This post was originally published on this site

WEDSTRIJDVERSLAG HBC – TER LEEDE

Zaterdag 25 mei 2024 18.00 uur

VEEL GOALS MAAR NIET IN HET VOORDEEL VAN TER LEEDE

Op negen december vielen er op de Roodemolen maar twee, beide voor Ter Leede dat toen voor de vierde maal achterin de nul wist te houden. Dat deed het daarna nog vijfmaal, maar dat lukte tegen de koploper niet en ook in de laatste wedstrijd nu ook niet in Heemstede. In de 91e minuut mocht de topscorer van de vierde divisie A,  Arno Dijkstra, vanaf de penaltystip aanleggen voor zijn derde in de wedstrijd, voor zijn dertigste in totaal en voor de 6-4 als eindstand en hij faalde daarin niet.

Die andere topscorer, Carlito Fermina had vijf minuten eerder met zijn tweede van de middag en zijn twintigste in totaal met de 5-4 voor de aansluitingstreffer gezorgd en Ter Leede ging nog voor minstens een gelijkspel in deze doelpuntrijke wedstrijd en gaf daardoor achterin zoveel ruimte dat in de counter een lange pass op de slimme Dijkstra voldoende was om invaller Benjamin van Aken te snel af te zijn, de uitlopende doelman Kwant te omspelen, die door zijn iets te late sliding een gele kaart opliep en de penalty veroorzaakte.

Direct daarop floot scheidsrechter Pijnenburg af en kunnen we deze partij van Ter Leede net zo kwalificeren als de hele competitie: grillig! Goed voetbal afgewisseld met matig tot slecht spel, prachtige aanvallen, maar ook veel rondspelen achterin, terug op de keeper met het gevaar op balverlies en dat alles bij elkaar leidt tot een bijzonder eindresultaat als we naar de doelpunten voor en tegen kijken: 77 voor en dat is er nog altijd een meer dan HBC en daarmee blijven we de beste aanval, maar ook 62 tegen en dat zet ons wat dat betreft op de dertiende plek.

Terug naar het wedstrijdverloop. Beide ploegen starten met nogal wat wijzigingen. Bij de thuisploeg missen we de geschorste doelman Jort Voorham en verder Bram Verhage en ook aanvaller Lorenzo de la Rosa, bij Ter Leede kunnen linksback Jeffrey van Kempen, middenvelder Thijs Timmermans en linkerspits Marc de Kruijs wegens schorsingen niet van de partij zijn. Hun plaatsen worden nu ingenomen door Oscar Minnaard als rechtsbuiten, Joël van de Graaf, die in de oefenwedstrijd tegen HBC tweemaal scoorde en Stijn van Biezen als defensieve middenvelder. Wat opvalt, is dat Ter Leede met drie man verdedigt met Dirk Hoekstra als linksback, Hidde van den Ende centraal en aanvoerder Arroyo op rechts.

Het begin van Ter Leede is prima en al in de derde minuut speelt Joël van de Graaf de naar rechts uitgeweken spits Fermina aan, die “poort” zijn tegenstander, passt op Oscar Minnaard en die zet op zijn beurt voor en Carlito Fermina kopt in, de doelman weet nog te pareren, maar uit de rebound schiet onze spits in en de 0-1 verschijnt op het scorebord.

Hierna ontwikkelt zich een aantrekkelijk veldspel dat op en neer golft, maar na zo’n twintig minuten gaat Ter Leede slordiger spelen en binnen twee minuten draait de thuisploeg het volledig om met eerst de gelijkmaker van Nick de Graaf met zijn lage schot in de linkerhoek uit een dieptepass en meteen daarna de 2-1 van topscorer Arno Dijkstra.

Er volgt gedurende zo’n tien minuten matig spel van Roodgeel, maar dan kan Fermina in de 32e minuut de bal na zwak verdedigen van HBC meenemen, passen op Minnaard en die scoort de 2-2.

HBC antwoordt met een kopbal van Arno Dijkstra die door doelman Kwant gepakt wordt, kort hierna probeert Boy Tetteroo met een bal achter zijn standbeen doelman Veldman te verrassen, maar krijgt slechts een corner, hierna redt zijn collega aan de andere kant op een vrije kans van rechterspits Bryan Wilderom en pareert ook het schot uit de rebound en dan komt in de 43e minuut Ter Leede weer op een 2-3 voorsprong als Oscar Minnaard uit een assist van Luc de Kruijs bij de linkerpaal de bal erin frommelt, zijn tweede deze middag.

Toch gaan de ploegen met een gelijke stand rusten, want als twee minuten later een bal in de defensie van Ter Leede niet goed wordt weggewerkt, kan Nick de Graaf eenvoudig scoren.

Al zes doelpunten en na de pauze gaat het weer heel snel. Als in de 46e minuut Luc de Kruijs een vrije trap mag nemen die niks oplevert, kan de thuisploeg snel counteren en het is Yordi Assendelft die HBC op voorsprong brengt en vijf minuten later wordt het door Arno Dijkstra uit een voorzet zelfs 5-3.

Dat is een tik voor Ter Leede en het speelt hierna speelt een tijdlang de bal achterin rond, “de honderdste terugspeelbal” hoor ik zelfs achter me zeggen. Bij Ter Leede lijkt het in het veld en op de bank tot stilstand te komen en pas nadat HBC aan het wisselen slaat, komt bij Ter Leede Benjamin van Aken erin als Boy van Tetteroo met een soort van kuitzweepslag naar de kant moet.

Spits Arno Dijkstra lijkt inmiddels alle persoonlijke duels op kracht en slimheid te winnen, maar het is toch zijn tegenstrever Carlito Fermina die in de 85e minuut uit een assist van Oscar Minnaard de aansluitingstreffer maakt.

Het slotakkoord is echter zoals beschreven voor HBC dat zich na het eindsignaal kan opmaken voor de nacompetitie, veroverd in de eerste periode.

En Ter Leede? Einde van een merkwaardige competitie. Er rest nog een verkiezing van de speler van het jaar en dan zal er denk ik ook wel afscheid genomen worden van de vertrekkende spelers en trainers.

En dan voetbalvakantie en daarna opmaken voor de volgende competitie.

Tot dan!

Opstelling HBC: Jeremaih Veldman, Jasper van Altena, Trevon Akello (Rick Berrevoets 70’ geel), Jessie Vink, Daan Tervoort (73’ Griften Graves), Yordi Assendelft, Bryan Wilderom, Zeno van Ooijen ( 69’ geel), 80’ Michael van Noord), Arno Dijkstra, Jeroen de Bruijn ©(73’ Cas van Dortmond), Nick de Graaf (67’ Sven Beelen)

Opstelling Ter Leede: Alessandro Kwant (90’ geel), Tomas Arroyo ©,  Dirk Hoekstra, Hidde van den Ende (82’ Chris van der Zaag), Mike van den Steenhoven, Stijn van Biezen (82’ Gijs Beekwilder), Boy Tetteroo (77’ Benjamin van Aken), Luc de Kruijs, Joël van de Graaf, Carlito Fermina, Oscar Minnaard

Scheidsrechter: Marijn Pijnenburg

Assistent-scheidsrechter: Laurent Sapin en Barry Kaaij

Scoreverloop, een hele rij:

3’         : 0-1     Carlito Fermina

21’       : 1-1     Nick de Graaf

22’       : 2-1     Arno Dijkstra

32’       : 2-2     Oscar Minnaard

43’       : 2-3     Oscar Minnaard

45’       : 3-3     Nick de Graaf

47’       : 4-3     Yordi Assendelft

51’       : 5-3     Arno Dijkstra

85’       : 5-4     Carlito Fermina

90 +1’  : 6-4     Arno Dijkstra