This post was originally published on this site

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE – AJAX (AM.)

Zaterdag 18 mei 2024 17.00 uur

TER LEEDE KAN GOEDE EERSTE HELFT TEGEN AJAX GEEN VERVOLG GEVEN

Nadat Pupil van de Week Matthijs Boonstra doelman Deen gepasseerd heeft, kan het echte werk beginnen. Onder een stralend zonnetje zien we dat Luc de Kruijs, weer op tien opererend, in de zesde minuut zijn eerste schot lost, maar deze stuiterende bal is voor de Ajax-goalie nu geen probleem en het volgende schot van Boy Tetteroo stopt hij ook met enig gemak. Dat van Carlito Fermina in de negende minuut nadat die zich knap heeft vrij gedraaid zou hem verrast hebben, maar het gaat net rechts naast.

De conclusie lijkt duidelijk: de thuisploeg heeft het initiatief en is goed begonnen. Maar dan onderneemt doelman Deen een curieuze actie. Hij moet uitkomen, heeft de bal aan de voet, wordt op de huid gezeten, kapt zich vrij en wordt dan lastig gevallen, eerst door Luc de Kruijs en daarna door Mike van den Steenhoven, maar worstelt zich ter hoogte van de middellijn erdoorheen, weet af te spelen en vervolgens komt er een pass op de vrijgelaten linkerspits Kenneth Misa-Danso en die kapt zich op de rand van de zestien vrij en schiet met rechts de bal met een mooie curve in de rechterbovenhoek en met deze prachtige treffer komt Ajax tegen de verhouding aan de leiding.

Ter Leede toont zich echter niet verslagen, houdt het initiatief en blijft aanvallen, terwijl Ajax zich beperkt tot counters die net de snelheid voorin, maar ook van linksback Kippersluis toch gevaarlijk kunnen zijn en op het halfuur leidt dat voor de thuisploeg tot succes nadat er een overtreding op Luc de Kruijs is begaan. Hij zet zich zelf achter de bal en schiet het leer op magistrale wijze in de rechterbovenhoek ondanks de duik van de boomlange doelman Deen. Een machtige trap!

Het staat gelijk en door een redding in minuut 34 van de uitlopende doelman Alessandro Kwant waarbij hij zich blesseert blijft het gelijk. Een mooie aanval na een combinatie tussen de gebroeders De Kruijs leidt in de 38e minuut slechts tot een corner en als doelman Kwant bij de hieropvolgende counter van Ajax weer een prima redding verricht komt Ter Leede er met een slim hakje van Marc de Kruijs snel uit, speelt hij Mike van den Steenhoven aan die op zijn beurt passt op de naar links uitgeweken Carlito Fermina die Marc weer aanspeelt, waarna diens pass naar het midden door – alweer – Luc de Kruijs in ene op de slof wordt genomen en de bal laag in de rechterhoek langs de weer vergeefs duikende Deen verdwijnt.

Een perfecte counter!

Het staat 2-1 en omdat de acrobatische omhaal van de achterovervallende Fermina net links naast gaat, wordt dit ook de ruststand.

Ter Leede heeft een sterke eerste helft gespeeld en het is misschien daardoor dat de ploeg enigszins in slaap is gewiegd, terwijl Ajax sterk van plan is om, gezien de stand van Huizen – SJC een tandje bij te schakelen en binnen zeven minuten heeft Ajax de schade meer dan gerepareerd.

In de 48e minuut snelt linksbuiten Misa-Danso na een een-twee met Kippersluis eerst langs Mike van den Steenhoven, daarna langs Dirk Hoekstra en uit zijn voorzet scoort met een harde kopbal Tristan Buis de gelijkmaker en weer drie minuten later is dezelfde linkerspits naar het midden uitgeweken, krijgt een mooie steekpass van achteruit en laat nu aanvoerder Arroyo zijn hielen zien en scoort zelf de 2-3, zijn tweede deze middag.

Het spelbeeld is wel veranderd, maar toch klampt Ter Leede weer aan en als in de zestigste minuut Tomas Arroyo op rechts de bal krijgt van Luc de Kruijs, zet hij voor en dan scoort Dirk Hoekstra met een puntertje de gelijkmaker. Nee, toch niet, want scheidsrechter Schul fluit af wegens hands.

Daarin heeft hij gelijk, maar niet van Dirk, doch van een verdediger van Ajax! Onze verontwaardigde rechtsback moet bij de referee worden weggetrokken, maar het doelpunt gaat niet door.

Met Oscar Minnaard voor Boy Tetteroo probeert Ter Leede toch weer terug te komen, en er komen kansen, maar Dirk Hoekstra schiet in de 69e minuut in kansrijke positie over en de inzet van Oscar Minnaart recht op de keeper na een pass van Luc de Kruijs drie minuten later is geen probleem voor doelman Deen en het schot van Jeffrey van Kempen gaat rechts naast.

Door enkele vervelende acties van het getruukte Ajax dat zo de vaart uit de wedstrijd probeert te halen vallen er aan beide kanten gele kaarten en als nummer tien Vincenzo Schep in de 85e minuut Thijs Timmermans onderuit haalt had hij zijn tweede gele kaart moeten krijgen omdat hij eerder zijn eerste al had gekregen nadat hij Marc de Kruijs  foutief had gestuit. Maar nee, in plaats daarvan ontvangen de protesterende Timmermans en invaller Kaj de Jong een gele kaart en als de laatste de bal in de 87e minuut na het fluitsignaal wegtrapt kan hij met tweemaal geel vertrekken.

Het staat dan inmiddels wel al 2-4 door de treffer van Glenn van Zoolingen, aangespeeld na de snelle uitval van linksback Kevin van Kippersluis.

Dat wordt de eindstand, want het rollertje van Oscar Minnaart in de 90e minuut kan Deen gemakkelijk onschadelijk maken en na drie minuten extra fluit scheidsrechter Schul af en is Ajax Huizen tot op twee punten genaderd door hun 1-1 gelijkspel tegen SJC.

Zo wordt het in de top spannend met volgende week een directe confrontatie Ajax – Huizen op De Toekomst met het kampioenschap als prijs, maar ook onderin wordt er dan beslist over een directe degradatieplek en de nacompetitieplekken.

Voor Ter Leede gaat het nergens meer om uit in Heemstede tegen HBC. Plaats acht in het linkerrijtje is gewaarborgd door het doelsaldo, een plekje stijgen kan nog, maar heel belangrijk is dat niet.

Tot daar!

Opstelling Ter Leede: Alessandro Kwant, Tomas Arroyo ©, Dirk Hoekstra, Hidde van den Ende, Jeffrey van Kempen (90+2’ geel), Thijs Pieter Job Timmermans (84’ geel),  Mike van den Steenhoven, Luc de Kruijs, Boy Tetteroo (62’ Oscar Minnaard),  Carlito Fermina, Marc de Kruijs  (90+3’ geel)

Opstelling Ajax: Virgil Deen, Ruben Ligeon, Xamm Flemming ( 90’ Carlos Opoku), Kai Heerings, Kevin van Kippersluis, Glenn van Zoolingen © (83’ geel), Darren Rosheuvel, Tristan Buis, Vincenzo Schep (73’ geel), Geoffrey Castillion ( 30’ Kai de Jong 84’ geel, 87’ geel), Kenneth Misa-Danso ( 61’ Roy Deken)

Scheidsrechter: Remco Schul

Assistent-scheidsrechter: Chris Hoogland en Marc Oude Huikink

Scoreverloop:

11’       : 0-1     Kenneth Misa-Danso

33’       : 1-1     Luc de Kruijs

40’       : 2-1     Luc de Kruijs

49’       : 2-2     Tristan Buis

52’       : 2-3     Kenneth Misa-Danso

81’       : 2-4     Glenn van Zoolingen