WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE – STEDOCO

Zaterdag 4 maart 2023 14.30 uur

STEDOCO SLAAT IN DE TWEEDE HELFT ONBARMHARTIG TOE OP DE ROODEMOLEN

In de eerste helft zagen we een gelijkopgaande strijd met enkele aardige kansen voor beide ploegen, onder andere een mooie voor Rowdy van der Putten al in de derde minuut, maar de ploegen gingen doelpuntloos aan de thee. Met één wissel aan hun kant begon SteDoCo de tweede helft echter furieus, het trok het gas volledig open en in een hoog tempo dienden de kansen zich voor de Hoornaren aan en dat leverde al in de vijftigste minuut de 0-1 op door Yannick Cortie, zes minuten later na balverlies van aanvoerder Arroyo aan zijn slimme

collega-aanvoerder Joran Schröder de 0-2 door de ingevallen Redouan el Hankouri, waarna het overdonderde Ter Leede enige tijd kreeg om op adem te komen en zich wat te herstellen. Roodgeel kreeg daarna enkele kansen, maar in beide gevallen was doelman Maarten de Fockert paraat. In de laatste tien minuten scoorde het team van zegevierend coach Rick Adjei nog tweemaal, de derde goal na een prachtige solo van Danny van Haaren waarbij hij de hele verdediging op snelheid passeerde inclusief doelman De Vries en een minuut later tekende El Hankouri zijn tweede en de eindstand 0-4 aan met een mooi schot in de verre hoek.

Wat opviel was dat Ter Leede heel veel moeite had met de opbouw, je zag nauwelijks twee, drie passes achtereen die aankwamen, terwijl de tegenstander vaak naar hartenlust kon opbouwen en ook vaak met slimme overtredingen de counter van de thuisploeg eruit haalde.

Zo wint SteDoCo in deze competitie thuis en uit van Ter Leede waar het vorig jaar nog met 3-1 klop kreeg op de Roodemolen.

Nog even kort het verloop van de partij. Ter Leede startte achterin iets anders met Tomas Arroyo weer centraal met Tim Bloemendaal naast zich en nu Ziad M’hand als linksback. Op het middenveld een basisplek voor Steven Wajer naast Mike van den Steenhoven en Bart van der Weijden. De voorhoede was vertrouwd. Al in de derde minuut krijgt Rowdy van der Putten een grote kans als hij de voorzet van rechts van Luc de Kruijs kan inkoppen, maar de bal gaat recht in het mandje van doelman De Fockert. Op het kwartier de eerste kans voor SteDoCo als Dirk Hoekstra op snelheid wordt gepasseerd, maar het schot wordt geblokt. In de 28e minuut kan de opgekomen Tomas Arroyo zich vrij draaien, wil de bal nog beter leggen voor een schot, maar geeft toch af op Rowdy die een laag schot produceert dat De Fockert keert. Verder geen echte kansen, de poging van Luc de Kruijs in de 34e minuut van rechts is ook niet te moeilijk voor de Hoornaarse doelman.

Na de rust de al beschreven demarrage van SteDoCo. Al na twee minuten keert Mark de Vries een gevaarlijk schot in de korte hoek, even later kan Tim Bloemendaal met een goede sliding een doorbraak voorkomen, maar met een gelukje kan de snelle Akram Salhi door, het daaropvolgende schot kan Mark nog keren, maar uit de rebound maakt Cortie de 0-1. Twee minuten later wil Arroyo opkomen en Schröder passeren, maar zijn ervaren collega ontfutselt hem de bal, passt op Hankouri en die scoort de 0-2. Daarna de twee kansen voor Ter Leede, en met één wissel probeert Oosterlee nog druk te zetten op de verdediging van de gasten: Martijn Wooter komt erin voor Mike van den Steenhoven en neemt zijn linksbackpositie in, Dirk Hoekstra gaat naast Rowdy van der Putten spelen, Bart van der Weijden rechtsbuiten en Luc op tien. Het mag niet baten, integendeel, het is SteDoCo dat nog tweemaal scoort.

Een ontluisterende thuisnederlaag en het is te hopen dat Roodgeel zich uit tegen Staphorst weet te revancheren.

Tot daar.

Opstelling Ter Leede: Mark de Vries, Dirk Hoekstra, Tomas Arroyo ©, Tim Bloemendaal, Ziad Ouled Haj M’hand, Steven Wajer, Bart van der Weijden, Mike van den Steenhoven (78’ Martijn Wooter), Marc de Kruijs, Luc de Kruijs, Rowdy van der Putten

Opstelling SteDoCo: Maarten de Fockert,  Etiën Mariana , Ibrahim Touré, Yannick Cortie, Danny van Haaren,  Elvio van Overbeek ( 46’ Redouan el Hankouri), Akram Salhi (78’ Milad Intezar (89’ geel)),  Joran Schröder ( 90’ Everon Pisas), , Mitchell de Zwart ( 65’ geel, 90’ Jesse Wielinga), Sjaak Kuyper (90’ Amoros Nshimirama), Jeffrey van Nuland

Scheidsrechter: Maarten Spoon

Assistent-scheidsrechter: Remco van der Hul en Edwar Holvast