This post was originally published on this site

WEDSTRIJDVERSLAG HOOGLAND – TER LEEDE

Zaterdag 7 oktober 2023 18.00 uur

TER LEEDE TREKT TOCH WEER AAN HET KORTSTE EIND

Ondanks een mooie remonte al in de eerste helft. Ter Leede komt alweer snel achter als de gevaarlijke linksbuiten Yassine Tekfaoui na een counter volgend op de eerste corner van Ter Leede zijn eerste van de middag aantekent. Het team van Oosterlee staat ondanks behoorlijk goed veldspel weer achter en het wordt nog erger als de mee opgekomen verdediger Justin de Vos uit de derde corner die hoog over doelman Daan Prins heen zeilt, bij de tweede paal de 2-0 voor Hoogland inkopt. Van de zeven corners die Hoogland krijgt wordt er dus een wel benut, uit de tien corners voor Ter Leede wordt niet gescoord.

Maar Roodgeel geeft zich zeker niet gewonnen en het heeft dit keer een uistekend spelende Marc de Kruijs in zijn gelederen die zijn rechtsback de zwaarste middag in zijn loopbaan bezorgt. Buitenom, maar ook binnendoor als in zijn beste dagen, denk aan Noordwijk uit  jaren geleden, heeft hij al na een kwartier met rechts keihard op de lat geschoten en tien minuten later zwenkt hij naar binnen en schiet snoeihard op de verre paal, maar nu stuit de bal, via een speler wel het doel in. Hierna gaat Ter Leede op zoek naar de gelijkmaker en als Mike van den Steenhoven in de extra tijd rand zestien, maar erbinnen, wordt neergelegd kan aanvoerder Arroyo alweer zijn vijfde penalty en zesde treffer binnen schieten.

Met een 2-2 stand gaan de ploegen rusten en na de thee ontwikkelt zich een soort vechtwedstrijd die bij tijd en wijle in de beide doelmonden zelfs grimmig wordt. En als een fout op het middenveld leidt tot balverlies en een counter komt de bal weer bij de nummer tien Tekfaoui terecht, ook hij komt naar binnen en met een prachtig schot in de verre hoek bepaalt hij de eindstand al in de 64e minuut op 3-2, want ondanks het noodscenario van Oosterlee,Dirk Hoekstra en Tomas Arroyo naar voren, komt Ter Leede niet meer tot scoren hoewel onze aanvoerder in kansrijke situatie nog wel voorlangs schiet.

Weer een pijnlijke nederlaag. Het gevaar Carlito Fermina werd zaterdagmiddag door Hoogland vakkundig geneutraliseerd, Luc de Kruijs was ongelukkig in kansrijke situaties, en daarom moet het zuur zijn voor die andere aanvaller Marc de Kruijs dat hij met uitstekend spel toch verliest.

Achttien doelpunten tegen uit zeven wedstrijden, dat zijn op Alphense Boys na de meeste tegentreffers. Zestien maal gescoord, dat zijn na de 23 en de 18 goals van de nummers twee en drie HBC en Ajax de meeste! Dat beeld herkennen we en het eerstgenoemde kan en moet beter.

Volgende week thuis tegen koploper JOS Watergraafsmeer.

Nog enkele aanvullingen. Ter Leede start dit keer met Dave Star als linksback, Hidde van de Ende centraal naast Arroyo en met Mike van den Steenhoven weer in de basis op het middenveld naast Stijn van Biezen en Tim Bloemendaal. Zoals gezegd speelt Ter Leede best aardig, maar de counters via de buitenspelers, van rechtsbuiten Maurits van Baar en van de al genoemde Tekfaoui samen met het gevaar dat voortkomt uit de corners zijn effectief voor het Hoogland van coach Raymond Prins.

Kansen komen er, behalve de al genoemde benutte, aan beide zijden genoeg. Naast het schot van Marc de Kruijs op de lat zien we nog een kopbal van Dirk Hoekstra in de 18e minuut en die  van verdediger Justin de Vos in de 36e minuut belandt  op het dak van het Ter Leededoel. Als Toman Arroyo in de 39e minuut inkopt uit een pass van Carlito Fermino staat de eerstgenoemde buitenspel. Het is jammer dat onze nieuwe spits deze middag zijn draai niet kan vinden en dat stelt niet alleen hem teleur. Een heel grote kans krijgt nog in de 70e minuut de ingevallen Steven Wajer, maar zijn harde kopbal uit een voorzet van Marc de Kruijs stuit van de lat terug in het veld en heeft de doellijn net niet gepasseerd.

Ter Leede valt fanatiek aan met hoge voorzetten in de doelmond, maar de verdediging van Hoogland blijft overeind en zo eindigt deze avondwedstrijd voor Ter Leede in mineur. Volgende week volgt thuis een nieuwe kans, maar ook een pittige wedstrijd tegen JOS Watergraafsmeer.

Tot dan.

Opstelling Hoogland: Sebastiaan Bruins ©, Justin de Vos, Mohammed al Haydar (67’ geel), Jorrit Fiegen (53’ Finn Van Kommer), Maurits de Baar (85’ Ruben Jansma, zoon van, jawel, de ook aanwezige Kees Jansma), Lex Hienekamp, Yassine Tekfaoui, Coen Heus, Henri Kersten, Vincent Muis (71’ geel), Tim van Idekkinge (76’ Luuk Oosterling)

Opstelling Ter Leede: Daan Prins, Tomas Arroyo © (57’ geel), Dirk Hoekstra, Dave Star (76’ Jeffrey van Kempen), Hidde van den Ende, Tim Bloemendaal (90+1’ geel), Stijn van Biezen (56’ Steven Wajer), Mike van den Steenhoven, Carlito Fermina (76’ Boy Tetterode), Marc de Kruijs, Luc de Kruijs

Scheidsrechter: Max Broekhuizen

Assistent-scheidsrechter: Thijmen Schimmel en Dean Cummins