This post was originally published on this site

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE – SPORTLUST ‘46

Zaterdag 8 april 2023 18.00 uur

TER LEEDE KAN ACHTERSTAND IN TWEEDE HELFT NIET MEER INLOPEN

En dat had toch nog gekund als Man van de wedstrijd Julian van der Kwaak in de 92e minuut iets zelfzuchtiger was geweest en in net zo’n situatie als bij zijn eerste doelpunt in de 62e minuut van rechts in de korte hoek zijn schot had afgevuurd in plaats van af te spelen op Dirk Hoekstra. Op zich ook goed, want die stond er recht voor het doel prima voor, maar kreeg de bal iets onder zich en ging door een duw van een Sportluster onderuit. Weg reuzenkans en gelijkmaker en het betekende ook een volgend verlies daar waar de concurrentie wel punten pakte.

Onze tegenstander Sportlust ’46 had in de vier wedstrijden van de derde periode net als Ter Leede slechts één punt behaald en bovendien nog helemaal niet gescoord en hoewel de ploeg veilig is en nergens meer voor strijdt, was dat een situatie waarin de ploeg van Jochem Twisker graag verandering wilde brengen. Ooit, in februari 2014, heeft hij in en met Spakenburg nog eens met 2-3 verloren van Roodgeel en dat wilde hij niet nog eens meemaken en dus zetten de Woerdenaren vanaf acquit aan met soepele aanvallen, vooral via hun rechterkant waarbij vooral de opkomende nummer drie Youri Duisterhof  veel vrijheid kreeg en met zijn voorzetten veel gevaar stichtte. Al in de zevende minuut had hij zijn assist en kon de inlopende Kesly den Haag uit zijn scherpe voorzet de 0-1 aantekenen, zijn vierde voor Sportlust. Twee kansen en zestien minuten later was het Wessel Meiring die na een snelle rush van Remco de Weerd de bal panklaar kreeg en de 0-2 scoorde, zijn achtste competitietreffer.

Ter Leede kon daar in de eerste helft weinig tegenover stellen en roerde zich pas na de rust. Het zette aan, Sportlust moest terug of vond het wel best en zo kon de steeds feller en sneller acterende Julian van der Kwaak de aansluitingstreffer maken, zijn eerste in het eerste. En na enkele corners toen de thuisploeg al met tien man speelde wegens een fout van Ziad M’hand jegens een doorgebroken speler kreeg Julian zelfs zijn kans op de gelijkmaker.

Het mocht niet zo zijn en daarmee wordt de situatie voor ons vlaggenschip alleen maar benarder. Volgende week uit tegen DVS ’33 Ermelo weer een nieuwe kans. De aanhouder moet toch eens winnen!

Ondanks een waslijst van afwezigen wegens schorsingen en blessures stond er toch een aardig Ter Leede 1 klaar om de strijd aan te gaan met Sportlust ’46 dat ook enkele bekende namen miste, maar dat is in deze fase van de competitie bijna normaal. Bij Roodgeel waren verdedigers Dirk Hoekstra en aanvoerder Tomas Arroyo weer van de partij, in de aanval kreeg de negentienjarige Julian van der Kwaak zijn basisplek. Verder bestond de volledige bank veldspelers uit spelers van O23-1, ook een belangrijke oorzaak voor het forse verlies van de koploper tegen het Beverwijkse DEM O-23, waardoor het nu gedeeld derde staat. De thuisploeg speelde in een soort 1-5-3-2-systeem, misschien was dat de reden dat Duisterhof zo vaak ongestoord kon opkomen. Na de rust weer 4-3-3 en werd Julian van der Kwaak centrumspits en Bart van der Weijden rechtsbuiten.

Zoals al vermeld kwam Sportlust ’46 met goed combinatiespel al ruim binnen het half uur op voorsprong, vooral door de voorzetten van Youri Duisterhof en na zijn assist in de zevende minuut zagen wij bijvoorbeeld in de 20e minuut een identieke pass die door zijn hele inlopende voorzet werd gemist. Twee minuten later controleerde Remco de Weerd een lange pass, was zowel Tomas Arroyo als Ziad M’hand te snel af en gunde Wessel Meiring  de 0-2.De voorhoede van Sportlust benutte de ruimte die het kreeg optimaal.

Na deze dompers kwam de thuisploeg iets beter in het spel, mocht Ter Leede twee corners nemen waaruit Ziad of Tomas uit de eerste net over kopte, een kansje. Hierna kreeg Sanny Monteiro in de 32e minuut een grote kans, maar zijn inzet ging over. Het laatste wapenfeit was voor Marc de Kruijs die zijn harde schot links naast zag vliegen. Marc had weer weinig geluk, want al in de twaalfde minuut had hij een lange pass van Tomas Arroyo prachtig aangenomen, zwenkte in de zestien naar binnen, maar kwam in botsing met een verdediger. De roep om een penalty honoreerde de scheidsrechter  met een vrije trap tegen Marc, hij zag de situatie heel anders.

Na de thee twee ongewijzigde ploegen en drukt Ter Leede de Woerdenaren terug, geeft Bart van der Weijden van rechts voor op Julian van der Kwaak, komt die in botsing met doelman Antonioli en scoort hij in de 62e minuut met een verwoestend schot van rechts in de korte hoek. De aansluitingstreffer is er! Vijf minuten later duikt de Woerdense sluitpost uit de derde corner van Ter Leede royaal onder de bal door, maar profiteert niemand van Roodgeel daarvan. Twee minuten later komt Oscar Minnaard erin voor de geblesseerde Steven Wajer, gaat Bart van der Weijden neer in de zestien, maar krijgt geen penalty, komt Youri Martijn Wooter erin voor Hidde van den Ende en wordt linksback en schuift Tim Bloemendaal een linie op. Als Ter Leede dan aanzet voor het slotoffensief krijgt Ziad de rode kaart. Uit de toegekende vrije trap scoort Thomas Heideman net niet en blijft Ter Leede met tien man toch aanvallen. Bijna met succes, maar Dirk Hoekstra kan niet afwerken en de laatste lange pass van Bart van der Weijden op Tomas Arroyo en diens pass op Marc de Kruijs in de extra tijd leveren ook niets op en dan blaast scheidsrechter Nelissen af en is een nieuw verlies een feit.

Wanneer mag de tafel weer eens dansen?

We gaan het zien.

Opstelling Ter Leede: Mark de Vries, Dirk Hoekstra, Tim Bloemendaal, Ziad Ouled M’hand (65’ geel, 84’ rood), Tomas Arroyo ©, Hidde van den Ende (73’ Martijn Youri Wooter), Bart van der Weijden, Steven Wajer (76’ Oscar Minnaard), Mike van den Steenhoven, Marc de Kruijs , Julian van der Kwaak

Opstelling Sportlust ’46: Romero Antonioli, Yuval Checkley, Youri Duisterhof (65’ Mitchell van der Veer), Martijn Jansen ©, Thomas Heideman, Kesley den Haag (79’ geel), Remco de Weerd (78’ Abdel Metalsi), Laurens van der Voort, Wessel Meiring, Marley Berkvens, Sanny Monteiro

Scheidsrechter: Jules Nelissen

Assistent-scheidsrechter: Mario Kwaytaal en Thimo Deden