This post was originally published on this site

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE – ALPHENSE BOYS

Zaterdag 24 februari 2024 14.00 uur

TER LEEDE HAALT OP DE ROODEMOLEN UIT TEGEN ALPHENSE BOYS

Werd het op 23 september op Sportpark De Bijlen 0-5 voor Ter Leede, op deze laatste zaterdag in februari deed Ter Leede het nog ietsje beter en werd het 6-0, terwijl het nog veel meer had kunnen zijn. En dus heeft Ter Leede in de vier wedstrijden tegen de teams uit Alphen aan de Rijn, De Boys en ARC, het maximum aantal punten van twaalf binnengehaald met een doelsaldo van zestien voor en nul tegen! Dat zijn mooie cijfers en het is des te meer te betreuren dat er in de tweede periode thuis werd verloren tegen Swift en Huizen, want nu staat Ter Leede met zestien punten op de derde plaats, kan het met de inhaalronde dertien uit tegen BOL nog op negentien komen, maar dat is te weinig om Ajax (22, mogelijk 25 punten) of Huizen (22 uit 10) te bedreigen. Maar met de huidige balans in het team moeten er toch goede mogelijkheden zijn om in de derde periode mee te gaan doen.

Zaterdag 24 februari, prima voetbalweer en na de minuut stilte voor de onlangs overleden Aad Floor en de actie van pupil van de week Ties van der Holst start Ter Leede in dezelfde formatie als uit tegen ARC, maar dat begin van Ter Leede valt toch tegen en het is nota bene Alphense Boys dat de eerste tien minuten het initiatief heeft en al in de derde minuut op links een corner mag nemen en in de negende minuut geeft aanvoerder Arroyo weer een corner weg.

En dan in de tiende minuut een eerste kans voor Steven Wajer, die de uitlopende doelman Daniel Furtak weet te verijdelen. Ter Leede is los.

“Wat”, vroeg man van de wedstrijd Carlito Fermina later aan de pupil van de week, “vond je de mooiste goal?”

“De vierde,” antwoordde deze, “toen je je tegenstander uitkapte.” En dat was inderdaad een prachtige, de steekpass door het midden van aanvoerder Arroyo, het meenemen in de loopt door Fermina, de dubbele uitkap met sleepbeweging en het afmaken laag in de rechterhoek.

Maar de eerste in de elfde minuut mocht er toch ook zijn in zijn eenvoud en efficiëntie als Marc de Kruijs op links doorkomt, de bal precies teruglegt op Fermina die zich in één beweging vrij draait van twee verdedigers en de bal laag in de rechterhoek schiet, het leer kust de paal nog even.

Dan knakt er iets bij de Boys en ruim vijf minuten later verzendt Arroyo een prachtige lange bal naar Marc de Kruijs, die bedient de inlopende Fermina weer, die de bal al of niet bewust laat lopen voor de rechts van hem inlopende Steven Wajer en die scoort de 2-0. Ook een prima goal.

Het team van Edwin Vurens probeert nog wel iets terug te doen en in de 28e minuut zien we een mooie actie van rechtsback Daniel Abbink die in één run dwars oversteekt en een schot in de linkerhoek afvuurt, maar Alessandro Kwant is op zijn post en tikt het leer corner.

Een gevaarlijke actie, maar geen score voor Abbink. Of toch? Ja, tien minuten later bereikt een verre, hoge bal middenvelder Thijs Timmermans, die dreigt alleen op de keeper af te gaan en in een uiterste poging om dat te voorkomen schuift Daniel Abbink de bal in het eigen doel. Met de 3-0-stand gaan de ploegen rusten.

In de tweede helft krijgt Carlito Fermina vrijwel direct een prachtige kans op de 4-0, maar zijn glijdende inzet op alweer een prima pass van de razendsnel doorgekomen Marc de Kruijs gaat niet in de hoek, maar recht op doelman Furtak af, geen score.

Met twee wissels, Luc de Kruijs en Oscar Minnaard voor Steven Wajer en de weer goed spelende Stijn van Biezen begint de thuisploeg aan de laatste vijfentwintig minuten. En de doelpunten komen dan al snel. Eerst de al geschetste 4-0 van Fermina, zijn tweede en dan de 5-0 in de 67e minuut van Marc de Kruijs. En dat is ook een fraaie: een knappe actie van Dirk Hoekstra op rechts die twee spelers passeert, dan zijn hoge voorzet op Marc de Kruijs en die neemt de bal direct uit de lucht op zijn schoen en zijn keiharde volley is al voorbij de doelman voordat die kan reageren.

Hierna krijgt Marc een uitgelezen kans op de 6-0 als Carlito Fermina de bal heel precies afgeeft op hem, maar geheel vrijstaand schiet hij deze veel makkelijker kans niet in, maar naast het doel in het vergeetboek. Jammer!

Ook zijn broer Luc scoort net niet. Als Oscar Minnaard, eringekomen voor Marc de Kruijs, op links doorbreekt en voorgeeft en wordt de bal weggewerkt neemt ook hij het leer direct op de slof en schiet snoeihard tegen de onderkant van de lat en de wegspringende bal probeert Mike van den Steenhoven met een mooie omhaal in te schieten maar hij gaat over.

Die 6-0 komt er toch. In de eerste minuut van de extra tijd passt Tomas Arroyo weer door het midden, met een slim schouderduwtje zet Fermina zijn tegenstander opzij en hij scoort weer droog in de rechterhoek.

Een echte hattrick! Het werd ook tijd, zei hij direct na de wedstrijd.

Door deze zege, wel de derde 6-0 in deze afdeling, klimt Ter Leede naar de zesde plek. Vooralsnog, want dat kan door de zondagwedstrijden nog veranderen.

Een prima prestatie van een team dat echt in balans begint te komen en dat kunnen ze volgende week bewijzen in de uitwedstrijd tegen subtopper, het Alkmaarse AFC ’34.

Tot daar!

Opstelling Ter Leede: Alessandro Kwant, Tomas Arroyo ©, Dirk Hoekstra, Hidde van den Ende, Jeffrey van Kempen, Stijn van Biezen (64’ Boy Tetteroo), Mike van den Steenhoven, Thijs Pieter Job Timmermans ( 63’ geel, 77’ Oscar Minnaard),  Steven Wajer (64’ Luc de Kruijs), Carlito Fermina, Marc de Kruijs (45’ geel, 77’ Benjamin van Aken),

Opstelling Alphense Boys: Daniel Furtak, Daniel Abbink (46’ Lars Verzaal), Stef van den Berg, Mike Bavelaar (67’ geel, 77’ Mike Mulder), Hunkar Cem Sahin, Julian van der Kwaak,  Tarik Zaanani (65’ Jelle Hak), Lekan Onasanya, Mika van Rees,Theodore Pierre Mokanda (65’ Bas Siebert), Milan Stiphout © (41’ geel)

Scheidsrechter: Maarten Joël ter Velde

Assistent- scheidsrechter: André Dorsman en Jasper Langerak

Scoreverloop:

11’       1-0       Carlito Fermina

17’       2-0       Steven Wajer

39’       3-0       Daniel Abbink (e.d.)

59’       4-0       Carlito Fermina

67’       5-0       Marc de Kruijs

90 +1’  6-0       Carlito Fermina