This post was originally published on this site

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE – ARC

Zaterdag 16 september 2023 15.00 uur

TER LEEDE WEET WEER WAT WINNEN IS

Na drie nederlagen pakt Ter Leede uit met een mooie en verdiende 3-0 overwinning op de Alphense Racing Club. Dat winnen, dat was zeker erg lang geleden, vroegen sommigen mij. Nu, dat valt wel mee: de laatste uitwedstrijd in de derde divisie vorig seizoen werd een 0-2 overwinning op DOVO Veenendaal en op de Roodemolen won Ter Leede op 13 mei met 1-0 van ASWH. Maar, dit is de eerste zege in de vierde divisie.

Ter Leede speelde de eerste helft heel aardig, kreeg een drietal echte kansen, maar spits Carlito Fermina zag alleen voor doelman De Vogel zijn lage inzet door hem gekeerd, Marc de Kruijs schoot in kansrijke positie naast en ook was de sluitpost van ARC uitlopend op tijd om Tim Bloemendaal het scoren te beletten. Van de kant van de gasten zagen we slechts een kogel van ver van Luuk Slegt die links naast vloog.

Een doelpuntloze eerste helft, dat verandert in de tweede. Het eerste wapenfeit is voor ARC, maar de vrije trap van Arjan Ouwendijk in minuut 62 ketst van de paal terug en daarna is de beurt aan Ter Leede. Marc de Kruijs reageert in de 67e minuut scherp op een lange bal, doelman Vogel kan de bal al uitlopend en vallend niet klemmen, Marc kapt hem uit en met rechts scoort hij de bevrijdende goal voor zichzelf en Ter Leede.

De 2-0 is een eigen goal: de voorzet van Tim Bloemendaal van rechts wordt door Mike van den Steenhoven licht beroerd waardoor verdediger Huib Oversloot het leer onbedoeld achter De Vogel kopt. En het droge schot van Tim Bloemendaal in de 85e minuut in de rechterhoek uit een afgeslagen aanval wordt de kers op de taart: een ruime 3-0 overwinning. Stijn van Biezen wordt de man-van-de-wedstrijd, maar dat had ook Tim kunnen zijn.

Een mooie teamprestatie van Ter Leede en het moet volgende week het goede gevoel maar meenemen uit naar Alphense Boys.

Nog even kort het verloop van de wedstrijd. ARC trapt af, maar al snel neemt Ter Leede het initiatief en krijgt centrumspits Fermina in de zevende minuut al zijn kans en direct daarop zien we een mooi schot van Luc de Kruijs met rechts door doelman De Vogel gekeerd. Het schot van de actieve en goed spelende Boy Tetteroo wordt geblokt en als Tim Bloemendaal met een slimme pass Marc de Kruijs op links bedient, schiet deze laag rechts in, maar het leer verdwijnt naast de rechterpaal.

Na het afstandsschot van Luuk Slegt en een mooie voorzet van rechterspits Arjan Ouwendijk voorkomt doelman Daan Prins door attent uitlopen doelgevaar in de 30e minuut, incasseert de altijd temperamentvol acterende Dirk Hoekstra een gele kaart omdat hij verontwaardigd de bal wegschiet als arbiter Brinkman hem bestraft met een vrije trap en begint ARC aan te dringen: het krijgt na ruim een half uur vier corners achtereen, alle genomen door rechterspits nummer zeven Ouwendijk. Dan is Ter Leede in de laatste vijf minuten weer gevaarlijk. Een goede loopactie van Marc de Kruijs heeft geen succes, de uitbraak van Carlito Fermina ook niet omdat zijn passje opzij naar Marc mislukt, en na twee corners voor Ter Leede en een schot van Luc de Kruijs  gaan de ploegen rusten met een 0-0 stand.

Na de pauze twee ongewijzigde ploegen, maar als Luc de Kruijs geblesseerd raakt wordt hij in de 53e minuut vervangen door Steven Wajer. Na een kwartier krijgt ARC een vrije trap en mikt Ouwendijk de bal over de muur op de rechterpaal, Ter Leede mazzelt.

Hierna vallen de doelpunten voor Ter Leede, waar ARC maar weinig tegenover weet te stellen, ondanks de wissels die trainer Mark Evers inbrengt. Ook Niek Oosterlee wisselt: Mike van den Steenhoven komt erin voor Fermina, Oscar Minnaart voor de moegestreden Tetteroo.

Daan Prins verricht in de laatste minuut van de officiële tijd nog een mooie redding, ARC krijgt in de extra tijd nog drie corners te nemen, maar ze leveren geen gevaar op en dan fluit scheidsrechter Brinkman na vier minuten overtime af en heeft Ter Leede zijn eerste driepunter binnen.

Op naar volgende week tegen Alphense Boys.

Tot daar!

Opstelling Ter Leede: Daan Prins, Tomas Arroyo ©, Dirk Hoekstra (31’ geel), Dave Star, Jeffrey van Kempen (49’ geel), Tim Bloemendaal, Stijn van Biezen, Boy Tetteroo (78’ Oscar Minnaart), Carlito Fermina (78’ Mike van den Steenhoven), Marc de Kruijs, Luc de Kruijs  (53’ Steven Wajer)

Opstelling ARC: Niels de Vogel, Huib Oversloot, Derek Prins © (83’ Lars van IJzendoorn), Niek Ossevoort, Arjen Ouwendijk, Boyd Baatje, Coen van der Hoek (83’ Thijs Spanjer), Ronaldo Lima Duarte Lopes (44’ geel, 58’ Matt Veerhuis), Moreno Bruster (82’ geel), Donny van der Neut (69’ Luuk Samson), Luuk Slegt (69’ Milan Kuijper)

Scheidsrechter:`Robin Brinkman

Assistent-scheidsrechter: Melvin Schuurman en Burak Misir