This post was originally published on this site

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE – AFC ’34

Zaterdag 30 september 2023 15.00 uur

BLIJSPEL WORDT TRAGEDIE VOOR DE THUISPLOEG

OF:

Hoe AFC ’34 het optimisme bij Ter Leede vakkundig de bodem inslaat.

Het begon zo veelbelovend. Ter Leede kwam uitstekend uit de startblokken en al in de tweede minuut rondde Carlito Fermina een scherpe voorzet van rechts van Luc de Kruijs doeltreffend af. Er volgden nog een paar mogelijkheden, onder andere een keihard schot van de laatstgenoemde dat doelman Kalisvaart niet klem had, kortom, een derde zege gloorde aan de horizon.

Te vroeg gejuicht! Toen na zo’n kwartier het offensief van Ter Leede wegebde, maar er wel veel ruimte bleef, roken de Alkmaarders hun kans en ze namen het initiatief compleet over. Coach Job Dragtsma heeft een jonge, zeer fitte en snelle ploeg met rechtsbuiten Glas en spits Rijssel in de absolute hoofdrol die nu veel beter uit de verf kwam dan een week eerder tegen het compact spelende ARC en de kansen kwamen dan ook voor de gasten. In de 29e minuut wint Tomas Arroyo een kopduel niet, de bal komt bij Guillaume Rijssel, de timing van doelman Prins is bij het uitkomen net niet goed, wat hem nog enkele keren zal overkomen en het staat weer gelijk. Balverlies van Ter Leede op de helft van AFC ’34 in de 39e minuut leidt tot een zeer snelle rush van Glas dwars door het midden en een pass op Rijssel, de voorsprong voor de Alkmaarders is een feit.

Ter Leede is het helemaal kwijt, noteer ik, maar in de 40e minuut had toch de gelijkmaker kunnen vallen als de scherpe voorzet van Luc de Kruijs door Boy Tetterode in en niet net naast het doel gekopt was. Hij werd helaas net iets te veel gehinderd door een verdediger.

Geen 2-2, integendeel, na een uitval in de 45e minuut scoort Rijssel een zuivere hattrick en met 1-3 gaan de ploegen aan de thee.

Na de rust even een offensiefje van Ter Leede, maar al na vier minuten deelt Ties Glas de genadeklap uit: nu is hij niet degene die de assist geeft, maar de razendsnel opgekomen rechtsback Martens die voorgeeft op Glas, de aanval en het doelpunt zijn een kopie van de totstandkoming van de 1-0 van Fermina.

In de 83e minuut kunnen noch Dirk Hoekstra, noch Tomas Arroyo de inzet van Daliel  Afouzar op de doellijn keren en verdwijnt de vijfde goal in het net.

Een zure, maar terechte nederlaag die wel fors is uitgevallen. Hiermee is de 4-0 nederlaag die AFC ’34 op 29 augustus 2000 in de KNVB-beker leed op de Roodemolen, opmerkelijk onder dezelfde coach als nu, volledig rechtgezet.

’t Kan verkeren, sprak Bredero vierhonderd jaar geleden al.

Volgende week naar Hoogland. Om zes uur. Dat wordt ook niet gemakkelijk!

Tot daar.

Opstelling Ter Leede: Daan Prins, Tomas Arroyo ©, Dirk Hoekstra, Dave Star (46’ Hidde van den Ende), Jeffrey van Kempen( 71’ Martijn Youri Wooter), Tim Bloemendaal, Stijn van Biezen (56’ Steven Wajer), Boy Tetteroo (55’geel, 56’Mike van den Steenhoven), Carlito Fermina, Marc de Kruijs, Luc de Kruijs

Opstelling AFC ’34: Matthijs Kalisvaart, Joshua Martens (83’ Aiman Afouzar), Huib Sprenkeling, Daliel Afouzar, Gijs Brouwer ©, Finn Klant, Mees Nuijens (73’ Boris Zanoli), Milan Koenders, Guillaume Rijssel (59’ Marra Muzo), Ties Glas (55’ geel, 59’ Dimaggio Senchi), Devin Koorn (73’ Ilker Yilmaz)

Scheidsrechter: Remco Schul

Assistent-scheidsrechter: Dennis Bosgraaf en Wesley Ruter