This post was originally published on this site

WEDSTRIJDVERSLAG FC RIJNVOGELS – TER LEEDE

Zaterdag 6 mei 3023 14.30 uur

TER LEEDE KRIJGT GEEN LOON NAAR WERKEN OP DE KOOLTUIN

Vriend en “vijand” waren het erover eens: Ter Leede verdiende minimaal een punt. Het was dan ook niet toevallig dat doelman Yannic Augustinus door Rijnvogels werd uitgeroepen tot De-man-van-de-wedstrijd, want mede door zijn sterke optreden wist Ter Leede geen van de kansen om te zetten in een doelpunt. Dat scoren toch heel eenvoudig is bewees Rijnvogelsspits Virgil Tjin-Asjoe al in de negende minuut toen hij bij de achterlijn rechtsback Hidde van der Ende simpel uitkapte en met een knap laag en hard schot in de verre hoek doelman Mark de Vries het nakijken gaf. Een-nul, zo moet dat. Dat hiermee tevens de eindstand was bereikt kon toen nog niemand bevroeden, want hierna viel Ter Leede veelvuldig aan met Dirk Hoekstra als gelegenheidsspits, speelde het lang niet slecht en verwierf zich in de eerste helft zeker al drie grote kansen. Daar stelde de thuisploeg een geblokt schot in de 20e minuut en vlak voor rust een bal op de paal tegenover.

Na de pauze hetzelfde spelbeeld. Ter Leede valt weer aan maar de verdediging van de thuisclub staat goed en Rijnvogels countert, soms niet ongevaarlijk. De cornerverhouding elf voor Ter Leede en drie voor Rijnvogels zegt genoeg, maar de stand is en blijft ongewijzigd en als na zes minuten de vlekkeloos leidende Shona Shukrula affluit heeft Ter Leede toch weer verloren, ondanks het aardige en zelfs bemoedigende spel. Dat biedt nog wel perspectief voor de komende wedstrijden, maar het zijn er nog maar drie. Dat kan genoeg zijn om aan directe degradatie te ontsnappen, maar het lijkt er toch sterk op dat p/d-wedstrijden het hoogst haalbaar zijn. We zullen zien, volgende week thuis tegen ASWH.

Ter Leede start met Dirk Hoekstra als gelegenheidsspits omdat Rowdy van der Putten niet inzetbaar is en ook met Julian van der Kwaak op het middenveld in de basis omdat Mike van den Steenhoven in de voorbereiding afhaakt. Hij zal in de tweede helft nog wel invallen. Ter Leede mag meteen een corner nemen, we zien een overtreding van aanvoerder Dirk van den Oever op de hardwerkende Marc de Kruijs en even later ook nog een fikse botsing tussen deze twee, maar dat is al na de score van linkerspits Virgil Tjin-Asjoe. Hierna is Ter Leede op het middenveld even de kluts kwijt en lijdt de opkomende Tim Bloemendaal in de twintigste minuut balverlies waarna Hidde van den Ende een gevaarlijk schot goed blokt. Direct erna zien we een prima dubbele combinatie tussen Marc de Kruijs en Dirk Hoekstra, maar de voorzet van Marc is net te hoog voor Dirk om te kunnen inkoppen.

In de 30e minuut de eerste grote kans voor Ter Leede, ingeleid door een perfecte lange bal van doelman De Vries op Marc de Kruijs die snel voorzet op de inlopende broer Luc, maar diens inzet is net niet hard genoeg om Augustinus te verslaan en resulteert slechts in een corner. Hieruit ontstaat een combinatie tussen Julian van der Kwaak en Luc de Kruijs, maar weer grijpt de Katwijkse doelman klemvast in en ook het keiharde schot van Luc in de 39e minuut in de linkerhoek pareert Augustinus heel knap, alweer zijn derde redding, gevolgd door zijn vierde in de 42e minuut op een schot van alweer Luc, waarna Dirk Hoekstra uit de rebound hard inkopt, maar nu wordt het leer door een verdediger uit het doel gewerkt.

Hij mag er niet in, ook de kopbal van Hoekstra in vrije positie in de 45e minuut uit een voorzet van Martijn Youri Wooter vliegt over de lat. Het laatste wapenfeit voor de rust is de bal op de paal bij een uitval van de Vogels.

Na de pauze zet Ter Leede het offensief voort, maar meer dan corners levert het niet op en ook Virgil Tjin-Asjoe schiet nu hoog over nadat hij Hidde van den Ende weer heeft uitgekapt.

Enfin, de afloop is bekend. We noteren nog een handvol corners voor Ter Leede, twee schoten van Luc de Kruijs, gepakt door Augustinus, de tweede na een combinatie tussen Marc de Kruijs en de ingevallen Mike van den Steenhoven, ook nog een kans voor Tjin-Asjoe in de 77e minuut, maar nu redt Mark de Vries met de voet, ook de corners van de ingevallen Steven Wajer stichten te weinig gevaar behoudens een aardig schot van Dirk Hoekstra in de 84e minuut. Ook de spaarzaam doorschuivende aanvoerder Arroyo kan de stand niet doen veranderen en als ook een kansrijke vrije trap rand zestien in de 94e minuut min of meer mislukt door matige afstemming van Wesley Goeman, voor Van den Ende ingevallen, en Steven Wajer is de volgende nederlaag een feit. Na zes extra minuten fluit scheidsrechter Shukrula deze sportieve wedstrijd af.

Geen punten voor Roodgeel.

Hopelijk is dat volgende week thuis tegen ASWH anders. Het moet eigenlijk wel!

Tot dan.

Opstelling FC Rijnvogels: Yannic Augustinus (90 +5’geel), Dirk Jan van den Oever © (88’ Youssef Massaoudi), Kasper Michel, Peer van Paasen, Virgil Tjin-Asjoe (77’ Max de Haas ), Julian Dobbe (61’ Maarten Reyneveld), Victor van Montfort (88’ Vincent Noordam),Roy van Leeuwen, Neville Ogidi Nwankwo, Julian Jansen, Tom Bijen

Opstelling Ter Leede: Mark de Vries, Hidde van den Ende (56’ geel,82’ Wesley Goeman),Dirk Hoekstra, Ziad Ouled M’hand), Tomas Arroyo ©, Tim Bloemendaal, Julian van der Kwaak 59’ geel, 62 Mike van den Steenhoven),Bart van der Weijden (67’ Steven Wajer), Luc de Kruijs, Marc de Kruijs

Scheidsrechter: Shona Shukrula

Assistent-scheidsrechter: Menno Winckens en Muhamed Osman