WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE – HSV HOEK

Zaterdag 11 februari 2023 15.00 uur

TER LEEDE VERLIEST IN EEN PARTIJ MET TWEE TOTAAL VERSCHILLENDE HELFTEN

Toen scheidsrechter Marco Oosting het rustsignaal gaf sloot stadionomroepster Olga Klein mistroostig de eerste helft af met de woorden “De klok doet het niet, niks doet het hier meer.” Zij doelde misschien ook op het spel van de thuisploeg die met een 0-2 achterstand de kleedkamer opzocht. Behoudens de eerste zeven minuten had Ter Leede weinig klaar kunnen spelen en het had ook 0-4, of hoogstens 1-4 kunnen staan, want onze Zeeuwse gasten creëerden kans op kans, stand-in spits Sylvio Hage was regelmatig ongrijpbaar voor de defensie van Ter Leede en verscheen wel viermaal alleen voor doelman Mark de Vries. Die wist hem heel knap van scoren af te houden, maar in de 33e minuut bracht aanvoerder Impens de stand op 0-2 nadat linksbuiten Mathieu de Smet twintig minuten eerder Hoek al op voorsprong had gebracht.

Wat er in de rust besproken is weet ik niet, maar de ongewijzigde thuisploeg tapte uit een heel ander vaatje, drong nu wel aan, won duels en creëerde kansen die helaas alleen pas in de zeventigste minuut door een kopbal van Dirk Hoekstra leidden tot de aansluitingstreffer. Tegen het inmiddels tiental Hoekse spelers  ging Ter Leede op zoek naar minstens de gelijkmaker, we zagen een kopbal op de lat van invaller Rik van ’t Woud en een schot van aanvoerder Arroyo dat erin had moeten gaan, maar de stand bleef ook na vijf minuten extra tijd ongewijzigd en dus won HSV Hoek net als op 18 april op de Roodemolen, toen met 2-3, nu met 1-2. Als Ter Leede de eerste helft net zo als in de tweede helft had gespeeld was dat zeker anders afgelopen.

Na de minuut stilte wegens het overlijden van Theo de Jong, jarenlang een uitstekende fysiotherapeut voor Ter Leede,  begon de thuisploeg nog wel aardig met een schot van Luc de Kruijs, een van de weinigen die zijn niveau ook al voor de rust haalde, en een kansje voor Rowdy van der Putten, maar hierna werd Roodgeel afgetroefd op felheid en snelheid door Hoek en dat betaalde zich in de dertiende minuut al uit in een treffer van linksbuiten De Smet die het hele middenveld kon oversteken, Tomas Arroyo passeerde en alleen doelman De Vries tegenover zich had. Die wist tot tweemaal toe een inzet te pareren, maar moest al liggend capituleren voor de derde doelpoging.

Het bleef daarna een soort open huis, met meteen hierop een grote kans voor Sylvio Hage, maar de bal ging over, daarna zagen we balverlies van Hidde van den Ende, nu naast Tomas Arroyo geposteerd, waardoor Mark de Vries weer Rik Impens moest stuiten, maar na een aanval van links, waar Dirk Hoekstra het ook behoorlijk zwaar had, kon Impens wel de 0-2 aantekenen. Hierna redde doelman de Vries nog drie keer door de baas te blijven in één-op-éénsituaties  waardoor hij na de wedstrijd terecht tot man of the match werd uitgeroepen.

Na de rust moest Hoek terug en kreeg Ter Leede de kansen. Maar het vizier van de ook al niet fitte Steven Wajer stond niet op scherp, een vrije trap van hem en een schot in kansrijke positie vlogen over en zijn kopbal even later verdween in het “mandje” van doelman Lars Knipping en ook Rowdy van der Putten kopte in de 57e minuut in zijn handen na een voorzet van Marc de Kruijs. Hierna krijgen spelers van Hoek gele kaarten, de een wegens treuzelen met ingooien en als Mohammad Jan Jabar Zada in de 67e minuut zijn tweede geel ziet, moet hij zeer tegen zijn zin vertrekken.

Kort hierop gaat Steven Wajer na een duel onderuit, de scheidsrechter laat doorspelen, in de verwarring komt er een voorzet van links en kan Dirk Hoekstra laag inkoppend de 1-2 scoren.

Verder komt Ter Leede niet ondanks de al gememoreerde kansen en zo lijdt de ploeg zijn eerste nederlaag na de winterstop.

Gezien de tweede helft onnodig, maar het is niet anders.

Ter Leede staat met 25 punten nog wel op dezelfde twaalfde plek, maar eronder staan nu drie ploegen met hetzelfde aantal, alleen met een iets minder doelsaldo.

Over veertien dagen gaat de competitie verder met de uitwedstrijd naar de nummer dertien Volendam. Dat wordt weer spannend!

Opstelling Ter Leede: Mark de Vries, Hidde van den Ende (68’ Julian van der Kwaak),  Dirk Hoekstra, Tomas Arroyo ©, Martijn Wooter (85’ Rik van ’t Woud),Tim Bloemendaal,Steven Wajer (68’ Wesley Goeman),  Rowdy van der Putten (55’ geel), Mike van den Steenhoven, Luc de Kruijs, Marc de Kruijs (87’ geel)

Opstelling HSV Hoek: Lars Knipping, Artuur Zutterman (75’ geel), Alexander Embrechts, James Roycel, Jelco Schamp, Rik Impens ©, Giovanni Olivier Delannoy (61’ geel,71’ Robbe Jozef Goddijn), Gilles Vandecandelaere, Mohammed Jan Jabar Zada (60’ en 67’ geel), Mathieu de Smet, Sylvio Hage

Scheidsrechter: Marco Oosting

Assistent-scheidsrechter: Chris Hoogland en Andrew Habib