This post was originally published on this site

WEDSTRIJDVERSLAG ALPHENSE BOYS – TER LEEDE

Zaterdag 23 september 2023 14.30 uur

TER LEEDE HAALT UIT TEGEN ALPHENSE BOYS

Het was feest zaterdag op Sportpark De Bijlen. Voor de bezoekers althans. Prima voetbalweer, af en toe een fris buitje, een tribune gevuld met volgens mij merendeel publiek uit Sassenheim en een Roodgeel dat er zin in had. Vanaf acquit nam de brigade van Niek Oosterlee het initiatief en stond dat de gehele wedstrijd niet meer af. Het was dan ook opmerkelijk dat het eerste doelpunt voor de uitploeg pas in de 27e minuut viel. Daarvoor heeft de voor de defensie ongrijpbare nieuwe spits van Ter Leede, Carlito Fermina zelf al een mooie kans gehad, daarna stelt hij Boy Tetteroo in staat om te scoren, vervolgens schiet Marc de Kruijs hard in maar toucheert de doelman net genoeg en dan geeft Luc de Kruijs van rechts goed voor op Carlito Fermina en scoort die zijn eerste competitietreffer voor Ter Leede.

Als Boy Tetteroo rechtsbuiten gaat lopen omdat Luc de Kruijs geblesseerd uitvalt, geeft hij in de 38e minuut voor en maakt Fermina zijn tweede goal. Het team van Remco Tuinenburg stelt er weinig tegenover, een voorzet kan Julian van der Kwaak net niet benutten en de score in de 36e minuut telt wegens duidelijk off side niet en met 0-2 gaan de ploegen rusten.

Ter Leede deelt de lakens uit, is achter en op het middenveld heer en meester en voorin zorgen Carlito Fermina en Marc de Kruijs voor het nodige gevaar en dat gaat in de tweede helft vrolijk verder met als hoogtepunt de slimme actie van Fermina die in de 54e minuut op artistieke wijze met een soort hakje Mike van den Steenhoven in staat stelt om de 0-3 aan te tekenen. Drie minuten later geeft Marc de Kruijs, nu van rechts, voor en kan Boy Tetteroo alweer zijn tweede competitiegoal maken: hij kopt in, doelman Edwin Sudibyo ziet er niet goed uit, het staat 0-4.

De 0-5 in de 68e minuut wordt meteen ook de vijfde treffer van aanvoerder Arroyo als hij de toegekende penalty hard en zuiver in de rechterhoek jaagt. Ter Leede krijgt nog meer kansen, maar bij deze stand blijft het als de goed leidende scheidsrechter Van Dongen precies na negentig minuten affluit. Vijf treffers, zelf de nul, geen gele kaarten!

Een uitstekende overwinning van Ter Leede dat met de komst van Carlito Fermina de balans in het elftal lijkt te hebben gevonden, het goede gevoel van de thuisoverwinning tegen ARC heeft voortgezet uit tegen Alphense Boys en dat belooft wat voor volgende week tegen het Alkmaarse AFC ’34.

Ter Leede start in dezelfde formatie als tegen ARC, dus weer met Stijn van Biezen als verdedigende middenvelder. Bij Alphense Boys zien we de teruggekeerde Daniel Abbink en Julian van der Kwaak respectievelijk als rechtsback en als aanvallende middenvelder. Beiden worden in de tweede helft gewisseld.

Het eerste schot in de wedstrijd is van Tarik Zaanani, het vliegt over, in de zevende minuut volgt de eerste kans voor Ter Leede als Fermina mooi wegdraait van zijn tegenstander en laag rechts naast schiet. Een combinatie in de twaalfde minuut tussen de goed spelende centrumverdediger Dave Star en Luc de Kruijs levert de eerste corner op waarna Carlito op links een speler wegzet en de bal opzij legt voor de geheel vrijstaande Boy Tetteroo, maar ook hij ziet zijn inzet naast gaan. De mooie actie van Marc de Kruijs in minuut zeventien resulteert in een hard schot dat doelman Sudibyo net voldoende naast weet te duwen.

Hierna volgt de 0-1 van Fermina op aangeven van Luc de Kruijs.

Iets na het half uur komt de thuisploeg wat meer in de wedstrijd, maar we zien alleen de gemiste voorzet en het buitenspeldoelpunt en daarna de tweede treffer van Fermina en zowaar vier corners voor AB voor de rust waaruit geen gevaar ontstaat.

Na de rust de mooie derde treffer: mooie dribbel van Fermina en als hij op de Alphense doelman afstormt, legt hij tot verrassing van spelers en publiek de bal onder de voet stil, loopt zelf door en weet dat het voor de achter hem meegekomen Mike van den Steenhoven een koud kunstje is om de 0-3 achter de volkomen verraste doelman te schuiven. Artigiano, vakkundig, zegt de Italiaan dan.

Na de 0-4 van Boy Tetteroo zien we in de 67e minuut een furieuze aanval van Ter Leede, waarbij de mee opgekomen aanvoerder Arroyo een misser produceert, maar de bal terechtkomt bij Mike van den Steenhoven die de zestien in stormt en daar wordt neergelegd. Mooie kans voor Tomas Arroyo om zijn vijfde te produceren en die benut hij graag.

In de 74e minuut kan Tim Bloemendaal op aangeven van Carlito Fermina de zesde maken, maar hij schiet hoog over en wordt daarna gewisseld voor Hidde van den Ende. Ook de stuiterende kopbal van Fermina in de 79e minuut wordt geen treffer omdat de doelman en een medeverdediger nog net de bal uit de doelmond weten te werken.

“Het had wel 0-8 kunnen worden,” erkent aanvoerder Milan Stiphout, maar gelukkig blijft dit lot de Alphenaren bespaard. Ze ervaren het resultaat al als erg genoeg.

Vreugde in de kleedkamer bij Ter Leede dat nu naar de negende plaats stijgt.

Een mooie prestatie.

Voorwaarts Ter Leede!

Opstelling Alphense Boys: Edwin Sudibyo, Daniel Abbink, (46’ Mike Bavelaar), Lars Verzaal (’72 Luca Jansen), Julian van der Kwaak (59’ Sem Hunkar Sahin), Bas Siebert (’46 Romeo Pieters), Tarik Zaanani (71’ geel), Hamza el Maraije, Theodoor Pierre Mokanda (73’Stojan Cekic), Frank van der Hoorn, Milan Stiphout ©, Brent Ossevoort

Opstelling Ter Leede: Daan Prins, Tomas Arroyo ©, Dirk Hoekstra (72’ Martijn Youri Wooter), Dave Star, Jeffrey van Kempen, Tim Bloemendaal (76’ Hidde van den Ende), Stijn van Biezen (Joel van de Graaf) , Boy Tetteroo (72’ Steven Wajer), Carlito Fermina, Marc de Kruijs, Luc de Kruijs (38’ Mike van den Steenhoven)

Scheidsrechter: Jonathan van Dongen

Assistent-scheidsrechter: Jan van Gurp en Chris Hoogland