This post was originally published on this site

WEDSTRIJDVERSLAG HOLLANDIA – TER LEEDE

Zaterdag 11 november 2023 19.00 uur

HOLLANDIA KOMT IN EXTRA TIJD ALSNOG LANGSZIJ TER LEEDE

Ter Leede had de tweede uitoverwinning bijna in veilige haven geloodst, maar in de 94e minuut kwam de thuisploeg toch nog op gelijke hoogte door voor de tweede maal een achterstand goed te maken. En dat was zuur voor Sassenheimers die de winst wel verdienden, maar met slechts één punt huiswaarts keerden en in plaats van naar de achtste plaats te springen nu slechts op de elfde van de elfde de elfde plek innemen. Dat klinkt leuk, maar is het niet.

De ploegen spelen op veld vier, een kunstgrasveld, omdat het hoofdveld met natuurgras onbespeelbaar is en Ter Leede start met Hidde van den Ende voor de geblesseerde Dave Star centraal naast aanvoerder Arroyo en Jeffrey van Kempen als linksback, verder ongewijzigd.

Na een paar kleine kansjes voor Hollandia neemt Roodgeel het heft in handen en krijgt het een aantal mooie kansen: Carlito Fermina wordt door Marc de Kruijs alleen voor doelman Bakker gezet, maar schiet naast, een volgende voorzet van Marc de Kruijs kan Fermina net niet afwerken, daarna schiet Dirk Hoekstra over, Luc de Kruijs zet voor, maar eerst Fermina en vervolgens Boy Tetterode in de rebound krijgen hem er niet in en dan is het even de beurt aan de thuisploeg die gevaarlijk aandringt voor het doel van Daan Prins.

Een schot van Tim Bloemendaal gaat rakelings naast, aan de andere kant vliegt ook een schot van Encho Margaritha voorlangs en dan valt in de 38e minuut het eerste doelpunt: uit een voorzet van Luc de Kruijs kruipt zijn broer Marc voor zijn tegenstander Sem Biezen en schiet mooi in. Vlak voor rust mist Carlito Fermina nog een mooie kans op de 0-2.

Na de pauze valt de gelijkmaker al snel als de gevaarlijke Niels Koster kan voorgeven en centraal staande Dennis Jansen kan afwerken. Een domper voor Ter Leede, Hollandia wil meer en valt aan, maar uit een corner van Marc de Kruijs kopt aanvoerder Arroyo naast en in minuut 66 komt de ploeg van Oosterlee toch op voorsprong als Carlito Fermina twee man omspeelt en de bal snoeihard in de rechterhoek jaagt.

Trainer Lars Keppel brengt verse krachten in, maar Ter Leede blijft aardig overeind en lijkt de punten binnen te gaan halen. Helaas, in de vierde minuut van de extra tijd valt toch de gelijkmaker als invaller Jim Broers uit een voorzet de bal achter doelman Daan Prins schiet, identiek aan de eerste gelijkmakende goal.

Aan de 2-2 verandert niets meer, maar dat had toch nog gekund als Marc de Kruijs de laatste kans had benut. Hij schiet over.

Een teleurstelling voor Ter Leede, dat de tweede uitwinst voor het grijpen had.

Dan moet het volgende week maar gebeuren, thuis tegen Sint Jeroen’s Club.

Tot dan!

Opstelling Hollandia: Dirk Bakker (80’ geel), Delano Woud (23’ geel, 46’ Milan Schipper), Mees Manshanden, Sem Biezen (52’ geel, 65’ Mouad Ben Chekh), Luke Abelskamp ( 85’ geel, 65’ Jim Broers), Dennis Jansen, Niels Koster (65’ Daniël Meijers), Jesse Koeman, Enes Kar (85’ Stan Prins), Encho Margaritha, Bart Spil ©

Opstelling Ter Leede: Daan Prins, Tomas Arroyo ©, Dirk Hoekstra (82’ geel), Hidde van den Ende, Jeffrey van Kempen, Tim Bloemendaal, Mike van den Steenhoven(75’ Steven Wajer), Luc de Kruijs, Boy Tetterode, Carlito Fermina (48’ geel), Marc de Kruijs

Scheidsrechter: Tim Visser

Assistent-scheidsrechter: Sander Goelema en Jaap van Ingen

Scoreverloop:

38’       0-1       Marc de Kruijs

49’       1-1       Dennis Jansen

66’       1-2       Carlito Fermina

90+4’   2-2       Jim Broers

(Met dank aan BO-verslaggever Willem Moleveld. Volgende week hoopt uw correspondent weer lijfelijk aanwezig te zijn)