Leuk, maar het zegt niets. Terug naar het heden. Het wordt erg spannend. Wie trekt er aan het langste eind?

We gaan het zien. De wedstrijd wordt geleid door scheidsrechter Tim Visser die op 19 november ook de uitwedstrijd ASWH – Ter Leede leidde, nog steeds de uitoverwinning met de grootste uitslag in deze afdeling, 1-6. Hij wordt geassisteerd door Dennis van Berk en Ricardo Pieterse.

Het wordt waarschijnlijk mooi weer met zeker een mooi bloemencorso èn een spannende wedstrijd op de Roodemolen als klap op de vuurpijl.

Komt dat zien!