This post was originally published on this site

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE – SWIFT

Zaterdag drie februari 2024 15.00 uur

GRILLIG TER LEEDE VERLIEST WEER VAN SWIFT

Het lukt Ter Leede maar niet om een constante reeks met positieve resultaten neer te zetten. Vorige week presteerde het in de avonduitwedstrijd tegen Purmersteijn uitstekend, waardoor de verwachtingen de week daarop hooggespannen waren voor de thuiswedstrijd tegen Swift. Het zou 2-1 of 3-1 worden volgens de kenners die ik vooraf sprak,  maar net als tegen Huizen kwam het thuispubliek bedrogen uit.

Hoewel het in september bloedheet was op het Olympiaplein en nu een vooral winderige, maar niet zo koude februarimiddag leken beide partijen toch op elkaar. Ter Leede dat nu wel aardig begon moest weer de hele wedstrijd in de achtervolging, die nu wel tweemaal lukte maar net als in september ging het door matig en ongelukkig verdedigen toch mis. Met moeite gelijkkomen en binnen de kortste keren weer achter, ja, dan heb je een probleem en als we naar het doelsaldo kijken, de cijfers liegen niet, 37 voor, 35 tegen: we scoren best goed, maar krijgen ze te gemakkelijk tegen. Het ging uit en thuis hetzelfde: als Ter Leede op gelijke hoogte komt wil het meteen doorstoten, aanvallen, maar heel vaak is het de tegenstander die uit een counter scoort omdat de focus dan niet op verdedigen ligt. Dat kost en kostte punten.

De eerste fase tot de 0-1 van Tyrell Perry speelt Ter Leede aardig met in de derde minuut een lange bal van rechtsback Tim Bloemendaal op linksbuiten Marc de Kruijs, maar die komt net iets te veel naar buiten om doelman Reno van der Meer met zijn schot, meer een soort chip, te verrassen. Enkele minuten later gaat Marc neer in de zestien, maar de scheidsrechter wuift dat weg, hierna volgen twee schoten achtereenvolgens van Thijs Timmermans, iets te zacht, en van aanvoerder Arroyo, veel harder, maar naast. Hierna mag Ter Leede drie corners op rechts achtereen nemen, schiet de naar rechts uitgeweken Marc de Kruijs na een mooie actie ook naast en dan is het Ter Leede-offensief uitgewoed zonder veel grote kansen te hebben opgeleverd en valt nota bene uit de eerste fatsoenlijke aanval van Swift het eerste doelpunt: de rechtsback van Swift komt op, Jeffrey van Kempen moet naar hem toe, maar kan een pass op de rechtsbuiten niet voorkomen, diens inzet wordt door Daan Prins met zijn rechterbeen gekeerd maar uit de afgeslagen aanval komt de volkomen vrijstaande aanvaller Perri aan de bal en net in Amsterdam scoort hij, toen de 2-1, nu de 0-1.

Weer moet Roodgeel in de achtervolging, maar door het fel storen van Swift, daartoe hartstochtelijk aangevuurd door coach Benny Simons, is dat moeilijk en in de rest van de eerste helft komt Ter Leede niet verder dan één schot naast van Hidde van den Ende.

Na de pauze start Ter Leede aanvankelijk ongewijzigd en schiet Tomas Arroyo een toegekende vrije trap net buiten de zestien hard in de muur en dan komen Dirk Hoekstra en Luc de Kruijs erin voor Stijn van Biezen, die toch weer nuttig bezig was, en voor Steven Wajer. Dit vergt toch wel enige aanpassing bij de gasten en daarvan profiteert Ter Leede als Mike van den Steenhoven de bal onderschept, Marc de Kruijs aanspeelt, en op links de diepte in sprint en dan praktisch vanaf de achterlijn de bal weer terugtrekt op Marc de Kruijs en die scoort in de 60e minuut de gelijkmaker en zijn zesde in de competitie.

Ter Leede wil meer, valt aan, maar vrijwel direct hierna komt uit een snelle counter rechtsbuiten Carlos Groen aan de bal, met nog Jeffrey van Kempen als zijn verdediger bij zich, maar dan denkt Daan Prins dat hij uitlopend de bal kan onderscheppen, waar hij beter had kunnen wachten, hij is te laat en met een lob maakt Groen er 1-2 van.

Een domper en Ter Leede moet weer veerkracht tonen en dat doet het ook. Eerst kan doelman Van der Meer een aardige pass van Carlito Fermina op Marc de Kruijs nog wel onderscheppen, maar dan is het toch raak voor de thuisploeg: in de 73e minuut wil de doelman een hoge voorzet van links onderscheppen, maar kopt zijn centrale verdediger de bal bijna uit zijn grijpgrage handen en is het voor de mee opgekomen Tomas Arroyo een koud kunstje om de 2-2 aan te tekenen.

Maar weer gaat het mis: vijf minuten later mag Swift op links een corner nemen, wordt de bal bij de eerste paal doorgekopt en is het ook voor Raj van Pareren eenvoudig om Swift weer op voorsprong te zetten.

Ondanks een aantal volgende aanvallen blijft het bij de 2-3 stand. Carlito Fermina treft door zijn steenharde schot niet het doel, maar vloert er wel een verdediger mee, Tomas Arroyo kopt uit een voorzet van Marc de Kruijs op het doel, in plaats van erin en het schot van Mike van den Steenhoven in kansrijke positie is te slap om Van der Meer te verrassen en uit de rebound wordt het schot geblokt en dan fluit scheidsrechter af en is Swift na Huizen de tweede ploeg die alle punten op Ter Leede verovert.

Zuur, maar het is niet anders. Het feest daarna en de veiling vergoeden misschien veel, maar het is toch weer duur puntenverlies.

En dan nog dit: bij Ter Leede hing er een vlag halfstok wegens het overlijden van Aad Floor, belangrijk geweest voor onze vereniging bij de jeugd, de accommodatieploeg en als begeleider van het eerste. Er was voor aanvang geen minuut stilte, waarom weet ik niet.

Volgende week uit naar Broek op Langendijk tegen BOL, de uitgestelde wedstrijd van de dertiende ronde.

Nieuwe kansen.

Tot daar!

Opstelling Ter Leede: Daan Prins, Tomas Arroyo ©, Tim Bloemendaal, Hidde van den Ende, Jeffrey van Kempen, Stijn van Biezen (57’ Dirk Hoekstra),  Mike van den Steenhoven (34’ geel), Thijs Timmermans (90’ geel),  Steven Wajer ( 57’Luc de Kruijs), Carlito Fermina,  Marc de Kruijs

Opstelling Swift: Reno van der Meer, Teun van Zweeden, Rik Breemhaar, Tiemen van Hezel, Fidel Yilmaz, Sammy Gemmel,  Raj van Pareren, Hjalmar Oomens), Carlos Groen (77’ Milan Michels, Tom Enthoven, Tyrell Perri (70’ Charlie Nagarkar)

Scheidsrechter: Dennis Smit

Assistent-scheidsrechter: Danny van Veenendaal en Burhan Cetin

Scoreverloop:

30’          0-1         Tyrell Perri

60’          1-1         Marc de Kruijs

63’          1-2         Carlos Groen

73’          2-2         Tomas Arroyo

78’          2-3         Ray van Pareren